Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
I niech teraz miła pani konsultant nie próbuje mi wmówić, że będę miał lepiej bo mi da iles tam minut. Że niby jak, że niby gdzie? Co z tego jak za wszystko inne będe płacić pieniążki kochanemu orange :/mkowalski pisze:Dokładnie tak - dostawało się pakiet złotówek analogicznie jak w prepaidzie. Można było w ramach abonamentu korzystać i z roamingu, i z SMS-ów Premium.rogmaniek pisze:Czy te złotówki były rzeczywiście do wykorzystania na wszystko?
To nie lepiej zostać Ci w ofercie OA? Nie wiem w sumie jak masz skonstruowaną umowę, ale sprawdź, bo może wszystkie bonusy masz przyznane bezterminowo - wtedy nie musisz przedłużać umowy i lecisz na nieokreślonejBeCkS pisze:I niech teraz miła pani konsultant nie próbuje mi wmówić, że będę miał lepiej bo mi da iles tam minut. Że niby jak, że niby gdzie? Co z tego jak za wszystko inne będe płacić pieniążki kochanemu orange :/
"Twój Plan" na bank. Ale przy cenach za minutę na poziomie 75gr to pewnie tylko dinozaury z niego korzystają do dzisiaj. Faktycznie, to było jakoś zaraz po rebrandingu. Na początku 2006 roku podpisywałem taką umowę na tych warunkach, że pakiet "Wszyscy i na wszystko" pozwalał na wykorzystanie środków na cokolwiek chcesz.rogmaniek pisze:I właśnie do dziś nie mogę uwierzyć, że były takie pakiety złotówkowe w Orange?! Te taryfy weszły chyba od razu po rebranding'u? Czy te złotówki były rzeczywiście do wykorzystania na wszystko? Brawa dla Centka, tylko szkoda, że jednak się z tego wycofali. Gdybym miał rozważać abonament, to już tylko z takimi pakietami złotówkowymi na wszystko. Ale obecnie, nie mam co nawet myśleć o ofertach typu post-paid![]()
Były takie plany taryfowe - 4 czy 5 lat temu moja mama miała abonament Wszyscy i na wszystko 25 (o ile się nie mylę) - i te 25 zł było do zużycia na wszystko, po przekroczeniu tej kwoty szło poza abonament.rogmaniek pisze:I właśnie do dziś nie mogę uwierzyć, że były takie pakiety złotówkowe w Orange?! Te taryfy weszły chyba od razu po rebranding'u? Czy te złotówki były rzeczywiście do wykorzystania na wszystko?
Tak, to była grupa taryf, również na kartę i mix przed rebrandem Idei na Orange.rogmaniek pisze:Była choćby taka taryfa, jak Jedna Idea, niestety już ostatnia przed rebranding'iem
Dlatego teraz pozostaje mi tylko przejście na Orange GO. Tylko.elkanguro pisze:BeCkS, też miałem OA z ogromną ilością bonusów. Później żałowałem, że umowę przedłużyłem tylko na 12 miesięcy a nie na 36. To była naprawdę rewelacyjna oferta. Teraz już tylko prepaid może jej dorównać.
No własnie na pierwszy rzut oka. Jesteś pewien, że w Twojej sytuacji ten telefon w T-Mobile będzie tyle kosztował? Z tego co wiem T-Mobile ustala oferty m.in. w zależności od stażu. Możesz się zalogować z twojego konta abonenckiego do iBOA i sprawdzić ofertę dla siebie. Sądzę, że ze względu na staż w T-Mobile/Erze możesz liczyć na atrakcyjniejszą propozycję.Scratchii pisze: Chcę wybrać abonament do 50 zł. W T-Mobile zastanawiam się nad Ofertą multimedialną 40 (czy jakoś tak) w której mam darmowy internet i tańsze telefony, ceną minut których i tak będzie bodajże 4x więcej niż teraz...
I tak porównując telefony na stronach operatorów T-mobile oraz Orange w abonamencie 50zł pantera ( ta z darmowym netem) wyszło minut tyle samo, w czym telefon Nokia E52 tańsza o wiele bo z tego co tam wyczytałem 149zł w orange a w T-mobile 449 jak się nie mylę, jeżeli się mylę to mnie poprawcie..
Na pierwszy rzut oka widać że Orange jest dużoo tańszy.
I pomyśleć, że to było w "prestiżowym" Orangemkowalski pisze:rogmaniek napisał/a:
Czy te złotówki były rzeczywiście do wykorzystania na wszystko?
Dokładnie tak - dostawało się pakiet złotówek analogicznie jak w prepaidzie. Można było w ramach abonamentu korzystać i z roamingu, i z SMS-ów Premium.
Jasne, ale tu też dochodzi, niestety, inna kwestia. Wielu Klientów nie rozumie, co to pakiet złotówek. I wolą usłyszeć ile będą mieć, po prostu, minut do wykorzystania co miesiąc.I niech teraz miła pani konsultant nie próbuje mi wmówić, że będę miał lepiej bo mi da iles tam minut.
Oczywiście- cena minuty "zabójcza"Baseciq pisze:"Twój Plan" na bank. Ale przy cenach za minutę na poziomie 75gr to pewnie tylko dinozaury z niego korzystają do dzisiaj. Faktycznie, to było jakoś zaraz po rebrandingu.
Ok.Karlos20 pisze:Były takie plany taryfowe - 4 czy 5 lat temu moja mama miała abonament Wszyscy i na wszystko 25 (o ile się nie mylę) - i te 25 zł było do zużycia na wszystko, po przekroczeniu tej kwoty szło poza abonament.
Aż otworzyłem sobie cenniki Jednej Idei z 8 listopada 2004r. i 1 marca 2005r. Rzeczywiście te złotówki były do wykorzystania na praktycznie wszystko.Karlos20 pisze:Tak, to była grupa taryf, również na kartę i mix przed rebrandem Idei na Orange.
W T-Mobile dostajesz minuty wymienne na SMS-y, MMS-y, transmisję danych (MB) i rozmowy na numery stacjonarne w UE w stosunku 1:1:1:1:1.A na co można wykorzystać abonament w T-Mobile i w Plusie? Mam ciągle abonament w Orange, w listopadzie kończy mi się umowa i myślę o zmianie operatora. Czytałam kiedyś regulaminy wtedy jeszcze Ery i nie wynikało mi z nich wprost na co mogę 'wymienić' minuty z abonamentu.
Promocyjny pakiet minut do wszystkich sieci krajowych. Minuty wymienialne na SMS-y, MMS-y, dane oraz połączenia międzynarodowe na numery stacjonarne do krajów Unii Europejskiej* w stosunku 1:1.
Dzięki za odpowiedź.mkowalski pisze:Cytat z cennika:Promocyjny pakiet minut do wszystkich sieci krajowych. Minuty wymienialne na SMS-y, MMS-y, dane oraz połączenia międzynarodowe na numery stacjonarne do krajów Unii Europejskiej* w stosunku 1:1.
To dziwaczny "najnowszy krzyk mody" operatorów. Dziw mnie bierze że ktoś bierze abonamenty z takim przelicznikiem. Kiedyś choćby w Plusie 1 minuta to było 5 SMS.A wymiana 1 minuta na 1 sms to niezbyt korzystnie....
Tak, 100 SMS wymienne na 100 MMS za 5,04 zł miesięcznie. SMSy są do wszystkich sieci.laurie pisze:A jakieś pakiety sms można w T-Mobile dokupić?? Bo z takim przelicznikiem to jest fatalnie
Kiedyś minuta rozmowy kosztowała 3 PLN, potem 2 PLN, ja płaciłem już 1,45 PLN, a teraz ... 16,5 gr ...MK_ pisze:... Kiedyś choćby w Plusie 1 minuta to było 5 SMS.A wymiana 1 minuta na 1 sms to niezbyt korzystnie....
Ale nie wiem skąd tobie przyszło do głowy że mówię o tak odległych czasachKiedyś minuta rozmowy kosztowała 3 PLN, potem 2 PLN, ja płaciłem już 1,45 PLN, a teraz ... 16,5 gr