• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 50 z 241
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 241

#494179  autor: KC-KARLOS
 04 sie 2011, 11:19
agaak pisze:Mam pytanie o Nocny transfer w POnK, jeśli załaduję kartę za 20 zł i mam 14 dni ważności na wychodzące. Teraz kupuje nocny transfer, to mam go na 14 czy 30 dni?
Nocny Transfer jest na 30 dni, ale działa pod warunkiem aktywnego konta na połączenia wychodzące. Oznacza to, że korzystać z NT możesz tylko przez 14 dni. Aby można było z tej usługi korzystać pełne 30 dni, warto doładować konto za 30 zł (konto wtedy jest aktywne 30 dni) lub za 50 zł (wtedy konto jest aktywne na 60 dni).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#494189  autor: playonline
 04 sie 2011, 12:19
Patryk83żółwik pisze:A przy okazji witam "NOWEGO-STAREGO" PlayForYou2 w osobie kobiety, czeka Cię dużo pracy na naszym forum bo problemów z Play jest multum a BOK *500 niestety jeszcze nie działa tak jak powinien :D
Moich problemow z smsami nawet Play4You nie dal rady usunac... :/ Tak wiec place abonament a smsow nie moge wyslac i nie moge otrzymac na jeden numer telefonu... Co do BOKu, to oni tylko rozmawiaja, reszte robia experci... Tak wiec wylej na siebie troche zimnej wody ale uwazaj aby sie nie zachlysnac. ;)
No ale przyznam, ze w innych (niektorych) przypadkach P4Y pomogl jak i BOK.

#494203  autor: ksz_sz
 04 sie 2011, 13:00
ksz_sz pisze: Ale skoro mówisz że teraz dostane 58,50 to ok. O to mi właśnie chodziło
play4you2 pisze: Ja nie napisałam, ze dostaniesz 58,50zł, tylko dostaniesz taki pakiet złotówek na jaki podpisałeś Umowę.
No na taki pakiet podpisałem regulamin mówi że dostanę pakiet złotówek 29 zł + promocyjny pakiet złotówek II 29,50 co daje 58,50 a mimo tego na okres od 20 lipca do 19 sierpnia dostałem stary pakiet złotówek promocyjny 17,8 i zamiast 150 minut mam 120 co jest ewidentnym błędem a wszyscy próbują mi wmówić że to ja się mylę i taki regulamin nie istnieje, szkoda tylko że ten regulamin jest na stronie Play i taki też dostałem w salonie:

http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... -05-11.pdf

#494204  autor: agaak
 04 sie 2011, 13:08
Karlos20 - a nadal rozłącza po tych 56MB czy nie robi problemu ściąganie plików po 150MB?

#494205  autor: KC-KARLOS
 04 sie 2011, 13:16
agaak pisze:Karlos20 - a nadal rozłącza po tych 56MB czy nie robi problemu ściąganie plików po 150MB?
Nie powinno być problemu ze ściągnięciem 150 MB danych.
Na moim modemie jeszcze z poprzedniego abonamentu Ery (sprzed dwóch lat) wszystko działa.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#494206  autor: agaak
 04 sie 2011, 13:20
Karlos 20 - Czyli na babski rozum:
ładuje za 30zł nPOnK, włączam NT i mam:
- 30 dni ważności
- nocny transfer 00-09h
- bonus 1,17GB na net
- 20zł na net po stawce 1gr/300KB

dobrze to rozumiem?

#494208  autor: KC-KARLOS
 04 sie 2011, 13:27
Dokładnie tak,agaak :) To jest najlepsze rozwiązanie.
Dodam również, że po wyczerpaniu środków bonusowych i kasy z konta, Nocny Transfer nadal będzie działał! To lepsza opcja w porównaniu do abonamentowej wersji Play Online, gdyż tam po przekroczeniu limitu z abo, obcinają całkowicie prędkość.

#494214  autor: rogmaniek
 04 sie 2011, 13:46
play4you2 pisze:qper napisał/a:
A gdzie poprzednik ?

Zmieniły sie jego obowiązki
To taka mała Era zmian w PLAY, a dokładniej w tym temacie :smt042 play4you2, również Ci życzę owocnej pracy na tym Forum. Jak Wiesz od Poprzednika, jest tu co robić :smt012
Karlos20 pisze:Dodam również, że po wyczerpaniu środków bonusowych i kasy z konta, Nocny Transfer nadal będzie działał!
Karlos20, cenna informacja, dzięki! Tylko zastanawiam się czy sobie to włączać, bo nie chcę po nocach siedzieć. W końcu będzie ta świadomość, że jak już włączyłem tę usługę, to trzeba z niej maksymalnie skorzystać :smt047

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#494216  autor: KC-KARLOS
 04 sie 2011, 13:58
rogmaniek pisze:Tylko zastanawiam się czy sobie to włączać, bo nie chcę po nocach siedzieć. W końcu będzie ta świadomość, że jak już włączyłem tę usługę, to trzeba z niej maksymalnie skorzystać
To już należy do Ciebie, jak tą usługę wykorzystasz :) Możesz nawet wstać o 7-mej rano wstać i włączyć neta, i tak do 9 rano nic z konta nie pójdzie :)
Ale jest taki warunek: jeśli konto jest puste (bonusowe MB oraz środki pieniężne), z internetem w POnK możesz się łączyć TYLKO w godzinach obowiązywania usługi Nocny Transfer - po upływie godziny 9 rano, transmisja danych jest przerywana.

#494219  autor: Marens
 04 sie 2011, 14:08
play4you2 pisze:Tak, teraz ja będę wam pomagała
play4you2 pisze:Zmieniły sie jego obowiązki :D
Witamy w naszym gronie :wink:
Życzymy wytrwałości w rozwiązywaniu problemów.

#494261  autor: Arletta
 04 sie 2011, 17:24
To jeszcze ja z szybkim pytankiem nowego usera, bo troszkę nie ogarniam początków ;)
Od końca lipca (26.) mam abo Firma 25, czyli płacę 30,75zł brutto/ msc. Pierwsza faktura jak mi powiedziano przysyłana jest razem z drugą (e-faktura), czyli lipiec i sierpień dostanę w sierpniu... Poinformowano mnie, że fakturki są wysyłane do trzeciego dnia miesiąca, a dziś mamy 4 sierpnia i "Brak faktur dotyczących Twojego konta". Kiedy mogę spodziewać się faktur?

Druga sprawa, to kwoty do zapłaty, które już widnieją w saldzie na Play24.
Jako że abo mam od końca lipca, to abo za lipiec powinien być mniejszy (równy tym kilku dniom lipca), tak nakazuje logika ;) Dalej naliczane już wg umowy, czyli 30,75zł brutto.
Dziś widzę kwotę 73,73zł za końcówkę lipca i sierpień z góry. Czyli wychodzi, że za oba te miesiące naliczono mi pełne 2 abo + dodatki związane z aktywacją i włączeniem usług (w sumie kilka pln).
W takim razie, kiedy zostanie wyrównana faktura za lipiec, jeśli za sierpień wychodzi pełna kwota?
Mam nadzieję, że nie zagmatwałam ;)
 #494283  autor: psychofanplay
 04 sie 2011, 19:46
Dzień bez problemów z play to jak niedziela bez kościółka

Nauczony doświadczeniem z p4 oraz limitem kredytowym ustalonym przez p4(1000zł :smt008 ) Sprawdzam pare razy dziennie stan konta na moim drugim abonamencie allinclusive "free" rozmowy w play. Dzisiaj kwota wydana poza abo wynosiła 29zł(oplata aktywacyjna) a przed momentem logujac sie na play 24 zmienila sie na kwotę 30,24 zł co zabawniejsze dzwoniłem w ramach minut wliczonych :roll:

sprawa numer 2

Wylaczylem w play24 granie na czekanie plus gratisowo play wlaczyl mi zbieraj minuty nie wiem dlaczego jako usluge abonamentową....

Czyli nie chcieli mnie orżnąć na 2zł za granie na czekanie ale "AŻ" 4 zł za te 2 usługi.... co miesiac

Najważniejsze:

W play 24 widnieje wlaczony stan darmowy za kwotę 10zł jako oplata abonamentowa.

Posiadam taryfe allinclusive z wliczonym juz stanem darmowym wiec co robi ta opcja za 10zł wlaczona w play 24 na dodatek za 10zł..... abonamentowo? Czy to normalne ?

p.s dziekuje miłej pani za przyśpieszenie zgloszenia faktury.

Mogę liczyć na ponowną rozmowę o limicie kredytowym ponieważ pan poprzedni jednym zmieniał innym nie chcial :twisted:

kocham play bezgraniczną patologiczną miłością bez wzajemności...

#494287  autor: PiotrG-dz
 04 sie 2011, 20:02
Play4U mam pytanie czy teń tańszy roaming (-70%) obejmuje też Norwegię ?PZDR.

#494290  autor: KC-KARLOS
 04 sie 2011, 20:07
PiotrG-dz pisze: czy teń tańszy roaming (-70%) obejmuje też Norwegię ?PZDR.
Tak, Norwegia też należy do roamingowej strefy EURO w Play. Informacje roamingową uzyskasz pod darmowym numerem 790500115

#494296  autor: PiotrG-dz
 04 sie 2011, 20:47
Dzięki ;-)
A jak wyłączyć w ofercie na ABO muzyczkę na czekanie ?

#494298  autor: KC-KARLOS
 04 sie 2011, 20:52
PiotrG-dz pisze:Dzięki
A jak wyłączyć w ofercie na ABO muzyczkę na czekanie ?
W Play24 łatwo to zrobisz :)
Albo kodem: *111*19*2#
lub SMS o treści NIE na 3000.

#494302  autor: DanielR
 04 sie 2011, 21:08
play4you2 pisze:
DanielR pisze:
Czyżby jakaś "metamorfoza"...

Tak, teraz ja będę wam pomagała
play4you2, nie chciałbym być upierdliwy, jednak jeśli to możliwe, to jeszcze zmień sobie płeć w profilu. :P
Niektórzy przyzwyczaili się już, że play4you2, to facet, a tak, gdy odpowiednia informacja znajdzie się w profilu, po prostu łatwiej będzie poprawnie się do Ciebie zwracać. :wink:
No chyba, że to jedynie chwilowa zamiana...

#494318  autor: user_delete19
 04 sie 2011, 22:08
Hmm... powiedziano mi, że rzecznik na blogu wspomniał jakiś czas temu, że usługa "Kopia sms na e-mail" miałaby być rozszerzona także o mmsy --- prawda to?

#494321  autor: Pajuch
 04 sie 2011, 22:25
Karlos20 pisze:
agaak pisze:Karlos20 - a nadal rozłącza po tych 56MB czy nie robi problemu ściąganie plików po 150MB?
Nie powinno być problemu ze ściągnięciem 150 MB danych.
Na moim modemie jeszcze z poprzedniego abonamentu Ery (sprzed dwóch lat) wszystko działa.
PONK teraz rozłącza po jakimś 1,9GB w nocy za to w dzień można wyssać ile się chce i będzie trzymać sesje

#494335  autor: aster
 04 sie 2011, 23:25
Rozumiem, że dzień przed utratą transferu na koncie jest możliwość zakupienia kolejnego, takiego samego pakietu (jeśli wcześniej to trzeba kupić inny pakiet by przedłużyć ważność).

Jak to jest z kontem bonusowym dzięki ofercie "30zł za 10zł"? Czy należy go przedłużyć pakietem "10zł za 5zł" czy na dzień przed wygaśnięciem będzie opcja kupienia identycznego pakietu "30zł za 10zł"?
  • Strona 50 z 241
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 241
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50