• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#493489  autor: komteq
 01 sie 2011, 10:36
W iPhonie na liście ustawień:

Operator: Era
Linia: T-Mobile.pl
Na wyświetlaczu iPhone ciągle Era, ta sama karta w innych telefonach: T-Mobile.pl

thonka pisze:Markadiusz, na wielu telefonach karta sim moze wymusic wyswietlanie innej nazwy operatora niz jest w rzeczywistosci zapisane w oprogramowaniu telefonu. ja przy wyszukiwaniu sieci dalej mam "era" bo taka nazwe ma oprogramowanie telefonu, ale juz po wybraniu tej sieci mam wymuszone na wyswietlaczu t-mobile.pl

w iphone'ach wyglada na to, ze karty sim nie sa w stanie poprawnie wymusic nowej nazwy.

[ Dodano: 2011-08-01, 10:40 ]
przy okazji, na innym telefonie, w Tak Taku nazwę zmienili dopiero 29 lub 30 lipca. Więc T-Mobile podało datę 20.lipca ale sobie nie mogli poradzić z własną techniką

#493708  autor: borax11
 02 sie 2011, 13:03
Ja mam w użyciu jeszcze przeszło 8 letnią kartę Ery(z napisem Era gsm) i tam do tej pory nie zmieniło się z Era na T-Mobile ;)

#493731  autor: ezaq
 02 sie 2011, 14:15
borax11, i prawdopodobnie nazwa się nie zmieni, ponieważ karta jest za stara (nie ma na niej menu SIMextra), aby można było przeprowadzić zdalną zmianę wyświetlanej nazwy. Dopiero wymiana karty SIM na nową będzie skutkowała pojawieniem się T-Mobile.pl na wyświetlaczu.

#493735  autor: UndiscloseD
 02 sie 2011, 14:27
komteq
komteq pisze:Na wyświetlaczu iPhone ciągle Era, ta sama karta w innych telefonach: T-Mobile.pl
Zmiana nazwy z Era na T-Mobile.pl nastąpi wraz z aktualizacją do iOS 5- info z funpage T-Mobile PL na FB:)

borax11,
Moja mama posiada kartę, która ma 12 lat i również na wyświetlaczu nie zmieniła się nazwa na T. Pozostałych 5 telefonów ma już nazwę, ale są to nowe karty.(2007-2008)
Jedna pochodzi jeszcze z października 2004 i nazwa na wyświetlaczu się zmieniła.
Może trzeba jeszcze chwilę poczekać. Wydaje mi się, że było mówione iż u wszystkich nazwa się zmieni.:)

#493858  autor: borax11
 02 sie 2011, 22:37
ezaq, tyle to ja wiem :D Jakbym nie wiedział to od dawna bym smęcił dlaczego się nie zmieniło :P

UndiscloseD, dokładnie ;) U wszystkich,pisali. Ale według nich wszyscy, to Ci z kartami z SimExtra ;p

P.S. Wychodzi na to że jestem jednym z niewielu którzy trzymają i używają takich starych kart :)
Jeżeli zerwę z nimi umowę to nazwa operatora(w tym wypadku Era) będzie wyświetlana, czy zastąpi to napis "Karta nieaktywna" ?

#493859  autor: KC-KARLOS
 02 sie 2011, 22:46
borax11 pisze:Jeżeli zerwę z nimi umowę to nazwa operatora(w tym wypadku Era) będzie wyświetlana, czy zastąpi to napis "Karta nieaktywna" ?
Jeśli zerwiesz umowę i nie określisz, co dalej z Twoim numerem, wtedy napis Era zniknie i pojawi się komunikat o braku sieci lub o nieaktywnej karcie SIM.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#493862  autor: UndiscloseD
 02 sie 2011, 23:01
Jak dla mnie powinni coś z tym zrobić, bo po co żyć przeszłością. Może kiedyś zaproponują "starym" abonentom darmową wymianę karty :mrgreen:
Nie wiecie może czy za wymianę starej karty na nową trzeba zapłacić, czy może dają za darmo?
Chociaż jestem w 70% pewny odpowiedzi, że trzeba:D
Gdzieżby tam nasi kochani operatorzy wymienili kartę na nową i to jeszcze za darmo? :mrgreen:

#493863  autor: michalus
 02 sie 2011, 23:04
Tylko w Play wymiana jest za darmo.T-Mobile 36 pln.Radze poczekac bo zmiana nazw jeszcze sie nie zakonczyla.

#493879  autor: mkowalski
 03 sie 2011, 00:23
UndiscloseD pisze:Nie wiecie może czy za wymianę starej karty na nową trzeba zapłacić, czy może dają za darmo?
Chociaż jestem w 70% pewny odpowiedzi, że trzeba:D
To zależy od konkretnej oferty - musisz sprawdzić w cenniku. Część ofert ma darmową wymianę, a w części trzeba płacić.
UndiscloseD pisze:Moja mama posiada kartę, która ma 12 lat i również na wyświetlaczu nie zmieniła się nazwa na T. Pozostałych 5 telefonów ma już nazwę, ale są to nowe karty.(2007-2008)
Jedna pochodzi jeszcze z października 2004 i nazwa na wyświetlaczu się zmieniła.
Może trzeba jeszcze chwilę poczekać. Wydaje mi się, że było mówione iż u wszystkich nazwa się zmieni.:)
Na startych kartach technicznie nie jest możliwa taka zmiana, więc mówić to sobie mogą ;)
UndiscloseD pisze:Jak dla mnie powinni coś z tym zrobić, bo po co żyć przeszłością. Może kiedyś zaproponują "starym" abonentom darmową wymianę karty
Zawsze możesz zarysować kartę i zgłosić się na wymianę z powodu uszkodzeń niezależnych od Ciebie. To konkretny sprzedawca ocenia czy wymiana kwalifikuje się do darmowej, więc możesz go przekonać że to nie Twoja wina ;)

#493917  autor: UndiscloseD
 03 sie 2011, 10:47
mkowalski pisze:Zawsze możesz zarysować kartę i zgłosić się na wymianę z powodu uszkodzeń niezależnych od Ciebie. To konkretny sprzedawca ocenia czy wymiana kwalifikuje się do darmowej, więc możesz go przekonać że to nie Twoja wina ;)
heheh. No ale co mu niby powiem? Żeee porysowało się saamo przy wkładaniu do telefonu? :D
Na początku, za nim miałem abonament to miałem TT i całą kartę zrysowałem i dalej działała, więc nie wiem czym miałbym niby ją porysować, żeby przestała działać:D

#493920  autor: łazęga
 03 sie 2011, 11:22
Zawsze możecie powiedzieć, że chcecie składać zlecenie stałego doładowania karty Tak-Tak, a ze starymi kartami nie da się tego zrobić.

#493924  autor: mkowalski
 03 sie 2011, 11:51
łazęga pisze:Zawsze możecie powiedzieć, że chcecie składać zlecenie stałego doładowania karty Tak-Tak, a ze starymi kartami nie da się tego zrobić.
To mi przypomniało jedną rzecz - czytałem kiedyś w regulaminach T-Mobila, że jeśli wymieniamy kartę bez SIM Extra na nową (np. właśnie dla stałych zleceń), to wymiana jest darmowa. Ale dotyczy to tylko starych kart, które nie posiadają Sim Application Toolkit (czyli właśnie SIM Extra).

#495372  autor: UndiscloseD
 09 sie 2011, 15:53
Postanowiłem pomóc osobom, którym nie zmieniła się nazwa na wyświetlaczu z Era na T-Mobile.pl.
Można teraz samemu dokonać konfiguracji. Lepiej jak najszybciej :D
Szczegóły tutaj: http://www.t-mobile-trendy.pl/artykul,1 ... ady,2.html

#495377  autor: user_delete10
 09 sie 2011, 16:03
Sprawdzałem co dziś pokaże moja stara, zablokowana dawno na połączenia wychodzące karta Tak Taka i po półtorej godziny nic się nie zmieniło.

#511436  autor: Seba133
 26 paź 2011, 13:54
u mnie po przelogowaniu na inny nadajnik dopiero wypisało T-Mobile.pl

http://dxwielun.c0.pl/index.php
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1