• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem

#490899  autor: Alek06
 21 lip 2011, 12:33
prefix pisze:W plusie można go kupić już od 1 zł http://www.plus.pl/indywidualna/Aboname ... LGSwift3D/
No własnie cena jest mega zachecajaca,ale trzeba tez od razu tutaj wpsomniec o tym,ze jednak abonanment miesieczny jest jednak wysoki.

#491312  autor: Gitarka
 22 lip 2011, 19:21
orson_dzi pisze: Ja tam dalej nie śnię, bo to zwyczajna ciekawostka, a nie coś użytecznego. Teraz nawet normalnego filmu nikt zrobić nie potrafi, bo 3D się lepiej sprzeda.
Jak już 3D, to z prawdziwego zdarzenia, czyli hologramy z Gwiezdnych Wojen.
Ciekawostka?
raczej taka zabawka
połączenie telefonu z zabawką.
Dzis nastały takie czasy, ze młodzież lubi takie bajery

#491964  autor: prefix
 25 lip 2011, 13:02
Im bardziej zbajerowany telefon tym lepiej, maksymalizacja opcji w telefonie komórkowym to jest to, a takie rozwiązania jakie dziś nam serwuje LG - chociażby telefon z ekranem 3D, za kilak miesięcy będą już standardem i przeżytkiem.

#491976  autor: neoptb
 25 lip 2011, 13:41
Gitarka pisze:A co do bolenia oczu hmm wydaje mi sie, ze nawet jeśli sie ogląda w kinie filmy 3D często to w końcu oczy zaczynają boleć.
Mnie nie bardzo, ale wyjątek nie potwierdza reguły.
prefix pisze:W plusie można go kupić już od 1 zł
Przy abonamencie 199 zł + 20 zł za pakiet internetowy czyli => 219 zł co miesiąc, nie opłacalne ;)

Przy tym telefonie powinien być dopisek "gniazdko w zasięgu ręki". Bateria trzyma bardzo krótko ;)

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#492162  autor: twistet
 26 lip 2011, 11:41
no właśnie ja jestem ciekawy ile wytrzyma bateria, bo już teraz na bateriach 1500 mAh jak się sporadycznie w coś zagra, albo ustawi animowana tapetę, to 2 dni to max ile telefon wytrzyma.

www.snowshop.pl Sklep narciarski

#492480  autor: Gitarka
 27 lip 2011, 15:57
twistet pisze:no właśnie ja jestem ciekawy ile wytrzyma bateria, bo już teraz na bateriach 1500 mAh jak się sporadycznie w coś zagra, albo ustawi animowana tapetę, to 2 dni to max ile telefon wytrzyma.
Ktoś juz wcześniej pisał, że jak się chcemy pobawić tym telefonem to conajmniej 3 łądowania w ciagu dnia

#494150  autor: twistet
 04 sie 2011, 08:41
3 razy na dzień to niezła porażka, ja jak miałem komputer w serwisie i jedynym moim źródłem z dostępem do neta był telefon to ładowałem go 2 razy dziennie ;p

do tych telefonów 3d powinni dorzucać od razu jakiś akumulator :)

www.snowshop.pl Sklep narciarski

#494775  autor: Gitarka
 06 sie 2011, 16:02
No akumulator to dobry pomysł
Choć lepiej by było jakby wynaleźli baterie która dłużej działa

#494879  autor: neoptb
 07 sie 2011, 12:48
twistet pisze:no właśnie ja jestem ciekawy ile wytrzyma bateria, bo już teraz na bateriach 1500 mAh jak się sporadycznie w coś zagra, albo ustawi animowana tapetę, to 2 dni to max ile telefon wytrzyma.
W tym telefonie bateria trzyma maks do 24 h, chociaż rzadko to się zdarza.

żyj i pozwól żyć.

#495332  autor: Alek06
 09 sie 2011, 12:50
No fakt ,nie czesto jest tak ze bateria utrzymuje sie do 24h nawet przy takim umiarkowanym uzytkowaniu.A tutaj jeszcze trzeba powiedziec ze to nie jest taki zwykły telefon tylko własnie 3D.

#495902  autor: kowcio
 11 sie 2011, 15:53
Dostałem ten model dzisiaj. Proszę o zadawanie pytań, bo przyznam szczerze, że nie przeglądałem tego tematu.
Pierwsze wrażenia ... Imponujące, jest wielki, ale chyba fajnie się z niego będzie korzystało. Jaki postęp LG zrobił w ciągu ostatnich 2 lat, tego się słowami nie da wyrazić :!: :!: :!: Klapa opada.
I na razie nie mówię tu o tym 3D, tylko jako smartfonie. 3D to technologia, która mnie po prostu nie interesuje aż tak, ale to też będę musiał przetestowac.

#495913  autor: orson_dzi
 11 sie 2011, 16:31
kowcio pisze:3D to technologia, która mnie po prostu nie interesuje aż tak, ale to też będę musiał przetestowac.
Jak przeczytasz ten temat, to szybko zauważysz, że 3D to dla wielu wiodąca i prawie, że jedyna funkcja tego modelu. Chętnie przeczytałbym tekst, który bardziej skupi się na reszcie funkcji, zostawiając na 3D tylko jakiś większy akapit ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#496162  autor: Gitarka
 12 sie 2011, 17:46
O własnie, kowcio napisz tez coś o innych funkcjach telefonu, czy dobrze sie sprawują?

#496215  autor: neoptb
 12 sie 2011, 22:00
kowcio, a nie wydaje Ci się ten telefon nie poręczny? :roll:

żyj i pozwól żyć.

#496350  autor: kowcio
 13 sie 2011, 17:18
No ja właśnie te 3D traktuję w taki sposób, jak GPS na telefonie bez systemu (z pominięciem nawigacji Nokii) xD
Telefon jest BARDZO dobry i mnie utwierdził w przekonaniu, że Samsung technologicznie stanął kilka miesięcy temu jak Nokia (tylko, że Nokia kilka lat się zatrzymała).
3D... No o tym pisać nie bedę. Jest, bo jest i działa, ale męczy wzrok i to raczej do szpanu, niz do używania.
Zaś wady, bo zalet mam cała listę (już sobie tekst piszę do testu). Brak radia - to dla mnie kpina! Brak przejściówki micro HDMI - HDMI, jak wiadomo dość słaba bateria jak na taki kombajn, jakość rozmów - chyba nie jest szczytem LG, ale jest ok, więcej napiszę po dłuższym użytkowaniu.
Ale interfejs LG oraz ten dobry procek, ekran (mówię o 2D teraz) robi wrażenie.
neoptb pisze:kowcio, a nie wydaje Ci się ten telefon nie poręczny? :roll:
Jest duży i ciężko go odblokować i korzystać jedną ręką. Mówię to jako facet, a co dopiero kobieta, która na pewno ma mniejszą łapę ode mnie ;-) Tak więc ekran 4,3" jest OGROMNY, więc obudowa telefonu też. Ale jest dobrze zaprojektowana i gdyby była metalowa, to telefon byłby do bani. Ale telefon mimo sporych gabarytów bardzo dobrze leży w dłoni i idzie z niego komfortowo korzystać.
Teścik napiszę obszerny, bo ja tam jak wiecie skupiam sie na podstawach (o co w dzisiejszych testach bardzo trudno), ale testować też muszę okiem maniaka technologii i przybliżyć mu też te 3D i innej bajery z tym związane. To chyba oczywiste, więc będzie sporo do poczytania ;-)
Jak na razie, to chyba jest to najmocniejszy smartfon na rynku. I bardzo porządnie wykonany, bo po Samsungach Ace, Srace i Galaxy S (2 też) to jestem rozczarowany Samsungiem i prędko na ich firmę nie spojrzę :P Dobrze, że LG robi takie same telefony, tylko w nich można liczyć na jakość wykonania i dopracowanie podstaw, co u Samsunga tak jak u Nokii staje się niezbyt idące w parze z technologią.

#496680  autor: Gitarka
 15 sie 2011, 12:11
Radia nie ma? a ja myślałam, ze to podstawa juz w lepszych telefonach.

kowcio dzięki za wymienienie plusów i minusów, na pewno sie przyda

#496681  autor: kowcio
 15 sie 2011, 12:15
Gitarka pisze:Radia nie ma? a ja myślałam, ze to podstawa juz w lepszych telefonach.
Ja też i przez 30 minut szukałem jak kretyn ;-) Dopiero gdy na gsmarena.com zobaczyłem, że radia faktycznie nie ma, to pierwsze co wpisałem jako wadę w teście, który powstaje i za jakiś czas dam Wam do poczytania. Dużo opisywania jest, wiec to nie takie proste.
Jeszcze muszę się pobawić z tym 3D, bo nie wiem jak takie zdjęcie pokazać, z filmami nie ma problemy, bo jest Youtube 3D. Tylko żeby zobaczyć te 3D trzeba mieć odpowiedni telewizor.

#496724  autor: Alek06
 15 sie 2011, 15:28
Bardzo dobrze jest własnie poczytac o wszelkich wadach i zaletach jeszcze przed podjeciem decyzji dotyczacej kupna takiego telefnu.To czasami jest rzeczywiscie bardzo pomocne.Ale wydaje mi sie ze może brakować radia FM, jednak przy dostępie do internetu brak wbudowanego radia ma jakby mniejsze znaczenie.

#497096  autor: kowcio
 17 sie 2011, 02:00
no ma, ma, ale ja tam często korzystam z radia w komórce (praktycznie 88% tego co słucham, to radio), dlatego dla mnie to poważny brak, dla innego zaś żaden :-) Jak na razie nadal, po tygodniu zabawy, większych wad nie wynalazłem. Ale kilku rzeczy w teście się uczepiłem, bo ja tam taki już jestem. Za jakiś tydzień dam Wam do poczytania gotowca.