• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 32 z 40
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 40

#495557  autor: tytanowy_janusz
 10 sie 2011, 12:32
divhashmorex pisze:tytanowy_janusz, status ucznia? To przyjmują licealistów czy uczniów szkół policealnych?
Bo wszyscy podstawowi pracownicy (niektórzy kierownicy też) mają umowę o zlecenie. Nie trzeba wtedy płacić za ubezpieczenie, bo robi to uczelnia.
divhashmorex pisze:im wyższe wykształcenie, tym większy baran
Coś w tym jest. Im więcej poznajesz świata, dowiadujesz się rzeczy, itp., tym bardziej uświadamiasz sobie jak jesteś głupi. Sokrates (a może Platon?) mawiał "wiem, że nic nie wiem". I niech ten cytat będzie odnośnikiem do jakości szkoleń w Play. Nie znasz się na czymś, to ni chuia nie pomożesz klientowi. Spytasz kierownika, to każe Ci szukać w regulaminach na stronie Play (która nigdy nie działa).

Nokia 6310i-Nokia 3310-SE T230i-Nokia 3510i-Siemens C65-Siemens S65-SE K510i-SE C702-Nokia N81-Nokia N82-Nokia 5530XM-SE XPeria X10-Samsung GT-S8500-HTC Desire-LG Black-SGS 2-Lumia 800-Motorola Atrix

#495641  autor: dominik920
 10 sie 2011, 16:11
A jakie są wymagania dla pracy telemarketera,czy posiadając wykształcenie średnie i brak doświadczenia mam szansę na zatrudnienie?

#495680  autor: ubuntulnx
 10 sie 2011, 17:19
A jakie są wymagania dla pracy telemarketera,czy posiadając wykształcenie średnie i brak doświadczenia mam szansę na zatrudnienie?
Jak najbardziej.

Ja zaczynałem jeszcze na studiach. Najpierw jeden projekt, potem drugi.
Teraz, już po studiach nadal pracuję w tym samym CC, z tym że już jako TL.

Obrazek

#495740  autor: neoptb
 10 sie 2011, 21:07
divhashmorex pisze:Osoby używające powyżej trzech wykrzykników lub emotek w jednej, a szczególnie krótkiej wypowiedzi to osoby mające problemy natury psychicznej (nie chcę mówić dosadniej).
dosadniej rzecz biorąc odbij od mojej osoby. Mogę i nawet miliarda ich użyć, jeśli najdzie mnie taka ochota. A jeśli jesteś upośledzony to już nie mój problem.
tytanowy_janusz pisze:Sokrates (a może Platon?) mawiał "wiem, że nic nie wiem"
Sokrates.

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#495803  autor: tytanowy_janusz
 11 sie 2011, 09:06
dominik920 pisze:A jakie są wymagania dla pracy telemarketera,czy posiadając wykształcenie średnie i brak doświadczenia mam szansę na zatrudnienie?
Ja zaczynałem na sprzedażówce Orange zaraz przed studiami, ale jeden znajomy w trakcie szkolenia kończył 8nastkę, bo był w 3 klasie liceum.
Powiem tak: studia sprzedawcy z Ciebie nie uczynią. Musisz umieć rozmawiać z ludzmi, umieć do nich wychodzić, być cierpliwym i traktować ich tak, jak sam chciałbyś być traktowany. Jednocześnie musisz potrafić im wytłumaczyć, że np. wiązanie się umową na 3 lata jest korzystne. Zadanie nie jest łatwe, tym bardziej, że ludzie nie wierzą sprzedawcom telefonicznym.

Nokia 6310i-Nokia 3310-SE T230i-Nokia 3510i-Siemens C65-Siemens S65-SE K510i-SE C702-Nokia N81-Nokia N82-Nokia 5530XM-SE XPeria X10-Samsung GT-S8500-HTC Desire-LG Black-SGS 2-Lumia 800-Motorola Atrix

#496105  autor: user_delete10
 12 sie 2011, 15:33
Przerywając ofertowy offtop, po przeczytaniu wrażeń niektórych z osób odnośnie pracy u operatorów wrócę do swojego epizodu związanego z rekrutacją w Erze, o którym wspominałem rok temu, kiedy miał on miejsce.

Nie uważam się za osobę, która nie dała by rady nauczyć się na pamięć ofert, czy która tym bardziej nie znała by się fachowo na sieciach i telefonach. Niestety oklepany, sztywny schemat rozmowy rekrutacyjnej ściska osoby, które chciały by spróbować i być może dały by radę. Wytwarzanie nerwowej atmosfery, narzucanie tego co kandydat na pracownika powinien gadać to kiepski pomysł dla rozwoju nowych talentów sprzedażowych. To eliminowanie indywidualnych możliwości i sposobów mogących się ujawnić z czasem podczas pracy. Gdy przychodzący na rozmowę nie zna w stu procentach całości oferty danego operatora to wymaganie od niego zakończenia sukcesem fikcyjnej sprzedaży w scence jest zaczynaniem od tyłu całego procesu nauki i szkolenia.
 #496737  autor: qper
 15 sie 2011, 16:42
Witam,

mam pytanie czy ktoś wie może w jaki sposób zostać doradcą biznesowym na śląsku?

Z góry dzięki za informacje
 #497763  autor: lambas
 19 sie 2011, 18:10
Witam, mam bardzo ważną sprawe, otóz mam szansę dostac prace w salonie u jednego z operatorów, no i chciałbym pogadać na privie z osoba która pracuje bądź pracowała na takim stanowsiku, bardzo mi zależy na porozmawianiu z takimi osobami, bardzo proszę o kontakt, jest to dla mnie niezwykle ważne.

Proszę pisać w temacie lub na priv lub na gg 37349981

Z gory dzięks za pomoc

#497767  autor: SACZI
 19 sie 2011, 18:21
Jakby przyszedł do mnie taki klient jakim ja jestem, to bym go pociął tępym nożem :mrgreen: :wink:

Nie pytaj się, nie teoretyzuj, tylko bierz sie do roboty.
Powodzenia

#497771  autor: lookass
 19 sie 2011, 18:29
Trochę bez sensu, co Ty chciałbyś wiedzieć ? Tu nie ma jakiś formułek. Masz wiedzę, masz gadane i lubisz ludzi- to masz pracę i masz wyniki.

#497838  autor: ywis
 19 sie 2011, 22:10
lookass pisze:Masz wiedzę
Akurat w tej branży, to raczej wiedza jest potrzebna wyłącznie odnośnie telefonów, czyli co jaki telefon ma i co do czego służy (banał, ale są tacy, którym ta wiedza sprawia wiele problemów). Natomiast jeśli chodzi o regulaminy, oferty... to tutaj wiedza się nie przyda, bo wszystko masz podane na tacy od firmy - nie oszukujmy się i nikt niczego nie będzie się uczył na pamięć.

#497881  autor: lookass
 19 sie 2011, 23:59
Też o taka wiedzę mi chodziło, ogólne rozeznanie w temacie, a nie pytanie pracownika: "a co to jest ten symbian ?" :|

#498244  autor: lambas
 21 sie 2011, 20:57
Sluchajcie, na rozmowie kwalfikacyjnej o co pytaja, jak się przygotowac, jak sie zachowywac?

[ Dodano: 2011-09-06, 11:24 ]
Odpowie ktoś kto posiada informacje na ten temat

[ Dodano: 2011-10-06, 11:11 ]
panowie mam pilna sprawie, mam list oraz cv i chce go zlozyc do salonu orange, no potrzebuje pomocy od osoby, która zajmuje sie rekrutacja w salonach aby sprawdzila bledy, prosze o pomoc pilne
 #507379  autor: Sławek
 07 paź 2011, 19:36
Poszukuję pracy w salonie telefonii komórkowej (Play, Plus, T-Mobile, Orange). Mogę pracować również w weekendy.

Obecnie jestem konsultantem telefonicznym, odpowiadam za sprzedaż usług jednego z operatorów stacjonarnych. Uczestniczę także w innym projekcie. Mam 27 lat.

Więcej info wysyłam na PW lub maila.

#514131  autor: neoptb
 08 lis 2011, 14:22
lambas pisze:panowie mam pilna sprawie, mam list oraz cv i chce go zlozyc do salonu orange, no potrzebuje pomocy od osoby, która zajmuje sie rekrutacja w salonach aby sprawdzila bledy, prosze o pomoc pilne
Za błędy CV odpowiadasz sam. W necie masz masę wzorów CV. No ale jeśli pomylisz się we własnym nazwisku to już wiesz co cie czeka ;)

Moja rozmowa kwalifikacyjna trwała hmm nie całe 5 minut i już byłem zatrudniony. Także to o czym tutaj niektórzy wypisywali, nie miało w ogóle u mnie miejsca. Do tej pracy podstawą jest mieć gadane i potrafienie sprzedania wszystkie co oferuje operator. Bez tego jak bez ręki.

żyj i pozwól żyć.

#514133  autor: pawcio1978
 08 lis 2011, 14:25
neoptb: co z tego, że będzie mistrzem sprzedaży i kłamstwa jeśli nie będzie znać się na sprzęcie oraz oszukiwać klientów (patrz większość konsultantów PLAY)

#514134  autor: neoptb
 08 lis 2011, 14:28
pawcio1978 pisze:jeśli nie będzie znać się na sprzęcie
Nie Trzeba znać się na sprzęcie, aby potrafić go sprzedać. Możesz ubrać w słowa podstawowe dane tak,że klient będzie jadł Ci z ręki.
pawcio1978 pisze:oszukiwać klientów
Nie wiem co masz tutaj na myśli. :roll:

żyj i pozwól żyć.

#514141  autor: pawcio1978
 08 lis 2011, 14:35
Przykład: kupujesz super wypasionego fona. sprzedawca twierdzi, że ma dwa procesory. a wg producenta 1 procesor :P

#514144  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2011, 14:38
pawcio1978 pisze:Przykład: kupujesz super wypasionego fona. sprzedawca twierdzi, że ma dwa procesory. a wg producenta 1 procesor :P
Osoby, które jarają się na takie "cacka", wszystko "łykną jak pelikan" co powie sprzedawca :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
  • Strona 32 z 40
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 40
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32