• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 157 z 208
  • 1
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 208

#496167  autor: Kaczy
 12 sie 2011, 18:16
A czy w taryfach indywidualnych nie jest tak, że warunki promocji wchodzą w życie dopiero po skończonej poprzedniej umowie? Kiedyś tak miałem, że jak przedłużałem umowę to była informacja od kiedy wchodzą w życie warunki.

...::: Made for loneliness :::...

#496168  autor: ubuntulnx
 12 sie 2011, 18:21
Kaczy pisze:A czy w taryfach indywidualnych nie jest tak, że warunki promocji wchodzą w życie dopiero po skończonej poprzedniej umowie? Kiedyś tak miałem, że jak przedłużałem umowę to była informacja od kiedy wchodzą w życie warunki.
jeżeli obniży się commitment.

Obrazek

#496183  autor: amigo007
 12 sie 2011, 19:39
Na pewno miał (jeszcze ma) orange abonament 55zł + włączone 30 minut do wszystkich sieci, razem 64zł miesięcznie. Na *100 powiedziano, że nowa umowa (delfin 150) dopiero wejdzie 10 listopada.

#496186  autor: dawciol
 12 sie 2011, 19:58
u mnie też tak zawsze było, że aneks (nowa kwota zobowiązania nigdy nie była niższa) wchodził dopiero po wygaśnięciu starej umowy. Nowe warunki wchodzą od najbliższego okresu rozliczeniowego dopiero przy zmianie planu taryfowego w ciągu trwania umowy, aneks nie!

#496188  autor: ubuntulnx
 12 sie 2011, 20:09
dawciol pisze:u mnie też tak zawsze było, że aneks (nowa kwota zobowiązania nigdy nie była niższa) wchodził dopiero po wygaśnięciu starej umowy. Nowe warunki wchodzą od najbliższego okresu rozliczeniowego dopiero przy zmianie planu taryfowego w ciągu trwania umowy, aneks nie!
W nowych planach taryfowych zmiany wchodzą z pierwszym cyklem bilingowym jeśli kwota abo nie uległa zmianie lub się zwiększyła. W przeciwnym przypadku wchodzą wraz z cyklem po zakończeniu umowy.

Obrazek

#496189  autor: Realista
 12 sie 2011, 20:10
dawciol
tu się mylisz , w planach DPP w tej odsłonie gdy kwota jest wyższa to wchodzi od następnego okresu rozliczeniowego po rejestracji aneksu w systemie ale tylko nowe plany Delfin Pelikan i Pantera. Pracuje w cc orange i także wspólpracuje z salonami poczytaj regulamin oferty na orange.pl

Zawsze zdarzają się błędy - wtedy to już inna bajka
Co do BOK to nie będę się wypowiadał akurat

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)

#496210  autor: amigo007
 12 sie 2011, 21:47
Czyli można to reklamować jakoś czy co? Być może w taryfie orange abonament kwota zobowiązania liczy się jako 64zł, a z delfina system liczy 59,99zł?

#496227  autor: muddy
 12 sie 2011, 22:39
Hm, moja poprzednia umowa kończyć się miała 30.09.2011, okres rozliczeniowy od 29 do 28-go. Dotychczas: Orange Abonament 55zł, na początku lipca podpisałem aneks na Pantera II 89,90zł. Myślałem, że nowe warunki będą obowiązywać od 29 lipca, lecz ciągle mam Orange Abonament. Dodatkowo dostałem SMSa, że "usługa hotspot zostanie włączona... 28.10.2011". A usługa ta jest częścią planu taryfowego Pantera II. Nie bardzo rozumiem, o co w tym wszystkim chodzi...

MM

#496229  autor: BeCkS
 12 sie 2011, 22:43
DLA ZAINTERESOWANYCH ORANGE ABONAMENT I ZWIERZAKAMI.

Dzwoniła do mnie dziś konsultantka i proponowała w OA:
- abonament 35zł na 12 mcy
- 2 prezenty jak zwykle
- orange 18 extra na 12 mcy
- bezpłatny numer lub pakiet sms na 6 m-cy.
ZREZYGNOWAŁEM.

W ofercie Delfin:
- abonament 39zł na 12 mcy
- 3 numery bezpłatne
- pakiet 100MB
- Wieczory i weekendy jeżeli podpisze na 24mce
lub
- abonament 39zł
- 2 prezenty
- pakiet SMS od 60 do 80
- dodatkowy numer bezpłatny za 2,50zł na 12 m-cy

W ofercie Pelikan:
- abonament 39zł
- 2 bezpłatne numery
- pakiet 2000 SMS wymienne na SMS do wszystkich sieci
ZREZYGNOWAŁEM.
Dlaczego?
To nie na moje potrzeby. Przenoszę numer do Play, następnego dnia do Orange z powrotem. Powracając do Orange dostaję ROK ważności konta. Nie doładowuje żadną kwota, tylko kupuję na allegro PRZELEW SMS za 112zł wartosci 200zł (88zł do przodu). Przechodzę do POP. Tam mam za 12zł miesięcznie 120minut do Orange - jak dla mnie bomba, tam mam Multipop za 6zł - SMS po 1gr, MMS po 5gr. Przez kilka miesięcy ""jadę" na tych darmowych 88zł, które jestem do przodu. Orange daje na początek jeszcze 10zł na konto główne więc nie 88 a 98zł. Przy miesięcznych kosztach - powiedzmy - 20-25zł mam spokój przez długi okres czasu. Warto się zastanowić. I ta przewaga, że żadne środki nie przepadają jak w abonamencie. Wiadomo, że w deflinie, pelikanie itp. niewykorzystane środki przechodzą na następny okres, ale są do wykorzystanie dopiero PO środkach z danego okresu rozliczeniowego. Do tego płacisz PONAD abonament za każdego MMSa i SMSa specjalnego oraz za internet. Abonament dla mnie jest porażką.
Tyle w tym temacie :-) . Jakieś pytania, sugestie?
Nie chcę już abonamentu, jestem nim zmęczony.

#496241  autor: amigo007
 12 sie 2011, 23:54
Czy w takim razie ktoś z orange może objaśnić dlaczego po podpisaniu nie mniejszego aneksu niż dotychczasowe zobowiązanie, nie dostajemy nowych warunków od następnego okresu rozliczeniowego tylko musimy czekać do końca poprzedniej umowy??

#496275  autor: sosen
 13 sie 2011, 11:28
Z jednego prostego powodu - bo musisz się wywiązać z dotychczasowej umowy. dziwne aby sieć pozwoliła na to aby ktoś miał abo 199 a później przedłużył na 29 i miał o 3 miesiące krócej umowę a tym samym zaoszczędził ponad 500 zł

#496278  autor: BeCkS
 13 sie 2011, 11:47
Chociaż zdarzyło mi się kiedyś, że konsultant powiedział, że nowy aneks będzie "biegł" od już, od teraz i niech sie pan nie przejmuje tym starym, nie będzie ważny. No to ok, przyjechał kurier, przeczytałem umowę i ... kurier pojechał, zły jak nie wiem co, ale co mi tam, jak się z głupkiem rozmawia to potem kurier na tym cierpi :-).
Na aneksie była napisana data wejścia w życie, oczywiście zgodna z datą zakończenia poprzedniej umowy. Tyle.

#496283  autor: amigo007
 13 sie 2011, 12:06
Panowie ale ja wcześniej pisałem, że jest obecnie orange abonament za 55zł a migruję na delfin za 59,90zł. Czy włączona usługa "do wszystkich ekstra 30" za 9zł, którą można wyłączyć może blokować migrację?

#496310  autor: virus27
 13 sie 2011, 14:07
Witam.

Mam następujący problem. Około 2 tygodnie temu przedłużyłem umowę przez telefon wziąłem abo delfin za 99zł i SGS, jednak zanim telefon dotarł w ofercie pojawił się SGS plus. Więc po uprzednim telefonie do orange nie przyjąłem przesyłki. Chciałbym dzisiaj przedłużyć umowę jednak moje konto jest zablokowane ze względu na brak anulowania punktów payback. Zależy mi na bardzo szybkim przedłużeniu umowy. Dodam jeszcze, że punkty Payback wróciły we wtorek, więc tak naprawdę nie wiem w czym tkwi problem. Czy ktoś może mi pomóc?

Numer telefonu prześlę na PW

#496355  autor: piotr2802
 13 sie 2011, 17:54
A mnie dzisiaj konsultantka ORANGE złożyła następującą propozycję do przedłużenia umowy:

Abonament Delfin za 39,90 zł ( w tym 60 minut do wszystkich) na 24 miesiące
- dodatkowe 60 minut do wszystkich ( jako 2 x prezent 30 minut)
- dodatkowe 24 minuty za staż w Orange.
- wieczory i weekendy do Orange i stacjonarne
- pakiet internet 2 GB przez 20 miesięcy za 7,50 zł

Wydaje mi się że ta propozycja nie jest zła jak na dzisiejsze czasy. :wink:

Trochę tylko zmartwiło mnie że roaming w planie Delfin jest płatny osobno i sms zza granicę będę płacił dodatkowo a nie z kwoty abonamentu.

Pozdrawiam :D

#496485  autor: laurie
 14 sie 2011, 01:17
Czy w praktyce Abonament i Mix w taryfach zwierzęcych różnią się czymś jeszcze oprócz tego, że w Mixie zachowany został pakiet złotówkowy na wszystko (naprawdę jest na WSZYSTKO?) i po wykorzystaniu 'abonamentu' trzeba doładowywać konto?
W jakich proporcjach wymienne są usługi w Mixach?

#496497  autor: sosen
 14 sie 2011, 10:28
wszystko jest tak samo poza tym że w mixe masz na wszystko.

#496592  autor: laurie
 14 sie 2011, 21:02
Ale jest tu jakiś haczyk? Poza niedogodnością w postaci ewentualnych doładowań? Jaki jest w takim razie sens wyboru abonamentu? Pytanie w zasadzie retoryczne…..

Nie od końca jasny jest też dla mnie przelicznik minuta/sms w abonamentach/mixach.
Np. w Delfinie 60 mam 60 minut do wszystkich sieci + 2 dodatkowe usługi. Czy na smsy ‘wymieniają’ się tylko ‘podstawowe’ minuty w proporcji 1:1 – czyli mam 60 minut lub 60 smsów, czy też wymienne są minuty z dodatkowej usługi ‘Pakiet Minut do Wszystkich’? W Pelikanie 60 jest to już trochę jaśniej podane, czyli 60 minut lub 400 smsów do wszystkich. W Panterach rozumiem, że liczba minut = liczba smsów, czyli np. Pantera 225 = 225 minut lub tyle samo smsów? Wydawało mi się, że główną niedogodnością nowych abonamentów będzie dla mnie brak pakietu kwotowego do wykorzystania na roaming, ale widzę, że przy przeliczniku 1:1 rachunki będą mi raczej nabijać smsy :-/

I jeszcze jedno pytanie – czy Orange nadal instaluje swoje oprogramowanie w telefonach? Od kilku lat nie brałam telefonów przy przedłużeniach, tym razem kusi mnie HTC Sensation (byłby 2x tańszy niż na rynku, a z usług ‘traciłabym’ tylko Wieczory i Weekendy), ale jeśli będzie z pomarańczowym softem i w dodatku z ‘sim-lockiem’ (!!!) to nie ma o czym mówić :smt009

#497011  autor: zaskar
 16 sie 2011, 20:08
sosen pisze:Z jednego prostego powodu - bo musisz się wywiązać z dotychczasowej umowy. dziwne aby sieć pozwoliła na to aby ktoś miał abo 199 a później przedłużył na 29 i miał o 3 miesiące krócej umowę a tym samym zaoszczędził ponad 500 zł
W związku z przedłużeniem umowy, dziś byłem w salonie orange gdzie dowiedziałem się, że przedłużając teraz umowę nowe warunki wchodzą już od nowego miesiąca.
Aktualna umowa obowiązuje teoretycznie do stycznia 2012 i mam abonament 122zł,
a planuje przejść na ok 77zł czyli dużo niższy. To samo twierdzą dzwoniący do mnie telemarkerzy z orange.

Sieć ew. stratę z większego ab. rekompensuje sobie gorszą ofertą w pierwszym okresie możliwości przedłużenia umowy.
Na bank przedłużają umowę w styczniu 2012 dostane lepsze warunki- choć suma sumarum bilans zysków i strat będzie na równym poziomie.
Wszystko jest ładnie wyliczone.

#497254  autor: elkanguro
 17 sie 2011, 13:55
Panowie i Panie z Orange, czy w Nowym Twoim Miksie przy przedłużaniu umowy w dalszym ciągu są dostępne tak jak rok temu usługi promocyjne: Przyjaciel oraz 100% Więcej?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet
  • Strona 157 z 208
  • 1
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159