• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #497314  autor: mareee
 17 sie 2011, 17:00
Witam !

Niestety jestem zmuszony do przejścia do TP , by uruchomić internet na linii wymienionej wcześniej firmy. Obecnie posiadam Erę Domową na czas nieokreślony (umowa się skończyła pod koniec kwietnia). 2 sierpnia została podpisana umowa z TP , po sprawdzeniu przez nich, że umowa z T-Mobile się skończyła. Miła Pani poinformowała mnie , że przeniesienie numeru zajmuje od 7 do 14 dni. Dziś jest 17 sierpnia , dzwonię do TP, aby się dowiedzieć jaki jest stan realizacji. Okazuje się , że numer zostanie zwolniony przez T , 12 września. Kiedyś byłem pewny i czytałem o tym że przyspieszono przeniesienie numerów , a teraz taka bomba ?

Czy da się przyspieszyć proces ?

Dodam, że linia zaczęła "pikać" , tzn. jest sygnał , brak możliwości wykonania połączenia , telefon "domowy" Ery bez zmian.

#497841  autor: ywis
 19 sie 2011, 22:15
Spójrz kiedy masz zakończenie okresu rozliczeniowego i wszystko będzie jasne, zawsze jest zachowany okres wypowiedzenia, tj. 30 dni (regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych w sieci T-Mobile się kłania).

#498306  autor: Vieslav
 22 sie 2011, 10:56
mareee pisze:
Niestety jestem zmuszony do przejścia do TP , by uruchomić internet na linii wymienionej wcześniej firmy.
Nie jesteś zmuszony, ktoś ci głupot naopowiadał. Można korzystać z WLR i BSA na jednej linii w tym samym czasie.
Jednym słowem kolego ktoś ci niesamowicie namieszał.
Procedura przeniesienia numeru stacjonarnego wygląda tak: podpisanie umowy--> wysłanie przez nowego operatora wniosku o przejęcie numeru i rozwiązania umowy do starego opa (kilka dni) --> odpowiedź starego operatora (chyba do 14 dni)--> okres wypowiedzenia trwający pełny miesiąc, zaczynając od pierwszego dnia miesiąca następującego po otrzymaniu rozwiązania umowy przez obecnego operatora.
W twoim przypadku, jeśli podpisałeś umowę 2 sierpnia, T zgodziło się oddać numer to będziesz w TP od października. Wrzesień będzie tym pełnym miesiącem wypowiedzenia. Nic nie zrobisz ani nic nie przyspieszysz więc szkoda czasu na dzwonienie i latanie po salonach. Jedynie możesz jeszcze cofnąć rozwiązanie umowy w T.
Napisz mi jeszcze jak to jest z tym twoim internetem, dlaczego "musisz" wracać do TP?

#498327  autor: mareee
 22 sie 2011, 12:03
Obecnie moja linia TP jest wyłączona , w kwietniu 2008 podpisałem umowę na Erę Domową (stacjonarny telefon w oparciu o sieć GSM) , umowa skończyła się w kwietniu 2011. Niestety z takiego typu WLR, nie mogę korzystać z internetu na linii TP.
Dlatego podpisałem umowę w TP na abonament telefoniczny na rok i po uaktywnienie linii zamierzam wziąć internet stacjonarny w Erze (w związku z tym że tam mam najwięcej telefonów itd. upust 25 % i jedna faktura) . Następnie po 12 miesiącach zamierzam rozwiązać umowę z TP i przenieść numer stacjonarny również do Ery, ale na miedź nie tak jak teraz na drugą opcję telefonu stacjonarnego.

Pozdrawiam !

#498336  autor: elkanguro
 22 sie 2011, 12:26
A T-mobile odmówiło Ci przeniesienia numeru stacjonarnego z GSM na WLR?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#498406  autor: mareee
 22 sie 2011, 16:57
Niestety odmowa była.