• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #494061  autor: xvmax
 03 sie 2011, 19:35
chcę kupić jakiś sensowny telefon z klawiaturą, od telefonu oczekuje:

- w miarę nie duże gabaryty, żeby nie odstawał za bardzo z kieszeni
- dość wytrzymałą baterię
- wygoda w pisaniu sms'ów
- mile widziane wejście jack 3,5mm

całkowity koszt ~400zł
Ostatnio zmieniony 03 sie 2011, 22:56 przez xvmax, łącznie zmieniany 1 raz.

#494113  autor: comander009
 03 sie 2011, 22:39
Nokia 6303. Klasyczna, wygodna klawiatura, dobra bateria.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą - najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
COMANDER

#494122  autor: xvmax
 03 sie 2011, 23:02
nawet znośna ta nokia, miałem okazje się nią bawić, aktualnie mam LG GT540 i SE Elm. powiem tak, GT540 jest wg. mnie wytrzymały ale procesor i android są zbyt prądożerne i ładowanie co 2 dni przy ciut większym użytkowaniu to przegięcie troche. SE Elm jest jak dla mnie troche delikatny i zauważalną u mnie w domu wadę, mieszkam na uboczu i mam kiepski zasięg, a on ma antenkę zamontowaną przy dole telefonu i kiedy biorę go do ręki telefon gubi zasięg, kiedy jestem poza domem jest ok.

----

ostatnio też w sumie myślę o dual simie a dokładniej o LG GX500, co o nim sądzicie? podobno w nim długo bateria wytrzymuje i ogólnie fajnie działa.

#494125  autor: kowcio
 03 sie 2011, 23:06
GX500 długo dziala, bo nie ma systemu. Ale ma za to dual sim, pomyśl czy tego potrzebujesz.
Ale żaden telefon nie będzie wygodny do pisania SMS. Ja bym tutaj polecił Nokię 6303i. Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale to telefon poczciwy i trwały. Ma bdb baterię, dobrą obudowę, dobry zasięg, jack 3,5 mm i dobrą jakość muzyki, wygodną klawiaturę.. Do tego przyzwoity wyświetlacz. Do 400 zł nowa kupisz i to nawet w sklepie (np. Euro AGD RTV)

#494127  autor: xvmax
 03 sie 2011, 23:08
Ale żaden telefon nie będzie wygodny do pisania SMS
co masz na myśli?

do pisania na ekranie się przyzwyczaiłem bo mam tego GT540. dualsim to też dobra rzecz, bo można troche zaoszczędzić kasy na dzwonieniu i pisaniu
Ostatnio zmieniony 03 sie 2011, 23:09 przez xvmax, łącznie zmieniany 1 raz.

#494129  autor: orson_dzi
 03 sie 2011, 23:09
No i zasadnicza różnica - 6303c oraz 6303i.
Pierwsza ma aparat z autofucsem, druga nie. Różnice masz podane w dziale Nokii w temacie porównawczym.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#494130  autor: xvmax
 03 sie 2011, 23:10
ja sie bawiłem nokią 6303i

[ Dodano: 2011-08-04, 13:23 ]
jakieś jeszcze propozycje?

w ostateczności mogę podnieść stawkę za telefon do 500zł