• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#494330  autor: mkowalski
 04 sie 2011, 23:19
rogmaniek pisze:Czy te złotówki były rzeczywiście do wykorzystania na wszystko?
Dokładnie tak - dostawało się pakiet złotówek analogicznie jak w prepaidzie. Można było w ramach abonamentu korzystać i z roamingu, i z SMS-ów Premium.

#494340  autor: BeCkS
 04 sie 2011, 23:36
mkowalski pisze:
rogmaniek pisze:Czy te złotówki były rzeczywiście do wykorzystania na wszystko?
Dokładnie tak - dostawało się pakiet złotówek analogicznie jak w prepaidzie. Można było w ramach abonamentu korzystać i z roamingu, i z SMS-ów Premium.
I niech teraz miła pani konsultant nie próbuje mi wmówić, że będę miał lepiej bo mi da iles tam minut. Że niby jak, że niby gdzie? Co z tego jak za wszystko inne będe płacić pieniążki kochanemu orange :/

#494344  autor: mkowalski
 04 sie 2011, 23:47
BeCkS pisze:I niech teraz miła pani konsultant nie próbuje mi wmówić, że będę miał lepiej bo mi da iles tam minut. Że niby jak, że niby gdzie? Co z tego jak za wszystko inne będe płacić pieniążki kochanemu orange :/
To nie lepiej zostać Ci w ofercie OA? Nie wiem w sumie jak masz skonstruowaną umowę, ale sprawdź, bo może wszystkie bonusy masz przyznane bezterminowo - wtedy nie musisz przedłużać umowy i lecisz na nieokreślonej ;)

#494366  autor: Baseciq
 05 sie 2011, 06:28
rogmaniek pisze:I właśnie do dziś nie mogę uwierzyć, że były takie pakiety złotówkowe w Orange?! Te taryfy weszły chyba od razu po rebranding'u? Czy te złotówki były rzeczywiście do wykorzystania na wszystko? Brawa dla Centka, tylko szkoda, że jednak się z tego wycofali. Gdybym miał rozważać abonament, to już tylko z takimi pakietami złotówkowymi na wszystko. Ale obecnie, nie mam co nawet myśleć o ofertach typu post-paid :smt042
"Twój Plan" na bank. Ale przy cenach za minutę na poziomie 75gr to pewnie tylko dinozaury z niego korzystają do dzisiaj. Faktycznie, to było jakoś zaraz po rebrandingu. Na początku 2006 roku podpisywałem taką umowę na tych warunkach, że pakiet "Wszyscy i na wszystko" pozwalał na wykorzystanie środków na cokolwiek chcesz.

#494371  autor: elkanguro
 05 sie 2011, 08:55
BeCkS, też miałem OA z ogromną ilością bonusów. Później żałowałem, że umowę przedłużyłem tylko na 12 miesięcy a nie na 36. To była naprawdę rewelacyjna oferta. Teraz już tylko prepaid może jej dorównać.

Scratchii jakbyś się zdecydował na Orange Pantera II 120 to mógłbyś wykupić usługi:
- Minuty do Orange za 10zł od szóstego miesiąca 75 minut do Orange
- Rozmowy do Wszystkich za 10zł od szóstego miesiąca 40 minut do wszystkich sieci (tak, także do Play)

Przy przeniesieniu numeru otrzymujesz jeszcze małe rabaty:
- rabat 100% na wybrany abonament przez pierwszy miesiąc korzystania z taryfy Delfin, Pelikan, Pantera abonament lub mix
- rabat 100% n ausługę Rozmowy do Wszystkich przez kolejne 3 m-ce

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#494376  autor: KC-KARLOS
 05 sie 2011, 09:31
rogmaniek pisze:I właśnie do dziś nie mogę uwierzyć, że były takie pakiety złotówkowe w Orange?! Te taryfy weszły chyba od razu po rebranding'u? Czy te złotówki były rzeczywiście do wykorzystania na wszystko?
Były takie plany taryfowe - 4 czy 5 lat temu moja mama miała abonament Wszyscy i na wszystko 25 (o ile się nie mylę) - i te 25 zł było do zużycia na wszystko, po przekroczeniu tej kwoty szło poza abonament.
rogmaniek pisze:Była choćby taka taryfa, jak Jedna Idea, niestety już ostatnia przed rebranding'iem
Tak, to była grupa taryf, również na kartę i mix przed rebrandem Idei na Orange.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#494509  autor: BeCkS
 05 sie 2011, 14:13
elkanguro pisze:BeCkS, też miałem OA z ogromną ilością bonusów. Później żałowałem, że umowę przedłużyłem tylko na 12 miesięcy a nie na 36. To była naprawdę rewelacyjna oferta. Teraz już tylko prepaid może jej dorównać.
Dlatego teraz pozostaje mi tylko przejście na Orange GO. Tylko.
Oczywiście dzwoniła miła Pani z propozycją i zamiast powiedzieć od razu jaki jest plan taryfowy i co w nim mam to tak ładnie "sprzedawała" mi kolejne prezenty. Mówiła, że specjalnie od niej daje mi 60 minut do jednego numeru poza siecią. Podoba się panu? nie? No to jeszcze od sieci Orange dam panu 1200 minut z jednym numerem z Orange, oczywiście jeżeli posiada pan kogoś takiego, do kogo dużo pan dzwoni. Podoba się panu? I jeszcze dam panu więcej minut w tym abonamencie niż inni klienci. Jak się później okazało 40% więcej czyli tylko 24 minuty w abonamencie 39,90zł ale pani musiała to tak ładnie sprzedać, jaka to ona jest dobra dla mnie i czego to ona nie chce mi jeszcze dać. Tak naprawdę to różnicą w porównaniu do nowego klienta jest tylko te 40% czyli 24 minuty, które ja "zjem" w pierwsze 3 dni. Żałosne.
Jak w późniejszej części rozmowy zacząłem pytać się o dodatkowe opłaty za wysłane mmsy, sms specjal oraz za połaczenia z *200 po 50gr to już pani taka wesoła nie była. Stawka w tym abonamencie jest wyższa niż w Orange go przy doładowaniu za 100zł. Licząc, że 100zł wystarczy mi na 3 miesiące to i tak jestem do przodu. A na pewno zostanie. Eee...szkoda gadać.
 #494555  autor: Karolek81
 05 sie 2011, 17:42
Scratchii pisze: Chcę wybrać abonament do 50 zł. W T-Mobile zastanawiam się nad Ofertą multimedialną 40 (czy jakoś tak) w której mam darmowy internet i tańsze telefony, ceną minut których i tak będzie bodajże 4x więcej niż teraz...
I tak porównując telefony na stronach operatorów T-mobile oraz Orange w abonamencie 50zł pantera ( ta z darmowym netem) wyszło minut tyle samo, w czym telefon Nokia E52 tańsza o wiele bo z tego co tam wyczytałem 149zł w orange a w T-mobile 449 jak się nie mylę, jeżeli się mylę to mnie poprawcie..
Na pierwszy rzut oka widać że Orange jest dużoo tańszy.
No własnie na pierwszy rzut oka. Jesteś pewien, że w Twojej sytuacji ten telefon w T-Mobile będzie tyle kosztował? Z tego co wiem T-Mobile ustala oferty m.in. w zależności od stażu. Możesz się zalogować z twojego konta abonenckiego do iBOA i sprawdzić ofertę dla siebie. Sądzę, że ze względu na staż w T-Mobile/Erze możesz liczyć na atrakcyjniejszą propozycję.
W abonamencie multimedialnym za 49 złotych oprócz telefonu powinieneś dostać 120 minut do wszystkich sieci krajowych wymiennych na sms-y i mms-y. Co do telefonu, myślę, że warto się odezwać do T-Mobile.

#494660  autor: rogmaniek
 05 sie 2011, 23:49
mkowalski pisze:rogmaniek napisał/a:
Czy te złotówki były rzeczywiście do wykorzystania na wszystko?

I pomyśleć, że to było w "prestiżowym" Orange :-D
I niech teraz miła pani konsultant nie próbuje mi wmówić, że będę miał lepiej bo mi da iles tam minut.
Jasne, ale tu też dochodzi, niestety, inna kwestia. Wielu Klientów nie rozumie, co to pakiet złotówek. I wolą usłyszeć ile będą mieć, po prostu, minut do wykorzystania co miesiąc.
Baseciq pisze:"Twój Plan" na bank. Ale przy cenach za minutę na poziomie 75gr to pewnie tylko dinozaury z niego korzystają do dzisiaj. Faktycznie, to było jakoś zaraz po rebrandingu.
Oczywiście- cena minuty "zabójcza" :smt042 Ale sama konstrukcja oferty, dla mnie, zaskakująca pozytywna, jak na ofertę abonamentową.
Karlos20 pisze:Były takie plany taryfowe - 4 czy 5 lat temu moja mama miała abonament Wszyscy i na wszystko 25 (o ile się nie mylę) - i te 25 zł było do zużycia na wszystko, po przekroczeniu tej kwoty szło poza abonament.
Ok.
Karlos20 pisze:Tak, to była grupa taryf, również na kartę i mix przed rebrandem Idei na Orange.
Aż otworzyłem sobie cenniki Jednej Idei z 8 listopada 2004r. i 1 marca 2005r. Rzeczywiście te złotówki były do wykorzystania na praktycznie wszystko.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#496415  autor: laurie
 13 sie 2011, 21:41
Wg mnie wszystkie taryfy Idei i Orange do Orange Abonament włącznie miały pakiety złotówkowe do wykorzystania na wszystko, przynajmniej wszystkie taryfy, z których korzystałam przez kilkanaście lat w Idei/Orange. Pakiety złotówkowe zniknęły dopiero w najnowszych taryfach 'zwierzęcych'.

A na co można wykorzystać abonament w T-Mobile i w Plusie? Mam ciągle abonament w Orange, w listopadzie kończy mi się umowa i myślę o zmianie operatora. Czytałam kiedyś regulaminy wtedy jeszcze Ery i nie wynikało mi z nich wprost na co mogę 'wymienić' minuty z abonamentu.

#496421  autor: mkowalski
 13 sie 2011, 21:54
A na co można wykorzystać abonament w T-Mobile i w Plusie? Mam ciągle abonament w Orange, w listopadzie kończy mi się umowa i myślę o zmianie operatora. Czytałam kiedyś regulaminy wtedy jeszcze Ery i nie wynikało mi z nich wprost na co mogę 'wymienić' minuty z abonamentu.
W T-Mobile dostajesz minuty wymienne na SMS-y, MMS-y, transmisję danych (MB) i rozmowy na numery stacjonarne w UE w stosunku 1:1:1:1:1.

Cytat z cennika:
Promocyjny pakiet minut do wszystkich sieci krajowych. Minuty wymienialne na SMS-y, MMS-y, dane oraz połączenia międzynarodowe na numery stacjonarne do krajów Unii Europejskiej* w stosunku 1:1.

#496425  autor: laurie
 13 sie 2011, 22:11
mkowalski pisze:
Cytat z cennika:
Promocyjny pakiet minut do wszystkich sieci krajowych. Minuty wymienialne na SMS-y, MMS-y, dane oraz połączenia międzynarodowe na numery stacjonarne do krajów Unii Europejskiej* w stosunku 1:1.
Dzięki za odpowiedź.
Połączenia międzynarodowe wykonywane z dowolnego kraju UE czy tylko z Polski?
A wymiana 1 minuta na 1 sms to niezbyt korzystnie....

#496426  autor: MK_
 13 sie 2011, 22:13
To dziwaczny "najnowszy krzyk mody" operatorów. Dziw mnie bierze że ktoś bierze abonamenty z takim przelicznikiem. Kiedyś choćby w Plusie 1 minuta to było 5 SMS.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#496427  autor: laurie
 13 sie 2011, 22:19
A jakieś pakiety sms można w T-Mobile dokupić?? Bo z takim przelicznikiem to jest fatalnie :-(

#496428  autor: KC-KARLOS
 13 sie 2011, 22:22
laurie pisze:A jakieś pakiety sms można w T-Mobile dokupić?? Bo z takim przelicznikiem to jest fatalnie
Tak, 100 SMS wymienne na 100 MMS za 5,04 zł miesięcznie. SMSy są do wszystkich sieci.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#496530  autor: SACZI
 14 sie 2011, 12:51
MK_ pisze:
... Kiedyś choćby w Plusie 1 minuta to było 5 SMS.
Kiedyś minuta rozmowy kosztowała 3 PLN, potem 2 PLN, ja płaciłem już 1,45 PLN, a teraz ... 16,5 gr ...
Więc nie porównuj tego w ten sposób co nie znaczy, że nie masz racji z przelicznikiem.

#496564  autor: MK_
 14 sie 2011, 16:17
Kiedyś minuta rozmowy kosztowała 3 PLN, potem 2 PLN, ja płaciłem już 1,45 PLN, a teraz ... 16,5 gr
Ale nie wiem skąd tobie przyszło do głowy że mówię o tak odległych czasach :shock:
W Plusie był abonament Godziny. Tam za 40zł było bodajże 60 minut i różne pakiety do Plusa i na stacjonarne. Jedna minuta była wymienna na 5 SMSów. Operatorzy wyciągną swą brudną i chciwą łapę po każdą łatwą kasę, w tym przypadku na dodatkowe pakiety SMS, bo już napisanie kilkudziesięciu SMSów przy tak debilnym przeliczniku się po prostu nie opłaca, bo lepiej już te środki wydzwonić. Ja we Freshu sobie płacę około 10gr za minutę a za SMS 3gr. I mniej więcej taki powinien być przelicznik - 1:3.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc