• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 62 z 241
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 241

#497776  autor: pakierhakierxd
 19 sie 2011, 18:47
W telefonie też nie masz zasięgu playa czy tylko sprawdzałeś w modemie bo może coś z nim jest nie tak albo po prostu zmniejszyli zasięg nadajnika czy coś.

Pozdrawiam :)

#497807  autor: tomek0701
 19 sie 2011, 20:45
w telefonie mam tylko 2G po wymuszeniu 3G nie ma play w eterze. Tak sobie po prostu wyłączyli nodeB CID 3088(1,2,3). Zresztą Play4Yo2 potwierdził mi tą informację bo muszą przebudować radiolinię ale coś im się nie spieszy jak widać. Jeżeli czytają to radiowcy P4 to odpalcie w koncu ten nadajnik albo zwiększcie power nodeB na ul. długosza CID31197 bo połowa osiedla czajkowskiego (około 1000 mieszkanców) nie ma 3G (przepraszam 4G :D )

#497815  autor: MK_
 19 sie 2011, 21:07
Sieć P4 u mnie jest tak skonfigurowana, że mimo stacji postawionych w odległości około 600-700 metrów od siebie, jak wyłączono moją to żadnej innej już nie łapało.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#497842  autor: ukefake
 19 sie 2011, 22:23
ciekawostka: na freshu z zablokowanymi wychodzącymi nie można pobrać mms-a.

#497855  autor: DanielR
 19 sie 2011, 22:55
ukefake pisze:ciekawostka: na freshu z zablokowanymi wychodzącymi nie można pobrać mms-a.
Faktycznie ciekawostka.
Inną ciekawostką jest to, jak Ci się udało tego dokonać (tzn. przekroczyć ważność konta na połączenia wychodzące)? Teoretycznie nawet we Fresh'u jest to możliwe. :)

#497863  autor: ukefake
 19 sie 2011, 23:06
DanielR, wydało się, że ładuję 5pln na rok ;)

#497887  autor: playonline
 20 sie 2011, 00:51
Teoretycznie powinienem już być we freshu... jestem nadal w One Play... :/ PS Dzis dostalem polecony, ze u mnie wszystko jest ok... Z "losowaniem" do Play24 juz jest ok. Bylo nie-ok... ;) No nic, profesjonalisci dali kolejny powod do dumy Playowi... ;) Mozna zatrudnic profesjonalistow i "profesjonalistow"... ;)

Aktualizacja: Ok juz jest fresh. :)
Ostatnio zmieniony 20 sie 2011, 11:22 przez playonline, łącznie zmieniany 1 raz.

#497914  autor: KC-KARLOS
 20 sie 2011, 09:36
DanielR pisze:Inną ciekawostką jest to, jak Ci się udało tego dokonać (tzn. przekroczyć ważność konta na połączenia wychodzące)? Teoretycznie nawet we Fresh'u jest to możliwe.
W nowych starterach Fresh'owych, jeśli ich nie doładujesz, jest możliwe zablokowanie wychodzących, wtedy Internet, MMSy (nawet przychodzące) przestają działać.
ukefake pisze:ciekawostka: na freshu z zablokowanymi wychodzącymi nie można pobrać mms-a.
W innych sieciach po zablokowaniu wychodzących też może być problem z odebraniem MMSów.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#497961  autor: DanielR
 20 sie 2011, 12:21
Karlos20 pisze:W nowych starterach Fresh'owych, jeśli ich nie doładujesz
Masz rację. Nie brałem takiej opcji pod uwagę.

#497962  autor: KC-KARLOS
 20 sie 2011, 12:26
Co ciekawe, przy zablokowanych wychodzących na nowych startówkach Fresh (startery z promocyjnych akcji, darmowe z neta, kupione za gotówkę w sklepach), tych niedoładowanych nie zabierają niezużytych środków z konta głównego - to akurat jest bardzo dobra właściwość, bo można je odzyskać i spokojnie wykorzystać na rok czasu, po "uratowaniu" karty doładowaniem za "piątkę".

[ Dodano: 2011-08-21, 20:09 ]
Uwaga: dodam kolejną ciekawostkę:
Play niedawno udostępnił nam kod *163# do migracji ze starej oferty Play Online Na Kartę na nową ofertę POnK z większymi bonusami, dłuższą ważnością konta oraz usługami "Nocny Transfer" oraz "Wyższa Prędkość" po 10 zł/każda.

Okazuje się, że ten kod DZIAŁA również w Play na kartę - ofertach głosowych :)
W mojej taryfie Play Fresh - Darmowe rozmowy i SMSy w Play po wpisaniu kodu, pojawia się taka informacja:

Dostepne taryfy:
1. Darmowy Internet bez limitu danych.
2. Play Fresh Darmowe SMSy do wszystkich.
3. Play Fresh 5.
0. Wyjscie.

Po wybraniu numeru do przypisanej taryfy i zatwierdzeniu (OK), otrzymujemy odpowiedź, że wybrana opcja zostanie zmieniona w ciągu 24 godzin. Opcje taryfowe możliwe do zmiany będą się zmieniać zależnie od obecnie posiadanej taryfy w Play'u na kartę (oferty głosowe).
Uwaga: kod może działać także po zablokowaniu połączeń wychodzących (informacja potwierdzona tylko podczas próby wpisywaniu kodu *163# na karcie ze starą ofertą POnK w telefonie 3G).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#498242  autor: maker3
 21 sie 2011, 20:50
Czy to jest formularz służący do zarejestrowania karty SIM w Prepaid Play?
http://www.play.pl/resources/pdf/Karta_ ... _fizyx.pdf

Taki znalazłem w Google.
Chciałbym zanieść już wypełniony do salonu, żeby nie marnować tam czasu.

#498246  autor: tomko111
 21 sie 2011, 21:04
maker3 pisze:Czy to jest formularz służący do zarejestrowania karty SIM w Prepaid Play?
http://www.play.pl/resources/pdf/Karta_ ... _fizyx.pdf

Taki znalazłem w Google.
Chciałbym zanieść już wypełniony do salonu, żeby nie marnować tam czasu.
Tak, to jest ten wniosek, nie mniej jednak idziesz do salonu i pracownik sam go wypełnia i rejestruje Ci numer.

#498250  autor: Robaas
 21 sie 2011, 21:07
dokładnie ja poszedłem z dowodem do salonu i powiedziałem, że chce mieć zarejestrowany nr, całość wykonał pracownik salonu. do tego jak macie nowe prepaidy polecam promocje z polecenia, zawsze 15 zł więcej na konto promocyjne:)

#498251  autor: KC-KARLOS
 21 sie 2011, 21:08
Nie trzeba mieć tego dokumentu przy sobie, w czasie rejestracji numeru na kartę, pracownik sklepu Play wypełnia sam wszystkie dane za Ciebie. Trwa to maksimum do 10 minut

#498261  autor: ksz_sz
 21 sie 2011, 21:42
Play4you spojrzysz na zgłoszenie nr. 34146520 bo już nie mam siły walczyć z bezmyślnymi konsultantami :(

#498311  autor: potargany
 22 sie 2011, 11:27
12 lipca reklamacja 32804157 - rozpatrują do dziś - sorry P4 , ale przez lenistwo KONSULTANTÓW , sprawa zostaje zgłoszona do odpowiednich " urzędów " Dłużej mi się nie chce czekać , aż ktoś łaskawie odpisze ..

Pieniądze to nie wszystko ...

#498317  autor: play4you2
 22 sie 2011, 11:51
ksz_sz pisze:zgłoszenie nr. 34146520
Juz ponagliłam sprawę :-)

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#498628  autor: sql
 23 sie 2011, 13:43
Play4You proszę przekaż: 34097155
Możesz ewentualnie dopisać że inni użytkownicy też mają echo: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=53633
 #498643  autor: psychofanplay
 23 sie 2011, 14:54
Welcome to the world of play...

Standardowo nic nie rozwiązane.

zgłoszenie 33541802

tym razem odpowiedź listowna

"dziękuje za zgloszenie przeslane.....3 sierpnia 2011 roku (od 13 lipca nie mogę sie o to doprosić....)

odpowiedź wyślę lisownie w momencie rozwiązania zgloszenia. Zapewniam, ze doloze wszelkich staran aby rozpatrzyc poruszone kwestie w najkrotszym terminie."

Jezuuuuuu ja chce fakturę do telefonu której NIE CHCECIE MI WYDAĆ OD 13 lipca. Dlatego żeby wystawić dowód zakupu potrzeba wszelkich starań? Nawet pani gienia z lidla po podstawówce w ciągu 3 sekund wystawia paragony faktury.

Proszę bardzo w piątek albo po weekendzie idę do skarbówki JAK MI RADZIŁ PRACOWNIK PLAY Z WARSZAWY ;]

kolejne zgloszenie 34205533

nie dochodzą sms pod JEDEN numer abonamentowy play od 16 sierpnia. Również play nie widzi problemu. Wszystko sprawne ....

Telefon ten sam nagle przestaly dochodzic. Sms wisi jako niewyslany a pod inne numery bez problemu.

Napisze prosciej są 2 telefony oba w play A i B. nagle przestaly dochodzic sms z A do B a wszelkie inne konfiguracje dzialaja czyli z A do Z, A do G. Telefon otrzymuje sms oraz mms z numerow innych niz A bezproblemu.

Niech się p4 cieczy, że w wawie mi się tak podobało, że nie miałem czasu iść do lochu na taśmowej.

teraz hujawejkiem sie zajmują zamiast stałymi klientami.

i najlepsze na koniec. Zapytała się mnie osoba czy podpisać umowę z play na najwyższe ABO a ja pięknie odradziłem niach niach niach :lol:

zaczeliscie taśmowcy kariere na marketingu szeptanym i na nim zakończycie :twisted:

kocham play bezgraniczną patologiczną miłością bez wzajemności...

#498694  autor: playonline
 23 sie 2011, 20:08
Play4You2 - wiesz... chcialbym takowe zgloszenie zrobic na moim numerze 790 ALE problem w tym, ze po migracji z post do prepaid nie mam tego numeru w Play24... Tak wiec czy jezeli zrobie zgloszenie o dodanie numeru 790 do mojego konta Play24 gdzie jest numer 697 to to zrobisz lub zlecisz? Kilka klikniec... Drugi problem jest w tym, ze sam dodac tego numeru nie moge gdyz NADAL mi smsy do niego nie dochodza oraz nie moge ich wysylac... :/ Choc wg was wszystko jest ok. Tym samym nawet nie oplace FV bo nie mam jak tego na Play24 sprawdzic (mam efv) i smsa nie dostane z info o fv.. :)
  • Strona 62 z 241
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 241
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62