• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 158 z 208
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 208

#497371  autor: ubuntulnx
 17 sie 2011, 21:19
elkanguro pisze:Panowie i Panie z Orange, czy w Nowym Twoim Miksie przy przedłużaniu umowy w dalszym ciągu są dostępne tak jak rok temu usługi promocyjne: Przyjaciel oraz 100% Więcej?
z tego co wiem: nie.

Obrazek

#497502  autor: Juwak
 18 sie 2011, 13:45
Łoch. I stało się. Uparcie i zdecydowanie nikt nie chce przedłużyc staaarego planu (Twój plan) tylko wciska nowe zwierzaki.
Ani *400, ani salon. Jeden, drugi, piąty.
O usłudze bis w gratisie lub ze znizką moge zapomnieć.
Do diaska! Ja nie chcieć zwierzaków!

[...guǐ yóu xīn shēng...]

#497507  autor: ubuntulnx
 18 sie 2011, 14:07
Juwak pisze:Łoch. I stało się. Uparcie i zdecydowanie nikt nie chce przedłużyc staaarego planu (Twój plan) tylko wciska nowe zwierzaki.
TP przedłużysz, ale na jakich zasadach - ciężko powiedzie (odezwij się na PW z oczekiwaniami, sprawdzę).
Juwak pisze:O usłudze bis w gratisie lub ze znizką moge zapomnieć.
pisałem Ci o tym już jakiś czas temu.

Obrazek

#497597  autor: Juwak
 18 sie 2011, 21:12
Byłem niewiernym Tomaszem :)
Oh well. Jade na urlop wykorzystac ostatni raz pakiety złotówek w roamingu :), ale odezwę się! :)

[...guǐ yóu xīn shēng...]

#497871  autor: arizona88
 19 sie 2011, 23:33
Za miesiąc kończy mi się umowa, Orange Abonament 35. Rozważam przedłużenie tej umowy z przejściem na ofertę Pantera za 69,90 z nowym telefonem. Ile obecnie mogę realnie dostać ponad standardowe minuty i 20% za staż? Jakiś pakiet minut, najlepiej do wszystkich sieci? Albo pakiet SMS? Rabat na telefon?

I moje drugie pytanie. W abonamencie Pantera ta "liczba minut do wszystkich sieci w abonamencie" rzeczywiście obejmuje wszystkie sieci włącznie z Playem czy jest jakaś mała gwiazdka, której nie zauważyłem?

#497911  autor: elkanguro
 20 sie 2011, 09:15
Arizona88, co do drugiego pytania, to liczba minut w abonamencie jest do wszystkich sieci bez gwiazdek. Po minutach z abonamentu cena do Play jest większa.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#498258  autor: pentel
 21 sie 2011, 21:32
Witam, robie przymiarki do podpisania kolejnej umowy z orange. Za pewien czas kończy mi się umowa, obecna - była korzystna przez pierwsze 9 miesięcy kiedy dostawałem extra 100% kwoty abonamentu. Wcześniej byłem w pre-paid teraz abo.
Zastanawiam się nad przejściem do playa z całą rodziną plus dziewczyna. Suma abonamentów tych osób przekroczy magiczny prób 300 zł więc będę mógł sobie wybrać playstation bądz tam inne szmery bajery które mi proponują – (taki dodatkowy argument dla opa przy negocjacjach)
Co mnie kusi w play ? Np. stan darmowy, nie będę musiał wykupywać durnych pakietów, umowa na 12 miesięcy z tel i bez tel - a co w niej, dostaje za 40 zł nawet 350 minut przy innym abo np. dedykowanym do BlackBerry 210 + usługe BIS za free + 30% lub 50 % zniżka na obo przy przejściu. Dla kilku osób w jednej sieci stan darmowy to bajka :)
W zależności która sieć zaproponuje korzystniejsze warunki mi i reszcie osób tam przeniose nr.
średnia moich rachunków to ok 140 zł - przy aktualnym abo 55 zł.
Średnia rachunku ojca .... powiem tyle że ma abo w T-mobile 80 zł.
Do tego moja dziewczyna która płaci 50 zł miesięcznie a w sumie ok 70 za dwa nr.
Reszta rodzinki też nabija ładne pieniążki do kieszeni opa więc zastanawiamy się żeby przenieść się do jednego opa i korzystać ile się da.

Teraz tak - moja dziewczyna ma dwa tel jeden abo(polkomtel) drugi pre-paid(ptk centertel) - chce z jednego zrezygnować, najrapwdopodobniej plus - w gre wchodzi przeniesienie numeru.
Umowa kończy się za miesiąc.

Zastanawiałem się nad przejęciem jej nr prepaidowego i podpisaniem umowy na siebie – dzwoniłem do orange w tej sprawie ale cóż...

Teraz moje pytanie czy Orange jest w stanie zaproponować mi lepsze warunki jako stałemu klientowi który chce podciągnąć pod siebie jeszcze jednen nr prepaidowy... ? (mowa o nr dziewczyny) A może nie tak – czy jest ktoś w stanie mi zaproponować dobre warunki dla tego nr, bądz dobre warunki dla nowego nr orange na abo?(napewno nie standardowe / możliwość podpisania umowy na firme)

Druga rzecz – jak pisałem planujemy przenieść się wszyscy do jednego opa – na ten moment play. Wszystkie nr o których mowa są u różnych opów /plus,t-mobile,orange/ - pytanie to samo co wyżej.
Jakie warunki etc.

Zamierzam pochylić się nad propozycją opa przez zerwaniem umowy. Tak jak pisałem średni moich rach to ok 140 zł. Abo 55 + 25 zł za bis + reszta.
Jaka jest szansa wyszarpnięcia np. do 40 zł dużej ilości min. minimum 250 + bis za free. _ umowa na 12 bez i z tel (mówią że się nie da a ja wiem że się da:]) 24 tylko z tel. kolejne pytanie dla konsultantów …

W gre również wchodzi podpisanie umowy na firme dla wszystkich nr..

pozdrawiam i czekam na odp
PIN : 215c5805

#498269  autor: muddy
 21 sie 2011, 22:50
laurie pisze:Ale jest tu jakiś haczyk? Poza niedogodnością w postaci ewentualnych doładowań? Jaki jest w takim razie sens wyboru abonamentu? Pytanie w zasadzie retoryczne…
Cóż, niekoniecznie, są jeszcze wszystkie „niedogodności” taryf pre-paid, czyli:
    brak usługi Połączenie oczekujące brak możliwości sterowania przekierowaniami brak połączeń konferencyjnych
Jestem przyzwyczajony do korzystania z poczty głosowej TYLKO gdy telefon jest wyłączony: gdy rozmawiam, wolę zostać powiadomiony o drugiej rozmowie (a nie zrzucić połączenie na pocztę), gdy nie odbieram, wolę, by przekierowanie na pocztę nastąpiło po 30 sekundach a nie już po 15/20 (nie pamiętam, ile jest w pre-paid).
Dodatkowo w MIX telefony bywają droższe...

MM

#498478  autor: james84pl
 22 sie 2011, 22:08
Witam,
Przymierzam się do przedłużenia umowy:
Mam teraz Orange Abonament za 55 zł (100min) z 3 prezentami bezpłatnymi + 30 min do wszystkich + stawkę za min. obniżoną o 2 gr przy umowie na 24 miesiące bez tel. W sumie 8 lat w Orange.

Moje preferencje to:
- Smasung Galaxy SII
- nacisk na minuty (rozmawiam w miesiacu ok. 350 - 400 min)
- rozsądny pakiet transferu danych (czy 1 gb wystarczy do bezstresowego korzystania ze wszystkcih usług - oczywiście bez ściagania filmów czy muzyki przez tel)

W zasadzie konsultant *400 dał mi gorszą ofertę niż w internecie gdzie mam:
Abonament Pantera za 90 zł
SG S II za 889 PLN
300 min do wszystkich + 40%
1 numer bezpłatny
1GB transferu
0,29 gr /min poza abonamentem

Jakoś średnio mnie cieszy ten pakiet. Jakie macie odczucia? A może warto rozważyć inną sieć (bez Playa)?

Dzięki za podpowiedzi.
Kuba

#498560  autor: elkanguro
 23 sie 2011, 08:59
james84pl pisze:Witam,
Przymierzam się do przedłużenia umowy:
Mam teraz Orange Abonament za 55 zł (100min) z 3 prezentami bezpłatnymi + 30 min do wszystkich + stawkę za min. obniżoną o 2 gr przy umowie na 24 miesiące bez tel. W sumie 8 lat w Orange.

Moje preferencje to:
- Smasung Galaxy SII
- nacisk na minuty (rozmawiam w miesiacu ok. 350 - 400 min)
- rozsądny pakiet transferu danych (czy 1 gb wystarczy do bezstresowego korzystania ze wszystkcih usług - oczywiście bez ściagania filmów czy muzyki przez tel)

W zasadzie konsultant *400 dał mi gorszą ofertę niż w internecie gdzie mam:
Abonament Pantera za 90 zł
SG S II za 889 PLN
300 min do wszystkich + 40%
1 numer bezpłatny
1GB transferu
0,29 gr /min poza abonamentem

Jakoś średnio mnie cieszy ten pakiet. Jakie macie odczucia? A może warto rozważyć inną sieć (bez Playa)?

Dzięki za podpowiedzi.
Kuba
Porównując z podobnymi cenowo ofertami PLUSA i T-MOBILE wydaje mi się, że Orange wypada korzystniej no i ma najniższą cenę tego telefonu. W Plusie i w T możesz wziąć jednak więcej "darmowych numerów".

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#498699  autor: saberhagen
 23 sie 2011, 21:06
Witam,

Negocjuję właśnie podobne przedłużenie umowy na jakim zależy koledze powyżej. Numer w Orange od 2 lat, umowa kończy mi się w tym tygodniu. To na czym mi zależało to uzyskać dobrą cenę aparatu Samsung Galaxy SII. Oferta jaką dzisiaj otrzymałem na *400 i przyjąłem to:

Telefon: Samsung Galaxy SII
Cena telefonu: 509 zł
Okres umowy: 30 miesięcy
Pakiet: Pantera 300
Abonament: 89,90 zł
Dane: 1 GB
Minuty do wszystkich: 300 min + 60 min za staż + 40 min na 24 miesiące za 0 zł (te 40 min progresywnie jest osiągane z pułapu 30 min po 2 min miesięcznie więcej)
Minuty w Orange: 1200 min do 1 numeru Orange
Ubezpieczenie telefonu: PZU S.A 6 miesięcy za 0 zł

Powiem Wam szczerze, że jestem już umęczony tym produkowaniem się przez telefon i słuchaniem codziennie nowych bzdurnych ofert, które nie mają nic wspólnego z poprzednimi. Jednocześnie przestrzegam, że na pewnym etapie poprosiłem o rozmowę z osobą ze stopniem negocjacyjnym 3 i ileś czasu mnie zwodził, finalnie myślał, że znajdzie leszcza co weźmie ten sam telefon w cenie 650-750zł na 30 lub 36 miesięcy, a po drodze chciał mi wcisnąć Samsung Galaxy S+ drożej niż miałbym go w online sklepie :) Szybko zmiękł i zrezygnował jak usłyszał, że zadzwoniłem na *400.

Co myślicie o tej ofercie? Czytam trochę Wasze posty gdzie mówicie, żeby robić opcje z rezygnacją itd. ale powiem szczerze, że już chyba nie mam na to czasu ani zdrowia, żeby to dalej ciągnąć. Dzisiaj inna Pani jak dzwoniłem rzuciła mi, że za telefon będzie 900 zł :), ale powiedziałem, że mam ochotę rozmawiać z tamtą Panią w takim razie. Chore są te warunki rozmawiania o przedłużaniu umowy, kpina i robienie z ludzi idiotów (może statystycznie się to opłaca).

#498702  autor: MK_
 23 sie 2011, 21:28
Ja się tylko spytam czy zdajesz sobie sprawę, że 24, a co dopiero 30 miesięcy w telekomunikacji to jest WIECZNOŚĆ i za rok, 1,5 roku będzie 2 razy lepsza oferta od tej a Tobie zostanie jeszcze od groma umowy?

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#498704  autor: ubuntulnx
 23 sie 2011, 21:40
saberhagen pisze:Jednocześnie przestrzegam, że na pewnym etapie poprosiłem o rozmowę z osobą ze stopniem negocjacyjnym 3
obśmiałem się jak nigdy. I co? uwierzyłeś, że ktoś, z kim rozmawiasz ma 3 poziom? Tak na słówko?
Ojej. A jak Ci powiem, że 3 poziom to pikuś?
saberhagen pisze:Samsung Galaxy S+
Bo SII nie ma aktualnie na mag, a za S+ w trwającym obecnie konkursie Samsunga jest tyle samo punktów.
saberhagen pisze:Czytam trochę Wasze posty gdzie mówicie, żeby robić opcje z rezygnacją itd
to znaczy, że nie przeczytałeś ani jednego wątku na telepolis odnośnie przedłużenia, bądź przeczytałeś je bez zrozumienia, bo wszędzie jest napisane, że straszenie wymówieniem może wywołac co najwyżej uśmiech pogardy.
saberhagen pisze:Chore są te warunki rozmawiania o przedłużaniu umowy, kpina i robienie z ludzi idiotów (może statystycznie się to opłaca).
jak widac z nikogo nie trzeba jakoś specjalnie idioty robic, jakoś samo się robi.

oczywiście czekam na głosy, że nie wiem, o czym piszę. W końcu pracuję w PTK tylko kilka lat.

Obrazek

#498709  autor: SACZI
 23 sie 2011, 21:52
ubuntulnx pisze:
saberhagen pisze:Czytam trochę Wasze posty gdzie mówicie, żeby robić opcje z rezygnacją itd
to znaczy, że nie przeczytałeś ani jednego wątku na telepolis odnośnie przedłużenia, bądź przeczytałeś je bez zrozumienia, bo wszędzie jest napisane, że straszenie wymówieniem może wywołac co najwyżej uśmiech pogardy.
Z tego co kojarzę to głównie ty piszesz o "uśmiechu na twarzy". :mrgreen:
ubuntulnx pisze:
saberhagen pisze:Chore są te warunki rozmawiania o przedłużaniu umowy, kpina i robienie z ludzi idiotów (może statystycznie się to opłaca).
jak widac z nikogo nie trzeba jakoś specjalnie idioty robic, jakoś samo się robi.

oczywiście czekam na głosy, że nie wiem, o czym piszę. W końcu pracuję w PTK tylko kilka lat.
A nie jest tak?
I to nie tylko w telekomunikacji, a w każdej dziedzinie, gdzie istnieją "call center", czy jak tam to się nazywa.

PS
Moja odpowiedź można usunąć.

#498719  autor: ubuntulnx
 23 sie 2011, 21:57
SACZI pisze:Z tego co kojarzę to głównie ty piszesz o "uśmiechu na twarzy".
Wiesz SACZI, znasz mnie jak nikt, jesteśmy tak podobni, ale z Twoich postów można przynajmniej wywnioskowac, że czytasz forum ;-* ;-D
SACZI pisze:A nie jest tak?
I to nie tylko w telekomunikacji, a w każdej dziedzinie, gdzie istnieją "call center", czy jak tam to się nazywa.
miałem na myśli, że pisanie takich smutów to robienie z siebie idioty, ale no coż... sam wiesz, jak jest... Era w końcu też ma CC;-)

Obrazek

#498720  autor: saberhagen
 23 sie 2011, 21:57
Ale po co zaraz taki ton ubuntulnx. Nie rozumiem tego zupełnie, to na prawdę super, że pracujesz kilka lat w PTK, tylko pogratulować tego osiągnięcia, ja jestem zwykłym klientem, który przy okazji przedłużenia umowy próbuje coś urwać. Przecież nie pstryknę magicznie palcami i nie dostanę tego telefonu za 1zł z umową na 12 miesięcy. Cudów nie ma.

Oczywiście zdaje sobie sprawę, że 24-30 miesięcy to dużo, ale jaki jest inny wariant? Pasuje mi to aby zostać w Orange, bo połowa mojej rodziny ma Orange i nie widzę specjalnie innych korzystnych alternatów na ten moment. Nie chcę dużo wyrzucać na aparat a jednocześnie zależy mi na SG SII. W Play mam ten sam aparat za 1000zł, w T-Mobile podobnie, w Plus równie drogo.

#498721  autor: ubuntulnx
 23 sie 2011, 21:58
saberhagen pisze:Ale po co zaraz taki ton ubuntulnx
Bo nie lubię farmazonów, odnośnie 3 pn (bo to pikuś jak wspomniałem) i straszenia odejściem.

Obrazek

#498732  autor: saberhagen
 23 sie 2011, 22:08
Czy ja gdzieś straszyłem odejściem? Powiem Ci tak. Rozmawiałem z kolesiem (jak sądzę na 3 poziomie ale zgodzę się, że nie potwierdziłem tego, a szczerze to nawet nie wiem za bardzo w jaki sposób mógłbym to zrobić nawet mając jego imię i nazwisko) i wydawało mi się, że jest to rozmowa na poziomie i do czegoś prowadzi. Skontaktował się ze mną po mojej prośbie oto na infolinii.

Na dzień dobry próbował mi wmówić, że jedyna opcja to 30-36 miesięcy bo przy innych to nie ma o czym gadać i była zbliżona do ceny na *400 na 24 miesiące a nawet wyższa. Niby próbował mi szukać pakiet Deflina i dokupienie danych ale i tak wychodziło drożej niż chciałem miesięcznie. Zamiast zawracać sobie wzajemnie głowę umówiłem się na kontakt za miesiąc kiedy być może telefon nie będzie taki drogi. Dowiedziałem się, że nic się nie zmieniło, kiedy na rynku telefon u innych operatorów znacznie potaniał (z 1400zł) i co? Wzbudziło to moje podejrzenia i zadzwoniłem na *400.

#498735  autor: SACZI
 23 sie 2011, 22:18
ubuntulnx pisze:
SACZI pisze:A nie jest tak?
miałem na myśli, że pisanie takich smutów to robienie z siebie idioty, ale no coż... sam wiesz, jak jest... Era w końcu też ma CC;-)
Pewnie, że ma i tez nawijają makaron na uszy ile wlezie.
A co do oferty Orange, którą dostał saberhagen, chciałem napisać, że konkurencja za 90 PLN daje 600 minut, do 2 osób po 2000 minut na miesiąc, "aż" 100 mb na neta oraz telefon za jedyne ... i tutaj napisałem to co napisałem.

... za jedyne coś około 1200 PLN :mrgreen:
Więc teraz już nie wiem, czy "przyszłość to orżnij", czy "era frajera".

#498771  autor: james84pl
 24 sie 2011, 00:23
saberhagen pisze:Witam,

Negocjuję właśnie podobne przedłużenie umowy na jakim zależy koledze powyżej. Numer w Orange od 2 lat, umowa kończy mi się w tym tygodniu. To na czym mi zależało to uzyskać dobrą cenę aparatu Samsung Galaxy SII. Oferta jaką dzisiaj otrzymałem na *400 i przyjąłem to:

Telefon: Samsung Galaxy SII
Cena telefonu: 509 zł
Okres umowy: 30 miesięcy
Pakiet: Pantera 300
Abonament: 89,90 zł
Dane: 1 GB
Minuty do wszystkich: 300 min + 60 min za staż + 40 min na 24 miesiące za 0 zł (te 40 min progresywnie jest osiągane z pułapu 30 min po 2 min miesięcznie więcej)
Minuty w Orange: 1200 min do 1 numeru Orange
Ubezpieczenie telefonu: PZU S.A 6 miesięcy za 0 zł

Powiem Wam szczerze, że jestem już umęczony tym produkowaniem się przez telefon i słuchaniem codziennie nowych bzdurnych ofert, które nie mają nic wspólnego z poprzednimi. Jednocześnie przestrzegam, że na pewnym etapie poprosiłem o rozmowę z osobą ze stopniem negocjacyjnym 3 i ileś czasu mnie zwodził, finalnie myślał, że znajdzie leszcza co weźmie ten sam telefon w cenie 650-750zł na 30 lub 36 miesięcy, a po drodze chciał mi wcisnąć Samsung Galaxy S+ drożej niż miałbym go w online sklepie :) Szybko zmiękł i zrezygnował jak usłyszał, że zadzwoniłem na *400.

Co myślicie o tej ofercie? Czytam trochę Wasze posty gdzie mówicie, żeby robić opcje z rezygnacją itd. ale powiem szczerze, że już chyba nie mam na to czasu ani zdrowia, żeby to dalej ciągnąć. Dzisiaj inna Pani jak dzwoniłem rzuciła mi, że za telefon będzie 900 zł :), ale powiedziałem, że mam ochotę rozmawiać z tamtą Panią w takim razie. Chore są te warunki rozmawiania o przedłużaniu umowy, kpina i robienie z ludzi idiotów (może statystycznie się to opłaca).
Dzięki za bardzo przydatne info. W końcu jakiś benchmark dla mojej oferty.

A co do dyskusji powyżej to: "panie wyjadaczu forum, siedzący w bizensie telekomunikacyjnym od lat" super fajnie że znasz 211 stron dyskusji i ją przeczytałeś, ja jej całej nie chcę znać i nie przeczytam. Zadaję proste pytanie - jeśli masz wiedzę i chcesz odpisać DZIĘKI jeśli nie to OK, ale teksty w stylu "ile można o tym pisać" są żałosne. Jeśli byś chciał kupić akcje prywatyziwanej spółki to przyszedłbyś do mnie i uwierz ... zadawałbyć jeszcze głupsze pytania. Bo każdy ma swoją dziedzinę na której się zna a z reszty jest laikiem.
Pozdrawiam.
  • Strona 158 z 208
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 208
  • 1
  • 156
  • 157