• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #498319  autor: anvelible
 22 sie 2011, 11:55
Witam , ostatnio przenioslem sobie numer do play z t-mobile.Umowa mi sie w T-mobile konczyla wiec pomyslalem ze w play bedzie lepiej.Poszedlem do salonu Playa wzialem nowy telefon itd. Zadowolony wyciaglem karte z ery i wlozylem playa.Powiedziano mi ze moge korzystac z uslug tylko ze przez jakis tam czas bede mial inny numer telefonu. Po paru dniach wszedłem sobie na strone 24.playmobile.pl a tu mała niespodzianka ze wszystkie dzwonione połaczenia musze zaplacic oO. Mam LongPlay II 69 za 59 zł.Dzisiaj rano przyszedl sms ze przeniesienie numeru do play odbedzie sie dnia 2011-10-20. I tu pojawia sie moje pytanie. Ktorej karty mam uzywac ? Tej z Ery czy z play ? W sumie na play przez 2 miesiace nie bede mial zadnych darmowych minut itd. I czy ja bede musial placic 2 abonamenty za ere i play ? Czyli w erze 50 zl +to co wydzwonie oraz 59 w play przez 2 miesiace mimo ze nie mam tam ani grama darmowych minut.

ps. na stronie play pisze ze mam jakaś TARYFE TYMCZASOWA wtf?

#498328  autor: mkowalski
 22 sie 2011, 12:03
anvelible pisze:Powiedziano mi ze moge korzystac z uslug tylko ze przez jakis tam czas bede mial inny numer telefonu.
Źle Ci powiedziano - do momentu faktycznego przeniesienia numeru masz właśnie "Taryfę tymczasową". Nie ma w niej żadnych minut ani SMS-ów, ale nie musisz też płacić abonamentu.
anvelible pisze:Dzisiaj rano przyszedl sms ze przeniesienie numeru do play odbedzie sie dnia 2011-10-20. I tu pojawia sie moje pytanie. Ktorej karty mam uzywac ? Tej z Ery czy z play ?
Do tej daty korzystaj z karty Ery tak jak dotychczas. Na kartę z Playa w tym czasie nie będą naliczane żadne opłaty abonamentowe.

#498330  autor: anvelible
 22 sie 2011, 12:06
dziekuje za odpowiedz :) / hmm ale jak w play wydzwonilem tam 10 zl to przyjdzie mi abonament do zaplaty 10 zl ? czy jak ?

#498333  autor: mkowalski
 22 sie 2011, 12:19
Dokładnie tak - jeśli wydzwoniłeś na numerze tymczasowym 10 zł, to tyle będziesz musiał zapłacić. Normalna taryfa (i tym samym normalne opłaty) będą naliczane dopiero po faktycznym przeniesieniu numeru - wtedy na Play24 jako taryfa pojawi się "LongPlay II 69".

Dodatkowo kodem *121# możesz sprawdzić jaki numer telefonu jest aktualnie przypisany do Twojej karty SIM. Po poprawnym przeniesieniu pojawi się tam Twój właściwy numer telefonu.