amigo007 pisze:Mój ojczym miał (jeszcze do 10-go ma) orange abonament i miał co miesiąc 100 minut do wszystkich sieci (55zł) + 2 prezenty do wybr. nr. orange po 180 minut + 180 minut w soboty i niedzielę do orange.
Teraz ma 300 minut do wszystkich sieci + 1200 minut do wybranego numeru + 60 minut do wybranego numeru w play. I mu to bardzo pasuję, będzie mógł o wiele dłużej rozmawiać (koło 400 - 500 minut wykorzystuje do wybranego numeru z orange), a pakiet złotówek miesiąc w miesiąc przekraczał bo dla niego 100 minut do innych sieci to mało. Z sms premium wcale nie korzysta, za granicą to ostatni raz może 10 lat temu gdzieś był, ani do nikogo zagranicę nie dzwoni. Także on jest na 100% zadowolony, i myślę że jednak większość jest takich użytkowników. Pozdrawiam

Każdy ma przecież inne preferencje do dzwonienia.
Mi oczywiście pasuje orange abonament z kilku powodów
1. Pakiet złotówek
2. Niewykorzystana kwota przechodzi na 2 miesiące i w pierwszej kolejności można ją wykorzystać (w zwierzakach tak nie ma)
3. Możliwość wykorzystania kwoty abonamentowej na sms premium oraz roaming.
4. bezpłatne połączenia z numerem *500, *200
5. 1000 min do jednej osoby za 10zł
6. do wszystkich 20 i 40, oraz do wszystkich 30 i 60 ekstra
7. Wybrane Kraje (zwierzaki takiej usługi nie posiadają a szkoda

)
Według mnie więcej jest usług obniżających koszt połączeń a orange abonament niz w zwierzakach.
Z tego co wiem ludzie bardzo sobie chwalili poprzedni abonament a teraz obecne taryfy sa przede wszystkim robione pod jak największy zysk dla operatora co jest oczywiście zrozumiałe. Ponadto mają już 14,5mln klientów i raczej skorzy do lepszych ofert lub planów taryfowych nie będą chcieli wprowadzić tylko modyfikować. Jestem tylko jednego ciekaw bo Orange nigdy nie odgapiało planów taryfowych z UK czemu akurat teraz zdecydowali sie na taki krok. Czyzby konczyły im sie pomysły i trzeba podpatrzyć oferty z UK??