• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 6 z 77
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 77

#492354  autor: czehu
 27 lip 2011, 07:42
jakubd, domyślam się, że to jest gra na zwłokę. Sam jestem ciekaw ile jeszcze będę musiał czekać na kartę. Przelew zrobiłem 29 czerwca, pewnie 30 czerwca kasa była na ich koncie. Fakt faktem, że dopiero 3 lipca przesłałem do nich jeszcze raz formularz rejestracyjny z potwierdzeniem zapłaty. Jednak regulamin nie mówił nic o tym, że trzeba przesłać im potwierdzenie zapłaty. Dziwi mnie jedno, jeżeli oni teraz nic nie robią bo nie ma tych kart, to czemu nadal nie odbierają telefonów. Sytuacja zaczyna mnie lekko irytować, bo myślałem że z 2 tygodnie to będzie maks. Niedługo zrobi się już cały miesiąc, a karty ani widu, ani słychu. Nikt tez nie raczy poinformować na bieżąco wygląda sprawa wydawania kart. Z tego co widzę, chyba na razie nikt ich nie otrzymuje...

#492368  autor: alkonauta
 27 lip 2011, 08:50
Za tydzien pofatyguje sie do nich osobiscie to zdam relacje co i jak. Mnie tez nie odpisywali ani na maila z zapytaniami (byl to czerwiec) ani po wyslaniu wplaty+formularza. Telefony milcza jak zaklete.

#492369  autor: kerim36
 27 lip 2011, 08:52
alkonauta,

zrob szybki test. jak juz bedziesz na miejscu w biurze to zadzwon ze swojego telefonu na ich stacjonarny i zobacz czy w ogole ktorys telefon sie odezwie :)

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#492397  autor: jakubd
 27 lip 2011, 10:58
czehu, nie jest aż tak źle: od kilku dni regularnie pojawiają się informacje od internautów, że SIMy są, a ludzie odbierają karty (linków nie będę publikował - szukaj). Telefonów nie odbierają, bo zapewne ciągle pracują tam 2-3 osoby, jak na początku, a ludzi dzwoni kilkaset dziennie.
Regulamin Aero2 faktycznie nie wymaga przesłania dowodu wpłaty, ale około 30tego czerwca dodali dopiero prośbę (bo to nie wymóg formalny) przesyłania dowodu wraz z formularzem.
A co do twojego terminu: właśnie abc podał, że jego wniosek złożony po północy 29 czerwca został rozpatrzony. Czyli właśnie uporali się z wtorkiem, zaczynają... środę, czyli 4ty dzień roboczy boomu informacyjnego. Obstawiam, że dostaniesz zaproszenie w ciągu 1-2 tygodni.

#492457  autor: alkonauta
 27 lip 2011, 14:24
[quote="kerim36"][b]alkonauta[/b],

zrob szybki test. jak juz bedziesz na miejscu w biurze to zadzwon ze swojego telefonu na ich stacjonarny i zobacz czy w ogole ktorys telefon sie odezwie :)[/quote]

DOBRE! Zrobie tak. A jak nie odbiora to skomentuje ;]

#492477  autor: martini
 27 lip 2011, 15:50
ja im zwróciłem uwagę że nie odbierają maili i telefonów to Pani zmieniła temat na inny odrazu :) ale telefon jakiś tam na 100% miała stacjonarny - pewnie nie ten numer bo dzwoniła gdzieś jak przyszedłem
 #492963  autor: Gormar
 29 lip 2011, 12:30
Właśnie dostałem informacje od Aero2, po uprzednim zapytaniu:
"Z uwagi na bardzo duże zainteresowanie Usługą czas oczekiwania wydłużył się. Prosimy czekać na informację o odbiorze karty SIM.

Wg aktualnych informacji otrzymanych od naszego dostawcy karta SIM będzie dla Pana przygotowana około 11 sierpnia."

K...wa, wpłaciłem depozyt 4 lipca o 6 rano i natychmiast wysłałem skan formularza zgłoszeniowego oraz PDF z potwierdzeniem dokonania wpłaty. A zanim otrzymam kartę minie mi połowa wakacji na czas których najbardziej był mi potrzebny ten dostęp :(.

To jakaś strasznie lipnie przygotowana operacja. Skarga poleci do UKE, gdyż nie można tego tak po prostu ignorować. To co oni myśleli, że w wakacje nawet z samej Warszawy zgłosi się mniej niż 500 osób? Sam nawet nie wiem, czy tyle kart wydali, gdyż ostatnia informacją na ten temat jaką od nich udało się wyciągnąć telepolis to fakt, że wydali 300 kart SIM do dnia 29 czerwca.

#492989  autor: czehu
 29 lip 2011, 13:52
Moje pieniądze na ich konto trafiły 30 czerwca, 24 czerwca wysłałem już formularz. W razie czego podesłałem im 3 lipca jeszcze raz formularz wraz z dowodem wpłaty. Podali mi, że karta będzie dostępna około 3 sierpnia.

#492996  autor: Gormar
 29 lip 2011, 14:08
Ja pierdziele. Ktoś puścił wiadomość, że złożył dokumenty 7 lipca i 27 lipca otrzymał od nich informacje, że zrealizują jego zamówienie w przeciągu 10 dni roboczych. Liczyłem, że dla osób zgłaszających się wcześniej będzie to szybciej. Ktoś tam całkowicie zchrznił tą dystrybucje. Sprawa nie może pozostać bez konsekwencji!

#493045  autor: czehu
 29 lip 2011, 17:14
Jednak już dzisiaj mogę odebrać kartę. W końcu, teraz muszę wybrać się do Warszawy :)

#493057  autor: Gormar
 29 lip 2011, 18:58
@czehu. No to pogratulować. Tylko teraz będziesz musiał wybrać się ze Swarzędza do Wa-wy. Niestety, ale w sobotę Aero2 nie czynne ;(.
W sumie to trochę mnie uspokoiłeś tą wiadomością, gdyż teraz liczę że i u mnie skrócą wyrok ;).

#493372  autor: ezaq
 31 lip 2011, 16:22
Zaczęły się problemy z połączeniem na modemie Huawei E173u-2. Szczegóły opisałem na forum bez-kabli.pl.

#493408  autor: mkowalski
 31 lip 2011, 18:52
ezaq pisze:Zaczęły się problemy z połączeniem na modemie Huawei E173u-2. Szczegóły opisałem na forum bez-kabli.pl.
Weź tylko pod uwagę, że ich regulaminowa definicja Urządzenia Telekomunikacyjnego jako terminala HSPA klasy 10 jest sprzeczna z warunkami koncesji - nie było tam nigdzie mowy o możliwości ograniczania dostępu do wybranej kategorii urządzeń. Usługa ma być powszechna, więc każdy terminal HSxPA/HSPA/HSPA+ ma mieć dostęp.

#493413  autor: MK_
 31 lip 2011, 19:08
Weź tylko pod uwagę, że ich regulaminowa definicja Urządzenia Telekomunikacyjnego jako terminala HSPA klasy 10 jest sprzeczna z warunkami koncesji - nie było tam nigdzie mowy o możliwości ograniczania dostępu do wybranej kategorii urządzeń
Martwy zapis - wszystkie terminale są wpuszczane.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#493414  autor: ezaq
 31 lip 2011, 19:13
mkowalski, z tego co pamiętam to w dokumentacji przetargowej w ogóle nie było narzuconej technologii w jakiej ma być świadczona usługa, więc operator może sobie zastosować dowolne wymagania. Poza tym temat wydaje się być nieaktualny, ponieważ po godzinie 17 problemy ustąpiły.

MK_, wszystkie terminale są wpuszczane, ale wsparcie techniczne Aero2 zapewnia tylko w przypadku korzystania z regulaminowego urządzenia.

#493690  autor: jakubd
 02 sie 2011, 10:53
Niestety muszę potwierdzić ogólny problem z kartami SIM wydawanymi od połowy lipca. Wiele modemów spełniających wymagania co do technologii i pasma częstotliwości nie chce się logować do sieci - chłopcy z Aero2 coś przekombinowali z ustawieniami na karcie SIM i modemy, telefony i tablety nie chcą informować o sile sygnału i zalogowaniu do sieci. Efekt jest taki, że nie można się połączyć.
Na razie jedyny potwierdzony modem który nie ma żadnych problemów, to E169. Większość telefonów na Androidzie (przede wszystkim Samsungi) nie pokazują siły sygnału i informują o braku połączenia z siecią, ale połączenie danych udaje się nawiązać i działa bez problemu.

Linków nie publikuję, bo administracja krzywo (i słusznie) na to patrzy. Ale znajdziecie bez problemu.

#493767  autor: czehu
 02 sie 2011, 16:39
jakubd, widziałem jak na innym forum prowadziłeś dyskusje na temat problemów z nowymi kartami SIM. Z tego co doczytałem nowa karta SIM z modemem e585 działa nadal bez zarzutów, możesz to potwierdzić?

#493845  autor: jakubd
 02 sie 2011, 21:17
Niestety nie mam osobistego kontaktu z Raadkiem, ale postaram się coś więcej ustalić. Na razie informacja wygląda na wiarygodną, ale zbyt wyrywkową. Zawsze operator mógł znowu się pomylić w konfiguracji karty - mamy do czynienia z rodzynkiem.

#493857  autor: Wolf
 02 sie 2011, 22:28
jakubd pisze:tak więc nie wiemy, jaki modem może mieć Wolf u siebie - dopóki nie sprawdzi, nic więcej nie pomożemy.
Od poniedziałku będę miał jeszcze Samsunga N150 w wersji HAP1 (tak myślę, bo w iPlusie chyba tą wersję dają). Z tego, co widze, to jest mam modem Samsung GT-Y3300 HSPA 3G. Będzie działało?

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#493936  autor: jakubd
 03 sie 2011, 12:12
Wolf: mam tylko niejasne przesłanki, że ten modem ma pasmo UMTS 900MHz. Tak źle opisanych modemów jak Samsunga to jeszcze w necie nie widziałem. Jedyne co możesz teraz zrobić, to kazać mu przeszukać sieci ręcznie i zobaczyć, czy widać sieć 260-17/PL 17/Aero2.
Pozostaje kwestia tych simów - nie wiem jak sobie da radę modem i soft z nowatorską konfiguracją, jaką wybrał sobie Aero2. Poczytaj sobie o tym problemie.

[ Dodano: 2011-08-05, 03:00 ]
Przeprowadziłem analizę numerów ICCID wydawanych przez Aero2. Wygląda na to, że w ramach UBDI wydanych zostało do 21 lipca jedynie 130 kart SIM, a od tego czasu między 400 a 800 kolejnych. Co daje łączną liczbę około 550 do 1000 wydanych w sumie kart SIM. Teraz wydają około 33 kart dziennie. Starają się, nieprawdaż?

Wszystko precyzyjnie opisane na blogu.
  • Strona 6 z 77
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 77
  • 1
  • 4
  • 5