• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 4 z 32
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 32

#495526  autor: Pan_telefonik
 10 sie 2011, 09:27
Wiecie dlaczego macie odbiory tak daleko, bo na dany salon jest dana ilość telefonów, wychodzi na to że wszyscy z twojej okolicy już powybierali telefony i zostały dalsze miejscowości

Nokia 3310 ->3410 ->3510i -> Siemens C75 -> SE K750i ->K550i -> Nokia 3110c -> E51 i 1600 i 6030 -> 6650 t-mobile -> SE C702 -> Toshiba G810-> Nokia E63 4Gb&(Nokia 6220c 1Gb->5530-> N8)-> Nokia E63-> Samsung Galaxy SII

#495531  autor: Spamer ;)
 10 sie 2011, 10:03
Już mi wyznaczyli odbiór na 22 Sierpnia. :wink:

Wiecie czy to zbieranie punktów by odblokować nagrodę jest przymusowe?

Szczerze to nie chcę mi się w to bawić, wolę testować smartfona w rękach. :mrgreen:

#495532  autor: michalus
 10 sie 2011, 10:06
Zbieranie punktów nie jest obowiązkowe

#495535  autor: Xavi
 10 sie 2011, 10:49
Nie bardzo czaję dlaczego jeśli miałem termin z przedziału 19.08-25.08 jest info że odbiór dopiero 25 sierpnia? Chyba że to tylko ostateczny termin uwzględniający te siedem dni.

#495550  autor: phone
 10 sie 2011, 12:19
Odbiór masz wyznaczony na 25 sierpnia, nie odbierzesz 25 to masz na to 7 dni od tej daty. Kumasz?

Swoją drogą tez zostałem wytypowany do testowania. Chodzi mi po głowie jedno. Załóżmy że dostane nowego smartfona. Przy odbiorze podpisze glejd że otrzymałem nowy tel bez uszkodzeń i śladów użytkowania, przy zdawaniu osoba odbierająca dostrzeże np. mała ryskę na wyświetlaczu. I co wtedy?

#495551  autor: MK_
 10 sie 2011, 12:21
9. Udostępniony Smartfon winien być w jak najlepszym stanie technicznym i sprawny do tego stopnia, by mógł zostać użyczony kolejnemu Uczestnikowi.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#495566  autor: Blank
 10 sie 2011, 13:17
phone, i nic. Masz oddać telefon w jak najlepszym stanie, a nie idealnym. Gdybyś oddał z np. pękniętym wyświetlaczem to mógłbyś w przyszłości nie dostać abonamentu w Play - i tyle.
Konsekwencje finansowe ponosisz w dwóch przypadkach - zagubienia lub nie oddania w terminie.

Dziś dostałem maila, że zostałem zakwalifikowany, ale już wczoraj - po przeczytaniu czyjegoś posta na telepolis, zalogowałem się i wybrałem miejsce jako Galaxy Szczecin. Odbiór mam mieć 19-go.

BTW, nie postarali się zbytnio w tym skrypcie. Szczecin, Wyzwolenia 18 (Galaxy) jest podany dwa razy, z czego ten pierwszy to w rzeczywistości salon na Wojska Polskiego pokazywany na mapie w okolicach Poznania :lol:

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#495615  autor: Xavi
 10 sie 2011, 15:25
phone pisze:Odbiór masz wyznaczony na 25 sierpnia, nie odbierzesz 25 to masz na to 7 dni od tej daty. Kumasz?
No właśnie nie za bardzo. Logując się w celu ustalenia miejsca odbioru było info że na kilka dni przed terminem dostanie się maila z informacją o dokładnej dacie odbioru sprzętu. Ja rozumiem to tak że dokładną datę kiedy należy odebrać dopiero prześlą.

#495617  autor: KamaZ
 10 sie 2011, 15:28
Rzucili się ludzie na te smartfony. Miałem do wyboru Tomaszów, ale odświeżyłem po 3 minutach, bo akurat rozmawiałem i został tylko Zamość i Hrubieszów :evil:

#495619  autor: mkowalski
 10 sie 2011, 15:32
Xavi pisze:No właśnie nie za bardzo. Logując się w celu ustalenia miejsca odbioru było info że na kilka dni przed terminem dostanie się maila z informacją o dokładnej dacie odbioru sprzętu. Ja rozumiem to tak że dokładną datę kiedy należy odebrać dopiero prześlą.
Ale w mailu masz informację, że telefon musisz odebrać w ciągu siedmiu dni od wyznaczonego terminu. Oj ludzie, wystarczy uważnie czytać to co do nas piszą.

#495629  autor: Sowus
 10 sie 2011, 15:52
Czy telefon musze oddać w tym samym salonie w ktorym go "wypozyczalem"?

#495630  autor: mkowalski
 10 sie 2011, 15:54
Sowus pisze:Czy telefon musze oddać w tym samym salonie w ktorym go "wypozyczalem"?
Tak.

#495636  autor: Spamer ;)
 10 sie 2011, 16:05
Jaka jest różnica że się zgubiło telefon a ukradli mi? Równoznacznie mogę zgubić telefon a powiedzieć że mi ukradli wtedy nie poniosę kary? Dobrze myślę?

#495639  autor: mkowalski
 10 sie 2011, 16:07
Spamer ;) pisze:Jaka jest różnica że się zgubiło telefon a ukradli mi? Równoznacznie mogę zgubić telefon a powiedzieć że mi ukradli wtedy nie poniosę kary? Dobrze myślę?
Musisz dostarczyć zaświadczenie o zgłoszeniu kradzieży na policję. A jeśli zgłosisz się na komendę z niezaistniałym przestępstwem, będziesz mieć potem spore kłopoty.

To są telefony Playa, więc jestem niemal stuprocentowo pewny, że będą technicznie szukać skradzionych telefonów. Także mogę się założyć, że skradzione Huaweie będą najszybciej znalezionymi telefonami w historii naszej policji ;)

#495648  autor: Pajuch
 10 sie 2011, 16:29
mkowalski pisze:Spamer napisał/a:
Jaka jest różnica że się zgubiło telefon a ukradli mi? Równoznacznie mogę zgubić telefon a powiedzieć że mi ukradli wtedy nie poniosę kary? Dobrze myślę?

Musisz dostarczyć zaświadczenie o zgłoszeniu kradzieży na policję.
Nawet jeśli będzie kombinował to i tak będzie musiał zapłacić za telefon ;) Chyba ze sobie ubezpieczy indywidualnie od kradzieży hehe

reasumując nie odda się telefonu=rachunek do zapłacenia

wszystko jest w regulaminie http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... y_test.pdf [/code]

Kod: Zaznacz cały
11. W przypadku, gdy Uczestnik nie dokona w ciągu 14 dni zwrotu użyczonego Smartfona, P4 zastrzega sobie prawo do podjęcia następujących kroków:
a. Zdalnego zablokowania użyczonego Smartfona
b. Powiadomienia organów ścigania (w przypadku, gdy Smartfon został Uczestnikowi skradziony, Uczestnik jest zobowiązany do zawiadomienia o tym fakcie odpowiedniej jednostki policji i przedstawienia P4 dowodu zgłoszenia kradzieży poświadczonego w ww. jednostce policji)
c. Nałożenia kary umownej na Uczestnika, zgodnie z postanowieniami umieszczonymi w umowie użyczenia Smartfona i rozpoczęcia procedury windykacyjnej.

#495652  autor: telemaniak93
 10 sie 2011, 16:33
A ja mam lepsze cudo :D
I niech mi ktoś z PLAY powie o co chodzi :)
Podałem dane dwa razy jedne na osobę pełnoletnią drugie nie i jak się okazało na osobę niepełnoletnią proces przeszedł POMYŚLNIE!
Podałem prawidłowy pesel osoby niepełnoletniej.
Ktoś wie o co chodzi? :) Myślicie, że uda się tej osobie odebrać ten telefon?

#495655  autor: Spamer ;)
 10 sie 2011, 16:37
telemaniak93 pisze:Myślicie, że uda się tej osobie odebrać ten telefon?
Nie sądzę, w regulaminie wyraznie piszę że musi być osoba Pełnoletnia z Dowodem Osobistym, chyba że traktują też tymczasowe.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2011, 16:40 przez Spamer ;), łącznie zmieniany 1 raz.

#495656  autor: telemaniak93
 10 sie 2011, 16:39
Spamer ;) pisze: Nie sądzę, w regulaminie wyraznie piszę że musi być osoba Pełnoletnia z Dowodem Osobistym, chyba że traktuj też tymczasowe.
No osoba ta posiada dowód tymczasowy i ponadto ma zarejestrowany na siebie numer w sieci PLAY.

#495662  autor: mkowalski
 10 sie 2011, 16:46
Nawet jeśli będzie kombinował to i tak będzie musiał zapłacić za telefon ;) Chyba ze sobie ubezpieczy indywidualnie od kradzieży hehe

reasumując nie odda się telefonu=rachunek do zapłacenia
No właśnie na tę chwilę nie wiadomo co będzie w sytuacji faktycznej kradzieży popartej dokumentacją z policji.

Regulamin jest tak sformułowany że faktycznie mogą nas obciążyć kosztami, ale mogą też w sytuacji kradzieży "zapomnieć o sprawie". Wszystko wyjdzie w praniu, a teraz możemy tylko mieć nadzieję że z naszymi telefonami nic złego się nie stanie ;)

[ Dodano: 2011-08-10, 16:47 ]
No osoba ta posiada dowód tymczasowy i ponadto ma zarejestrowany na siebie numer w sieci PLAY.
Nie istnieje w Polsce "dowód tymczasowy". Jesteś niepełnoletni, ale to nie wyklucza prawa do posiadania dowodu osobistego. Regulamin wyraźnie mówi o osobach pełnoletnich.

Analogicznie - jak jesteś niepełnoletni ale masz dowód osobisty możesz zdobyć prawo jazdy? - Nie. Jesteś niepełnoletni ale masz dowód - możesz kupić piwo? Nie.

#495665  autor: telemaniak93
 10 sie 2011, 16:49
No właśnie nie ale dlaczego przeszedłem proces pozytywnie? Testowo na inną osobę proces nie przeszedł pozytywnie.
  • Strona 4 z 32
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 32
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4