• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 155 z 208
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 208

#492291  autor: sosen
 26 lip 2011, 21:56
umowy wchodzi w życie po zakończeniu bieżącej chyba że jest to zmiana np. na wyższe kwoty zobowiązania wtedy zmiana wchodzi od najbliższego okresu.

#492295  autor: ubuntulnx
 26 lip 2011, 22:01
Marens pisze:Zamówiłem dziś znajomej aneks do Orange Abonament 35zł
3. Wartośc commitmentu nie została zwiększona ani o zł.

Tak właśnie napisałem, ale Mila ma kłopoty z przyswajaniem info i najpierw krzyczy a potem sprawdza.

Obrazek

#492707  autor: Eragon
 28 lip 2011, 12:37
JAki telefon wybrac aby jak najwięcej uzyskac ze sprzedaży?? Mówię raczej o tych tańszych...

http://www.orange.pl/portal/map/map/ep_ ... on=6169082

Ewentualnie jaki tam jest najlepszy... ;)

Szybko :D

#492932  autor: KKI_
 29 lip 2011, 11:12
A mnie się wydaje że się mylicie, w praktyce sprawdziłem że aneksy na ta samą kwotę abonamentu wchodzą z kolejnym cyklem rozliczeniowym. Nie pisze tu o zapisach na aneksie, tylko o praktyce jak to wygląda z klientami i wchodzeniem aneksów w życie.

KKI

#493589  autor: Soq
 01 sie 2011, 18:36
3 pytania z mojej strony :)
- Za 9 dni będę miał możliwość przedłużenia umowy przez Internet i czy w związku z tym dostanę też możliwość przedłużenia umowy na słuchawce, czy będę musiał czekać do 100 dni przed zakończeniem umowy?
- Jak jest teraz z usługami dodatkowymi: czy można się na nie "zobowiązać" na cały okres trwania umowy (np. wybierając zatrzymaj czas, albo pakiet internetowy) i czy takie zobowiązanie (o ile jest możliwe) może wpłynąć na cenę telefonu?
- Jaki jest obecnie przelicznik punktów payback na obniżkę ceny telefonu?

#493627  autor: BeCkS
 01 sie 2011, 21:10
Soq, jeżeli chodzi o punkty payback przeliczane na obniżenie ceny telefonu to Ci nie pomogę, ale wiem, że jeżeli możesz już przedłużyć umowę przez internet, to niestety musisz czekać jeszcze trochę aby 100 dni przed końcem móc przedłużyć w rozmowie z konsultantem. Przedłużając przez internet dostaniesz TYLKO 20% lub 40% więcej, a reszta zostaje taka sama. Żadna rewelacja.
ponegocjować możesz przez telefon z konsultantem, ale nie liczyłbym na rewelacje.

#493629  autor: ubuntulnx
 01 sie 2011, 21:15
Soq pisze:Za 9 dni będę miał możliwość przedłużenia umowy przez Internet i czy w związku z tym dostanę też możliwość przedłużenia umowy na słuchawce, czy będę musiał czekać do 100 dni przed zakończeniem umowy?
trzeba czekac.
Soq pisze:- Jak jest teraz z usługami dodatkowymi: czy można się na nie "zobowiązać" na cały okres trwania umowy (np. wybierając zatrzymaj czas, albo pakiet internetowy) i czy takie zobowiązanie (o ile jest możliwe) może wpłynąć na cenę telefonu?
możesz otrzymac usługi, w zależności od kanału sprzedaży. Usługi to minuty do wszystkich, do Orange, SMS do wszystkich, Twój Przyjaciel, pakiety internetowy. Rabat na usługę możliwy jest w zależności od kanału i wynosi od 25 do 100% rabatu.
Soq pisze:- Jaki jest obecnie przelicznik punktów payback na obniżkę ceny telefonu?
100ptk=1zł
BeCkS pisze:Przedłużając przez internet dostaniesz TYLKO 20% lub 40% więcej, a reszta zostaje taka sama
bzdura niestety. Przez net jest dodatkowy pakiet minut do Orange i niejednokrotnie tańszy telefon. Trzeba sprawdzic przez callcenter i porównac oferty

Obrazek

#493630  autor: BeCkS
 01 sie 2011, 21:19
No tak, zapomniałem o tym. Nie mówie tutaj o cenie telefonu, ale warunki sa żadne w porównaniu z tym, co można dostać przez telefon.

#494019  autor: hans1054
 03 sie 2011, 17:45
Od poniedziałku poznikały rabaty abonamentowe 25% i 50% jak i pakiety złotówek (wszystkie niestety). Ponadto jak ktoś będzie chciał przedłużyć abonament na starym planie taryfowym to nie zdziwcie sie jak usługi dostaniecie darmowe na 6 miesięcy :(. Mam nadzieje że sezon wakacyjny i dlatego Orange pousuwał super rabaty a od września lub października wszystko wróci do normy.

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#494144  autor: BeCkS
 04 sie 2011, 04:50
A jak do mnie dzwoniła Pani z Warszawy to usłyszałem, że ona nic więcej nie może mi zaoferować oprócz abonamenty 35zł i 2 prezentów. No po wielkiej łasce P+W za 12,50zł, śmiechy! żenada! szkoda słów!

#494157  autor: sosen
 04 sie 2011, 09:28
a co ci miała zaproponować? Swój samochód rower czy może oddać ci swój telefon. Są to stare plany chcesz otrzymać coś więcej korzystaj z obecnych.

#494211  autor: hans1054
 04 sie 2011, 13:35
sosen pisze:a co ci miała zaproponować? Swój samochód rower czy może oddać ci swój telefon.
Zwierzaki są beznadziejne bo nie ma pakietu złotówek jakby był pakiet złotówek to juz dawno migrowałbym do nowego planu taryfowego.

Zwierzaki sie opłacaja jak ktos dużo dzwoni na stacionarne i na komórki w Polsce ale kompletnie zwierzaki sie nie nadaja jak ktoś dośc czesto wyjeżdza za granice.

Jeżeli orange za rok lub 2 lata wprowadzi abonament pakiet złotówek to oczywiście przejde na nowy plan taryfowy. Pewnie predko to nie nastąpi.

#494220  autor: BeCkS
 04 sie 2011, 14:15
sosen, głupotą byłoby przejście na zwierzaki. najgorsze plany taryfowe jakie były. Wszystko zamiast iść na lepsze to idzie na gorsze i dobrze o tym wiesz. I nie dziw się...co miała mi zaproponować.

#494274  autor: amigo007
 04 sie 2011, 18:22
Bez przesady panowie. Mój ojczym miał (jeszcze do 10-go ma) orange abonament i miał co miesiąc 100 minut do wszystkich sieci (55zł) + 2 prezenty do wybr. nr. orange po 180 minut + 180 minut w soboty i niedzielę do orange. Teraz ma 300 minut do wszystkich sieci + 1200 minut do wybranego numeru + 60 minut do wybranego numeru w play. I mu to bardzo pasuję, będzie mógł o wiele dłużej rozmawiać (koło 400 - 500 minut wykorzystuje do wybranego numeru z orange), a pakiet złotówek miesiąc w miesiąc przekraczał bo dla niego 100 minut do innych sieci to mało. Z sms premium wcale nie korzysta, za granicą to ostatni raz może 10 lat temu gdzieś był, ani do nikogo zagranicę nie dzwoni. Także on jest na 100% zadowolony, i myślę że jednak większość jest takich użytkowników. Pozdrawiam :-)

#494427  autor: hans1054
 05 sie 2011, 11:42
amigo007 pisze:Mój ojczym miał (jeszcze do 10-go ma) orange abonament i miał co miesiąc 100 minut do wszystkich sieci (55zł) + 2 prezenty do wybr. nr. orange po 180 minut + 180 minut w soboty i niedzielę do orange.
Teraz ma 300 minut do wszystkich sieci + 1200 minut do wybranego numeru + 60 minut do wybranego numeru w play. I mu to bardzo pasuję, będzie mógł o wiele dłużej rozmawiać (koło 400 - 500 minut wykorzystuje do wybranego numeru z orange), a pakiet złotówek miesiąc w miesiąc przekraczał bo dla niego 100 minut do innych sieci to mało. Z sms premium wcale nie korzysta, za granicą to ostatni raz może 10 lat temu gdzieś był, ani do nikogo zagranicę nie dzwoni. Także on jest na 100% zadowolony, i myślę że jednak większość jest takich użytkowników. Pozdrawiam :-)
Każdy ma przecież inne preferencje do dzwonienia.

Mi oczywiście pasuje orange abonament z kilku powodów
1. Pakiet złotówek
2. Niewykorzystana kwota przechodzi na 2 miesiące i w pierwszej kolejności można ją wykorzystać (w zwierzakach tak nie ma)
3. Możliwość wykorzystania kwoty abonamentowej na sms premium oraz roaming.
4. bezpłatne połączenia z numerem *500, *200
5. 1000 min do jednej osoby za 10zł
6. do wszystkich 20 i 40, oraz do wszystkich 30 i 60 ekstra
7. Wybrane Kraje (zwierzaki takiej usługi nie posiadają a szkoda :( )

Według mnie więcej jest usług obniżających koszt połączeń a orange abonament niz w zwierzakach.
Z tego co wiem ludzie bardzo sobie chwalili poprzedni abonament a teraz obecne taryfy sa przede wszystkim robione pod jak największy zysk dla operatora co jest oczywiście zrozumiałe. Ponadto mają już 14,5mln klientów i raczej skorzy do lepszych ofert lub planów taryfowych nie będą chcieli wprowadzić tylko modyfikować. Jestem tylko jednego ciekaw bo Orange nigdy nie odgapiało planów taryfowych z UK czemu akurat teraz zdecydowali sie na taki krok. Czyzby konczyły im sie pomysły i trzeba podpatrzyć oferty z UK??

#494556  autor: baranek21
 05 sie 2011, 17:44
Niestety potwierdzam usunięcie rabatów i pakietów złotówek w starym OA. Właśnie miałem rozmowę z konsultantem. Pierwsze co to propozycja delfina, a jak zapytalem o OA to jest możliwość wzięcia tylko z telefonem gołe abo. Nawet nie mogłem bez telefonu wziąć o rabatach nie wspominajac. Mam nadzieję, ze to sezon ogórkowy i wszystko wróci do normy. Mam czas do października, jeśli nic fajnego nie dadzą to jest z czego wybierac.

#494778  autor: OrangeDlaFirm
 06 sie 2011, 16:23
Dla klientów FIRMOWYCH którzy chcą przedłużyć umowę...

Przy abonamencie za 55zl netto, jestem w stanie zaproponować:
450min miesięcznie, takie telefony jak NOKIA N8 za 99zl netto (przy umowie na 24m-ce)

Przy abonamencie za 95zl netto
950min miesięcznie, takie telefony jak BLACKBERRY 9800 TORCH za 199zl netto, XPERIA ARC / PLAY za jeszcze mniejszą cenę (rowniez umowa na 24m-ce)

i wiele innych.

Po szczegóły zapraszam na PW.

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#494784  autor: kamil1221
 06 sie 2011, 17:17
baranek21 pisze:Niestety potwierdzam usunięcie rabatów i pakietów złotówek w starym OA. Właśnie miałem rozmowę z konsultantem. Pierwsze co to propozycja delfina, a jak zapytalem o OA to jest możliwość wzięcia tylko z telefonem gołe abo. Nawet nie mogłem bez telefonu wziąć o rabatach nie wspominajac. Mam nadzieję, ze to sezon ogórkowy i wszystko wróci do normy. Mam czas do października, jeśli nic fajnego nie dadzą to jest z czego wybierac.
Nie spodziewaj się rewelacji - ba na 99% ich nie będzie.
OA i OM są taryfami archiwalnymi - bez wspomagania ze strony Orange. Dlatego jest teraz goła podstawa w nich.

#494800  autor: laurie
 06 sie 2011, 20:24
Czy pozostali operatorzy oferują w tej chwili pakiety kwotowe do wykorzystania na wszystko?
Mam w tej chwili OA (35 zł z 'Tylko SIM' + pakiet 50 zł + 2 prezenty + jakaś usługa dająca chyba 2000 minut do Orange), jakoś pod koniec roku kończy mi się umowa.
Jeśli w OA zlikwidowane zostały pakiety złotówkowe i inne, nieliczne już, bonusy, to pozostaje chyba zmiana operatora. Na zwierzaki nie przejdę.
  • Strona 155 z 208
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 208
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155