• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 101 z 217
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 217

#494064  autor: UndiscloseD
 03 sie 2011, 19:44
tarinQ pisze:Oraz pytanko chciałem kumplowi pomóc w wyborze tel ale coś znikło ze strony cennik z telefonami dla przedłużających
może wy znajdziecie??
Znalazłem taki. Po prostu trzeba grzebać w wykazie tych wszystkich cenników.
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 110605.pdf
Ale nie widzę nigdzie cennika dla taryf multimedialnych.
Być może szykują jakiś nowy cennik, albo robią zmiany na stronie. Mam nadzieje, bo w tym miesiącu tacie kończy się umowa, a tu telefony nie za ciekawe. Mi zależy na Multimedialnej:)

#494079  autor: SACZI
 03 sie 2011, 20:54
UndiscloseD pisze:...
Być może szykują jakiś nowy cennik, albo robią zmiany na stronie. Mam nadzieje, bo w tym miesiącu tacie kończy się umowa, a tu telefony nie za ciekawe. Mi zależy na Multimedialnej:)
No to się spiesz z aneksem, bo tradycyjnie juz w tym roku nowa oferta/cennik = podwyżka cen.

#494082  autor: UndiscloseD
 03 sie 2011, 21:02
tarinQ,
Znalazłem najnowszy cennik, który obowiązuje od dzisiaj. Natknąłem się na niego przypadkowo na FB. Dobrze myślałem, że coś kombinują :D
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... lefonu.pdf
SACZI pisze: bo tradycyjnie już w tym roku nowa oferta/cennik
Cenniki owszem, zmieniają non stop. Ma być jakaś nowa oferta, tak? Oby nie gorsza bo moja umowa kończy się w styczniu, a obecne taryfy są dla mnie w sam raz.

#494252  autor: Scratchii
 04 sie 2011, 16:34
Witam,
15.10 kończy mi się umowa.
Abonament Nowa Era 20 za 25,20zł
Chciałbym zmienić na Rodzina 40 Multimedialna
120minut
49 zł brutto
Punkty Era premia: 3907 czy jest możliwość aby dołożyli do 4500 ? żeby mieć 150 zł zniżki ?
Jaką ofertę mogę wynegocjować i czy da radę zrobić to w salonie, bo natknąłem się na taki post tutaj..
Czy w salonie są możliwe wgl jakieś zniżki. W T-mobile mam 4 numery na abonament w tym mój który już się kończy będzie 5 lat, jeden bodajże 6lat, późniejsze 2 nr sporo krótszy czas.
mam abonament 25zł ale dolicza miesięcznie po minimum 30 zł do nawet 50 , w czym mało dzwonię + kilka sms poślę, może kilkadziesiąt, ale nie ogrom.

Mogę wynegocjować jakąś dobrą ofertę w salonie, lub ustalić jakoś telefonicznie , mailowo z BOA ? Jeśli coś mogę to napiszcie na czym stoję bo nie chcę brać liczb z kosmosu żeby zaraz się nie przeliczyć...
Czy jest taka możliwość żeby wynegocjować z BOA przez np. maila lepszą ofertę i podpisać to wszystko w salonie wraz z wzięciem telefonu ? proszę o odpowiedź co i jak...

#494268  autor: tarinQ
 04 sie 2011, 18:10
W salonie możesz odebrać tylko oferte z BOA, Suk,
Jeśli ci zależy na dodatkowych pkt era premia to tylko kurier.
Negocjuj z SUK salon ci nic nie może dać co nie ma w ofercie.

#494272  autor: cook1e
 04 sie 2011, 18:21
Właśnie odbyłem kolejną bardzo miłą rozmowę w sprawie przedłużenia umowy.
Zamieniłem swoją NE60 na R40 za 45zł + telefonik.

Osobom które pytają jak się zabrać za negocjacje mogę tylko powiedzieć, że po raz pierwszy zawiódł mnie sposób mailowy - nic nie udało się załatwić.
Natomiast jak zwykle niezawodna była rozmowa z doradcą przez telefon, prośba o połączenie z działem utrzymania, (na pytanie czy chcemy zrezygnować mówimy: TAK), a potem w miłej atmosferze mówimy prosto z mostu, że prosimy o to, to i to, ponieważ wiemy, że nasza ukochana sieć może coś takiego zaoferować.
Najlepiej przygotować się do takiej rozmowy, a potem 5 min i po sprawie.

@Scratchii - polecam przeczytać pierwszą stronę tematu, albo kilka ostatnich. Są tam odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania.
Z tego co pamiętam, kompletnie nie liczy się staż w sieci, podobnie jak liczba aktywacji. Aby dostać punkty Era Premia musisz dobrze zagadać, z tego co piszą inni raczej nie ma problemu z dołożeniem do 500 pkt, nie wiem jak powyżej tej liczby.
Natomiast jeżeli chodzi o lepszą ofertę w salonie to będzie ciężko, natomiast możesz próbować wynegocjować taką przez telefon, a potem powiedzieć, że ciągle jesteś w trasie i kurier nie ma szans do Ciebie dotrzeć. Wtedy może doradca zgodzi się udostępnić ofertę dla salonu. (ktoś podrzucił wcześniej taki pomysł na forum.)

#494786  autor: jihn
 06 sie 2011, 18:04
Ja tam też mam dobre wspomnienia z przedłużania umowy z byłą Erą, tylko, że trzeba raczej gadać z kimś wyżej niż zwykłym konsultantem do utrzymania klientów.

Rok temu przedłużałem to za 25 czy 30 złotych/m-c dostałem 120minut + telefon...

Teraz kończy mi się umowa na początku września i się zastanawiam czy czekać do września, że coś wejdzie nowego czy brać teraz co leci... Pzdr.

#494863  autor: tarinQ
 07 sie 2011, 12:01
Mam jeszcze 1 pytanie ile czasu mam na zamówienie opcji dodatkowych w innych cenach niż zwykłe?? od podpisania umowy???
Oraz czy macie gdzieś pełen spis jakie opcje wchodzą w skład?

#494869  autor: st.konsultant
 07 sie 2011, 12:32
tarinQ pisze:Mam jeszcze 1 pytanie ile czasu mam na zamówienie opcji dodatkowych w innych cenach niż zwykłe?? od podpisania umowy???
Oraz czy macie gdzieś pełen spis jakie opcje wchodzą w skład?
60 dni

#494937  autor: kos
 07 sie 2011, 15:35
Witam mam takie pytanie ogólne czy można wynegocjować coś więcej niż przedstawione jest na IBOA? Bo napisałem emaila ale konsultant odpisał mi to samo co pokazuje IBOA....
Interesuje mnie opcja bez telefonu abonament max za 30zł, dlatego mam pytanie czy można wynegocjować takie warunki, które byłyby dla mnie najlepsze:)
Wariant 1:
rodzina 20 - 19zł tyle pisze na IBOA w tym 80 minut - czy można wynegocjować 100minut? i do tego paczka 500 sms za 5 zł - o ile dobrze wyczytałem paczka jest na całą długość umowy i smsy są do wszystkich sieci i i schodzą jako pierwsze nie są zabierane z minut abonamentowych.
Wariant 2:
rodzina 20 - 19 zł 80 minut z IBOA+ paczka sms za 5 zł + internet 100 MB za 5 zł zamiast 9 zł, czy jest możliwe wynegocjowanie niższej ceny internetu w rodzina 20 - ktoś może tego dokonał

Z tego co wiem to nie chcą teraz dodawać tych minut z 80 na 100, czy komuś się to może udało?
No i takie ogólne pytanie czy mogę wynegocjować coś lepszego (dokładnie co?) niż na IBOA i niż to co przedstawione przez konsultanta w emailu?

#494996  autor: SACZI
 07 sie 2011, 21:10
kos pisze:Witam mam takie pytanie ogólne czy można wynegocjować coś więcej niż przedstawione jest na IBOA? Bo napisałem emaila ale konsultant odpisał mi to samo co pokazuje IBOA....
Interesuje mnie opcja bez telefonu abonament max za 30zł, dlatego mam pytanie czy można wynegocjować takie warunki, które byłyby dla mnie najlepsze:)
Wariant 1:
rodzina 20 - 19zł tyle pisze na IBOA w tym 80 minut - czy można wynegocjować 100minut? i do tego paczka 500 sms za 5 zł - o ile dobrze wyczytałem paczka jest na całą długość umowy i smsy są do wszystkich sieci i i schodzą jako pierwsze nie są zabierane z minut abonamentowych.
Wariant 2:
rodzina 20 - 19 zł 80 minut z IBOA+ paczka sms za 5 zł + internet 100 MB za 5 zł zamiast 9 zł, czy jest możliwe wynegocjowanie niższej ceny internetu w rodzina 20 - ktoś może tego dokonał

Z tego co wiem to nie chcą teraz dodawać tych minut z 80 na 100, czy komuś się to może udało?
No i takie ogólne pytanie czy mogę wynegocjować coś lepszego (dokładnie co?) niż na IBOA i niż to co przedstawione przez konsultanta w emailu?
Chłopie, czytaj pierwszą strone tego wątku!
Jest tam właściwie wszystko napisane i streszczone w jednym poście.
Na dobrą sprawę reszta tematów jest niepotrzebna, bo nic nowego nie wnoszą.
Jedyna możliwość "negocjacji" (a nie słyszałem o innych) to przełączenie do SUK (sekcja utrzymania klienta).
Wszelkie "zniżki" właśnie SUK przyznaje.

#495003  autor: wojass1for1
 07 sie 2011, 21:24
a czy wie ktoś może lub zna plotki do kiedy będzie oferta multimedialna w T-mobile? Planuję przedłużenie umowy z iPhone 5, ale jak wejdzie do polski po terminie zamawiania nagród z Era Premia i jak nie będzie taryfy multimedialnej to wezmę teraz iPhone 4. Nie wiem czy jest sens czekać

#495036  autor: kos
 07 sie 2011, 23:02
kos napisał/a:
Witam mam takie pytanie ogólne czy można wynegocjować coś więcej niż przedstawione jest na IBOA? Bo napisałem emaila ale konsultant odpisał mi to samo co pokazuje IBOA....
Wariant 1:
Wariant 2:

Chłopie, czytaj pierwszą strone tego wątku!
Jest tam właściwie wszystko napisane i streszczone w jednym poście.
Na dobrą sprawę reszta tematów jest niepotrzebna, bo nic nowego nie wnoszą.
Jedyna możliwość "negocjacji" (a nie słyszałem o innych) to przełączenie do SUK (sekcja utrzymania klienta).
Wszelkie "zniżki" właśnie SUK przyznaje.
oferta bez telefonu rowniez nie podlega negocjacji cenowej

mozna w niej za to dostac troche wiecej minut (niestety sa to dane niepewne, od pewnego czasu zaszly male zmiany w ofercie bez telefonu):
R20 - 100 minut zamiast 60+20
R40 - 190 minut zamiast 120+40
R60 - 300 minut zamiast 200+60

Proszę tylko o potwierdzenie czy jest możliwe z 80 minut zrobić 100, lub obniżyć cene internetu

#495047  autor: SACZI
 08 sie 2011, 00:45
kos pisze:Proszę tylko o potwierdzenie czy jest możliwe z 80 minut zrobić 100, lub obniżyć cene internetu
KOS, ale podpisując aneks do umowy w R20 masz własnie 100 minut.
Oferta SUK obniża cenę abonamentu z 29 na 25 PLN: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... en_telefon
Ceny usług dodatkowych raczej nie obniżysz, więc internet kosztować Cie będzie 9 PLN, co na jedno wychodzi.

I tutaj uwaga do kolegi thonka - przydałaby się aktualizacja pierwszej strony wątku, bo na stronie T zmiany, choćby usuniecie z nazw abonamentów słów "Rodzina".

EDIT
Cały czas piszę o aneksie z wymiana telefonu.
Jeżeli chodzi o umowy bez telefonu, to na stronie T pojawiła się modyfikacja i w pewnym sensie przywrócili umowy z minutami do wszystkich sieci:
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... niz_koszty
W tej wersji w ogóle nie ma opcji 80/100 minut za 30 PLN.
Za 30 PLN masz 120 minut + 40 minut na 12 miesięcy.
Podejrzewam, że oferta SUK da Ci te 40 minut na cały okres aneksu, czyli za 30 PLN masz 160 minut (niecałe 19 gr/minutę do wszystkich sieci łącznie z telefonami stacjonarnymi w całej EU).
Pozostałe usługi sa "nienegocjowalne".

#495841  autor: tarinQ
 11 sie 2011, 12:12
Czy w ofercie multimedialnej tak samo schodzą minuty SMS jak w zwykłej? Czy jak?

#495874  autor: st.konsultant
 11 sie 2011, 14:08
tarinQ pisze:Czy w ofercie multimedialnej tak samo schodzą minuty SMS jak w zwykłej? Czy jak?
Tak

#496331  autor: d_arek
 13 sie 2011, 15:31
witam

Rozmawiałem dziś z konsultantem i zaproponował mi R20 - 100 minut za 19zł.
Oferta mi odpowiada jednak pan konsultant powiedział,że umowy na 12miesięcy nie są już dostępne i tylko może mi zaproponować umowę na 18miesięcy.

Chciałbym zapytać czy rzeczywiście już nie ma umów na 12 miesięcy bez telefonu ?

#496336  autor: gaskabalbinka
 13 sie 2011, 15:54
Nie ma. Aneks bez tel tylko na 18mies.

Umowy na 12miesięcy są dostępne jako nowe bez tel. tylko dla klientów sieci.

#496693  autor: puma1991
 15 sie 2011, 12:31
witam,
dnia 8 wrzesnia konczy mi sie umowa w ofercie indywidualnej nowa era 60, obecnie na koncie mam 4350 p era premia, brakuje mi ok 150 p do znizki 150 zl na telefon i oczywiscie planuje je wynegocjowac, jako iz nie jestem biegla w negocjacjach planuje zrobic to droga mailowa czy ktos moze mi mniej wiecej powiedziec jak powinnam sformulowac maila zeby zostal rozpatrzony pozytywnie?
chcialam zapytac rowniez czy jesli uzyskam te punkty droga internetowa to czy nowa umowe bede mogla zawrzec w salonie ? na 1 stronie wyczytalam ze negocjacje w salonie sa malo realne ale nie wiem jak sprawa wyglada przy negocjacjach przez internet a realizacji w salonie? :)
  • Strona 101 z 217
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 217
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101