• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #493542  autor: elkanguro
 01 sie 2011, 13:23
Witam,
dostałem numer kontaktowy o prefiksie 7270*****. Pani poinformowała mnie, że na ten numer mogę dodzwonić się jedynie z telefonu komórkowego. I rzeczywiście, próbując ze stacjonarnego otrzymuje komunikat, że nie ma takiego numeru. Prefiksy takiego nie widzę na zestawieniu na Wikipedii, a sprawdzarka MNP T-mobile pokazuje BRAK DANYCH. Co to jest?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet
 #493546  autor: KC-KARLOS
 01 sie 2011, 14:03
elkanguro pisze:Witam,
dostałem numer kontaktowy o prefiksie 7270*****. Pani poinformowała mnie, że na ten numer mogę dodzwonić się jedynie z telefonu komórkowego. I rzeczywiście, próbując ze stacjonarnego otrzymuje komunikat, że nie ma takiego numeru. Prefiksy takiego nie widzę na zestawieniu na Wikipedii, a sprawdzarka MNP T-mobile pokazuje BRAK DANYCH. Co to jest?
Taki prefiks należy do sieci Plus lub do sieci MVNO tego operatora.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#493550  autor: UndiscloseD
 01 sie 2011, 14:47
Prefiks 727 należy do MVNO FM Mobile.
FM Mobile działa na infrastrukturze Plusa.

#493551  autor: KC-KARLOS
 01 sie 2011, 14:50
UndiscloseD pisze:Prefiks 727 należy do MVNO FM Mobile.
O właśnie, dobrze myślałem, że to prefiks MVNO Plusa :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#493552  autor: mkowalski
 01 sie 2011, 14:57
UndiscloseD pisze:Prefiks 727 należy do MVNO FM Mobile.
Jesteś pewien? Z tego co ja wiem, FM Mobile ma tylko prefiks 7279.
Kod: Zaznacz cały
7271 Nordisk Polska / Nordisk
7272 PTC / tuBiedronka
7273 PTC / tuBiedronka
7274 Polkomtel / prefiks nieużywany
7275 Polkomtel / Plus
7276 Polkomtel / prefiks nieużywany
7277 Polkomtel / prefiks nieużywany
7278 Polkomtel / prefiks nieużywany
7279 FM Group Mobile

#493554  autor: elkanguro
 01 sie 2011, 15:03
Panowie, mkowalski ma rację, FM Group Mobile ma wyłącznie 7279. A mnie interesuje bardzo dziwny prefix 7270 na który nie można dzwonić z numerów stacjonarnych.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#493558  autor: mkowalski
 01 sie 2011, 15:26
Prefiks 7270 należy do Polkomtela lub jednego z ich MVNO - http://www.uke.gov.pl/tablice/NumerPlmn ... ution=e2s1 (pozycja 114).

Połączenia z numerów stacjonarnych nie są realizowane prawdopodobnie dlatego, że jest to niedawno uruchomiony prefiks.