• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#494165  autor: exter3
 04 sie 2011, 10:34
minelo kolejny tydzień a w playu dalej wirtualne oferty czytac wyzej.
Ciekawe czy za kolejne siedem dni napisze to samo a może...........

#494167  autor: mkowalski
 04 sie 2011, 10:43
exter3 pisze:minelo kolejny tydzień a w playu dalej wirtualne oferty czytac wyzej.
Nie ma żadnych wirtualnych ofert. Jest przecież jasno napisane przy części telefonów, że nie są one dostępne.

#494168  autor: kerim36
 04 sie 2011, 10:48
exter3 pisze:minelo kolejny tydzień a w playu dalej wirtualne oferty czytac wyzej.
reasumujac wszystkie Twoje zale: czego od Nas oczekujesz??

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#494174  autor: exter3
 04 sie 2011, 11:05
na forum wymieniamy opinie na temat dzialania operatorow ,wymieniamy opinie na temat poszczególnych ofert
wyrazamy swoje zale i zlosci -czasami
forum posiada jakas wiedze na w/w tematy ktora pozwala nam na wyciaganie wnioskow i pomaga ta wiedza w podejmowania decyzji
I tyle to chyba oczywiste

[ Dodano: 2011-08-04, 11:13 ]
ja w koncu przejde do playa/moze sie uda/nie omieszkam napisac o tym na forum
i mysle ze wiele osob zaciekawi jak dlugo realizuje sie oferte widoczna na oficjalnej stronie playa
i jak ta oferta odpowiada prawdzie

pozdrawiam

[ Dodano: 2011-08-04, 11:43 ]
Nie ma żadnych wirtualnych ofert. Jest przecież jasno napisane przy części telefonów, że nie są one dostępne.

Pisze zamow przez telefon -co czynilem wielokrotnie
rownie dobrze jako dodatek do telefonu proponuje umiescic w promocji TOYOTE /a co tam/
i tak nie jest dosteona
a jak ladnie wyglada

[ Dodano: 2011-08-04, 12:04 ]
Nie ma żadnych wirtualnych ofert. Jest przecież jasno napisane przy części telefonów, że nie są one dostępne.[/quote]

to byl cytat oczywiscie sorry

#494614  autor: fortel
 05 sie 2011, 21:10
Czyli reasumując,zamawiałeś niedostępne telefony,tak?...jest tyle punktów Play-a w Gdańsku-salon na Rajskiej,drugi punkt w Madisonie,w Carefour na Morenie,w Auchan,w Galerii Bałtyckiej a walczysz ,,z wiatrakami'',ech :cry:

#494617  autor: mkowalski
 05 sie 2011, 21:16
exter3 pisze:Pisze zamow przez telefon -co czynilem wielokrotnie
Człowieku, zrozum jedno - przy podanych przez Ciebie telefonach (np. SGS) jest wyraźnie napisane "czasowo niedostępny". Nie da się złożyć zamówienia w e-shopie z tymi telefonami, więc nie pisz nam, że zamówiłeś ten telefon, bo po prostu się nie da.

To co wypełniałeś, czyli formatka telefoniczna, to nie żadne zamówienie. Jest to prośba o telefon konsultanta w celu przedstawienia oferty!

[ Dodano: 2011-08-05, 21:17 ]
exter3 pisze:i mysle ze wiele osob zaciekawi jak dlugo realizuje sie oferte widoczna na oficjalnej stronie playa
i jak ta oferta odpowiada prawdzie
Nie realizuje się jej długo. Do tej pory nie złożyłeś żadnego zamówienia, więc co ma być zrealizowane?! Jeśli upierasz się że zamówienie jest złożone, podaj nam jego numer.

#494652  autor: BeCkS
 05 sie 2011, 23:16
A powiedzcie mi, czy niewykorzystane środki w play przechodzą na następny miesiąc?

#494654  autor: exter3
 05 sie 2011, 23:26
Drogi konsultancie i obrońco beznadziejnej sprawy
oto jakie kroki podejmiuje w celu dokonania zmówienia w playu

zaznaczam ze kieruje sie opisem na stronie oficjalnej playa

1 krok-wybierz ofertę -wybieram 115

2 krok-wybierz telefon-wybieram SGS

przy SGS pisze zamów przez telefon /nie bardzo jesteś w stanie tego pojąć/

ZAMAWIAM
podaje dane numer telefonu i wysylm formularz

czekam

A Panow jak tam szkolą aby bronić dobre imę firmy to brońcie je lepszą pracą i szacunkiem dla potencjalnego klienta

tak wygląda cala procedura a ocenę tego i wyciąganie wniosków zostawiam czytelnikom,
na pana odpowiedzi nie bedę już odpowiadal gdyż przekracza to już znacznie moje zdolnosci pojmowania pana wypowiedzi
Serdecznie pozdrawiam

#494666  autor: thonka
 05 sie 2011, 23:56
exter3 pisze:ZAMAWIAM
podaje dane numer telefonu i wysylm formularz

czekam
zamawiasz kontakt telefoniczny...

na gorze masz napisane "Formularz kontaktowy.
Wypełnij formularz, a skontaktujemy się z Tobą."

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#494668  autor: remus77
 06 sie 2011, 00:00
exter3 pisze:a ocenę tego i wyciąganie wniosków zostawiam czytelnikom,
Kierując się powyższą zachętą czytam (choć to trudne przy stosowanej przez Pana składni i zasadach interpunkcyjnych) i oceniam ...i trudno mi uwierzyć, że nie zrozumiał
Pan bardzo logicznego w swojej wymowie postu mkowalskiego. Cóż poradzić... :wink:

Ave!

#494682  autor: exter3
 06 sie 2011, 00:35
Sorry z skladnie i interpunkcje.Pisze z obcego komputera a i pewnie jestem tak stary ,że się nie nauczę.
Telefon którego nie mogę dostać ,podejrzewam ,że umieszczony jest na stronie do uatrakcyjnienia wizerunku play.
Sorry za zamieszanie napisze tylko jak uda mi sie otrzymac to co chcialem

#494685  autor: kerim36
 06 sie 2011, 06:32
exter3 pisze:Sorry za zamieszanie napisze tylko jak uda mi sie otrzymac to co chcialem
Powodzenia.
Czyli za szybko to nie nastapi.

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#495447  autor: prestig
 09 sie 2011, 21:30
bawią mnie ludzie którzy biorą tylko abonament ze względu na telefon. Kupowanie na raty.
Byłem ostatnio w salonie, a tam jakaś 16-stka pyta się ekspedientki
- jaki abonament, muszę wziąć by kosztował 1 zł ?

#495449  autor: MK_
 09 sie 2011, 21:35
bawią mnie ludzie którzy biorą tylko abonament ze względu na telefon
Połowa ludzi w tym kraju myśleniem jest w średniowieczu i jeszcze dużo lat upłynie zanim się ludzie zorientują jak bardzo to jest absurdalne i bez sensu.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#495796  autor: exter3
 11 sie 2011, 08:15
Parę postów wcześniej toczyła się jakaś konstruktywna dyskusja a teraz zauważcie dwa ostatnie.Tak zwani delikatnie mówiąc POUCZACZE-mówią nam mamy żyć,jak się ubierać,co jest dobre a co nie i wreszcie jaki telefon w jakim abonamencie powinienem mieć.A co cię to obchodzi człowieku każdy robi co chce/nawet 16-o latka/ i jeżeli ciebie to nie dotyka nie wtrącaj się i nie wyrażaj opinii o czymś o czym nie masz pojęcia.Załóżmy ,że jesteś głupi i zobacz mnie to nie obchodzi bo nie mogę /się nie da :) / i nie chcę zmieniać tego-żyj sobie z tym.
I zagadka dla ciebie i ciekawostka w dużym koniecznym skrócie -średniowiecze wspomniałeś o którym zapewne niewiele wiesz.
W średniowieczu/pogardzanym przez ciebie/ płacono podatki -dziesięcina dla kościoła i dziesięcina dla suwerena /dla pana żebyś nie pomylił z czym innym/ a teraz w okresie rozkwitu i szczęśliwości płacisz ile???
A wracając do telefonów bez zmian tyle ,że pojawił się celebryta kuba .Ze wstydem przyznam ,że rozważałem przeproszenie się z t moble tam chociaż AKTOR Nowicki i sony xperia neo.
Mam jeszcze czas poinformuję co wymyśliłem
Pozdrawiam

#495830  autor: Golarz Filip
 11 sie 2011, 11:18
prestig pisze:bawią mnie ludzie którzy biorą tylko abonament ze względu na telefon. Kupowanie na raty.
Byłem ostatnio w salonie, a tam jakaś 16-stka pyta się ekspedientki
- jaki abonament, muszę wziąć by kosztował 1 zł ?
Powiem tak: do obrzygania już ten argument!
Jedna 16-tka,jak napisałeś nie jest absolutnie żadnym wyznacznikiem.
Nie wszystkich w tym kraju stać na kupno za gotówkę telefonu, jednocześnie mając zupełnie nowy telefon, bynajmniej nie po to by szpanować, chcą "umilić sobie" szarzyznę codziennego życia, jednocześnie mieć,dobry sprawny telefon;ludzie chociażby po 40-tce.Wy tego nie rozumiecie,bo pewnie połowa na utrzymaniu rodziców...A przepraszam bardzo: płacę dajmy na to 69 zł w Play, tyle jest mi potrzebne mniej więcej do wydzwonienia i za to płacę co miesiąc,natomiast dostając od operatora telefon traktuję to jako gratis.
Bo tak,czy siak muszę z telefonu korzystać.
Skończcie już naprawdę używać tego argumentu brania tylko telefonu u operatora,bo sami wiecie,jakie zaporowe ceny dyktują operatorzy...

#496212  autor: exter3
 12 sie 2011, 21:55
Witam.
No jestem w szoku Orange/kiedyś byłem w idei/wymiata telefonami np.SGS za 49 zł w interesującej mnie opcji abonamentu do 100 zł i maja UWAGA SGS + za 99 zł
Gdybym mieścił się z końcem przejścia z tmobile już bym tam pukał ale niestety można się przenieść 30 dni do końca umowy.
Z Playem to dalej PRÓBA przejścia i te wirtualne telefony ale za to na blogu rzecznika playa
celebryta powiatowy- uwaga-kuba testuje smartfona epizod nr 2.
Czekamy z niecierpliwością na epizod 3 i 4
Pozdrawiam

[ Dodano: 2011-08-12, 23:05 ]
Jeszcze jedno jak myślę ciekawe spostrzeżenie a dotyczy /wirtualnych telefonów /czyli jakby powiedział poeta jest a jakoby go nie było
W Orange i Plusie nie występuje taka opcja jest widoczny i zamawiasz
A w Playu pisze zamów przez telefon w t mobile nie pisze nic tylko śliczny obrazek ale za to jaka szeroka oferta.

[ Dodano: 2011-08-17, 15:09 ]
Witam.
Mija kolejny miesiąc od PRÓBY przejścia do Playa - bez powodzenia oczywiście i skłania mnie to do kilku słów komentarza.
To jest jak w ruskiej bajce i smieszno i straszno.Mamy 21 wiek i opcja zamów przez telefon czy jak kto woli telefon czasowo niedostępny figurująca ponad miesiąc to takie osiągnięcie na miarę Korei Pół.
Czyli nowe reklamowe hasło dla pleya Jest a jakoby go nie było obowiązuje dalej.
Albo jest to po prostu oszukiwanie klienta mamienie go dobrym sprzętem za dobrą cenę a w rzeczywistości wciskanie dostępnego kitu jak się uda.
Życzę Pleyowi osiągnięć i powrotu przed erę kuby celebryty ludzie wtedy przenosili numery te. ze względu na ofertę i telefony a nie dla wygłupów reklamowych.
Oczywiście poinformuję o moich staraniach z przeniesieniem /już nie koniecznie do playa/ lub z pozostawieniem numeru
Pozdrawiam

#497644  autor: BeCkS
 18 sie 2011, 23:28
exter3, jak przejdziesz do PLAY to daj znać. Może do Bożego Narodzenia się wyrobisz, co? :-)

#497676  autor: exter3
 19 sie 2011, 09:50
Dzięki za życzenia :mrgreen:
Ale ,ale uwaga na blogu Pana Gruszki pojawiła sie wiadomośc ,że wprowadzają od dizisiaj
SGS+.Ciekawe jaka cena będzie przypominam ,że w interesującej mnie opcji w Orange kosztuje 99zł.
Aby było śmieszniej na blogu P.Gruszki zaopowiedz jest na stronie oficjalnej niema-Czemu nie jestem zdziwiony???

#497677  autor: mkowalski
 19 sie 2011, 09:55
exter3 pisze:Ale ,ale uwaga na blogu Pana Gruszki pojawiła sie wiadomośc ,że wprowadzają od dizisiaj
SGS+.Ciekawe jaka cena będzie przypominam ,że w interesującej mnie opcji w Orange kosztuje 99zł.
Gdybyś wszystko dokładnie czytał, to nie byłoby tego całego tematu ;)

U Pana Gruszki na blogu jest zamieszczony cennik nowych telefonów - http://blogplay.pl/wp-content/uploads/2 ... 20111.xlsx