• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #491112  autor: paw.wesoly
 21 lip 2011, 23:17
hej
mam telefon w plusie a moja dziewczyna w T.mobile.
Macie jakiś pomysł jak smsować za darmo. Oboje mamy internet w telefonie lecz skrzynka email w mojej nokii nie szczytuje na bieżąco wiadomości email, więc nie mam dźwięku nowej wiadomości a uciążliwe jest sprawdzanie co chwile maila. Może są jakieś startery które mają długą ważność konta, a smsy za darmo wewnątrz sieci. Albo coś na wzór stateru T.mobile "między nami" tylko ze zamiast rozmów smsy?? (tutaj link do tego starteru: t-mobile.pl/pl/indywidualni/taryfy/karta/startery)

Pozdrawiam :)

#491136  autor: Barciur
 22 lip 2011, 00:14
Play Fresh z usluga all inclusive do play albo smsy do wszystkich sieci - za 10 zl masz na 10 dni nielimitowane polaczenia i smsy do play, za 30zl na 30 dni.

#491139  autor: ChuckyCiechanow
 22 lip 2011, 00:35
Komunikatory np. Nimbuzz, gadu gadu. Praktycznie bez limitu i małym kosztem.

#491140  autor: mungo
 22 lip 2011, 00:38
Post poprzednika Barciur skomentuje: "Ach ci Playowcy...". Co z tego że we Freshu jest ważność konta na rok skoro żeby załapać się na darmowe smsy trzeba ładować 30zł/miesiąc. To już lepiej wyjdzie chociażby Heyah, gdzie smsy w ramach Heyah są darmowe, a wystarczy doładowywać 50zł/3miesiące (taniocha porównując z horrendalnymi 30zł/30dni w PF ;) ).

Moim zdaniem dobrze kombinujesz z tym internetem. Na Nokie z Symbianem jest aplikacja WhatsApp (jest również na iPhone'a, Androidy i BlackBerry). Jest to komunikator internetowy, tak więc płacisz tylko za przesłane dane. Działa on w trybie push, co oznacza że aplikacja tak jakby działała w tle i dzięki temu wiadomości dochodzą tak jak SMSy. Korzystanie z aplikacji jest płatne, ale są to grosze: aplikacja na iPhone'a kosztuje jednorazowo 0,79euro, na Nokie i Androida jest bezpłatna i przez rok działa bez opłat, później trzeba zapłacić 2$ na rok.

#491156  autor: paw.wesoly
 22 lip 2011, 09:58
Barciur pisze:Play Fresh z usluga all inclusive do play albo smsy do wszystkich sieci - za 10 zl masz na 10 dni nielimitowane polaczenia i smsy do play, za 30zl na 30 dni.
Powiem Ci że szaleństwo :) przy utrzymywaniu dwóch telefonów nie ma to jak wydawać po 30 zł co miesiąc dodatkowo. już taniej by było aby moja dziewczyna kupowała telefon w 36i6 gdzie za 5 zł miesięcznie są nielimitowane smsy z plusem, tylko że ten starter trzeba utrzymywać.

Tak po za tym dodam iż mam telefon tylko z Javą więc WhatsApp nie będzie mi działał

#491172  autor: mungo
 22 lip 2011, 11:45
paw.wesoly pisze:Tak po za tym dodam iż mam telefon tylko z Javą więc WhatsApp nie będzie mi działał
No to już zostają tylko "zwykłe" komunikatory. Musicie się umówić smsem że oboje włączacie komunikator i dalej gadacie do woli.
paw.wesoly pisze:Powiem Ci że szaleństwo :) przy utrzymywaniu dwóch telefonów nie ma to jak wydawać po 30 zł co miesiąc dodatkowo. już taniej by było aby moja dziewczyna kupowała telefon w 36i6 gdzie za 5 zł miesięcznie są nielimitowane smsy z plusem, tylko że ten starter trzeba utrzymywać.
Skoro dostosowanie dziewczyny do Plusa się nie kalkuluje to może ty dostosujesz się do T-Mobile. Mają tam teraz promocję Przenieś numer dzięki której otrzymasz roczną ważność konta i przez pierwsze 6 miesięcy jeśli w danym miesiącu doładujesz za minimum 25zł dostajesz gratis 20zł. Czyli albo przenosisz swój Plusowy numer albo kupujesz dowolny starter w dowolnej sieci (np Play Fresh :-D ), od razu rejestrujesz starter i przenosisz numer prosto do T-Mobile. Jak już będziesz miał Tak Taka to możesz kupować pakiety SMSów za grosz w ramach T-Mobile (po 6zł/600sms). Nie musisz się martwić ważnością konta przez ponad rok, więc jedyny wydatek to to co wydasz na pakiety smsów. Jeszcze pytanie jaką ofertę w T-Mobile ma Twoja dziewczyna (chodzi o to czy w jej ofercie są pakiety smsów w ramach T-Mobile)

#491219  autor: paw.wesoly
 22 lip 2011, 14:57
W tym problem że nawet smsy po 1gr są za drogie bo u nas czasem zejdzie 80 smsów dziennie. A dziewczyna nie ma niestety pakietów smsa do T.mobile. a dostosowanie mnie tez się nie kalkuluje bo oboje mamy umowy w swoich sieciach na dwa lata jeszcze. Jak by ona miała pakiety to ja bym kupił starter t.mobile ona plusa i pisalibyśmy smsy na te startery bo przychodzące są często ważne przez rok. Ale ona nie ma właśnie żadnego pakietu smsów. Ja mam pakiet za 8zł smsy do plusa bez ograniczeń (bezlik sms), ale niestety tylko ja. A wchodzenie na komunikator jest o tyle uciążliwe że blokuje się przez niego cały telefon. tzn nie można już nic innego w tym momencie zrobić.

#491263  autor: mungo
 22 lip 2011, 16:03
Jeśli wysyłacie tyle smsów że 1gr/sms to drogo to już rzeczywiście ciężko będzie. Wspomniana przez Ciebie opcja z 36i6 dla dziewczyny będzie chyba najlepszym rozwiązaniem. W końcu utrzymanie konta w 36i6 przy doładowywaniu 50zł/3miesiące to jest 17zł miesiąc. Teraz jeśli wysyłacie dziennie 80smsów T-Mobile <-> Plus to płacąc za nie po kilkanaście groszy za sztukę wychodzi wam ponad dychę dziennie. Praktycznie nic taniej niż te 36,6 nie znajdziesz z zupełnie darmowymi SMSami, skoro są to takie ilości smsów że 1gr to drogo.

Jeszcze by była opcja kombinowana: 10zł miesiąc ze starterami Heyah. Kupujecie co miesiąc 2 startery Heyah po 5zł z ważnością na wychodzące 1 miesiąc. Jeden bierzesz ty drugi dziewczyna. SMSy w Heyah są darmowe.

Idąc w kombinowanie jeszcze dalej: kupujesz dla dziewczyny starter w plusie żeby odbierała smsy od Ciebie (kupisz starter za ok 5zł ważny na przychodzące z rok). Dziewczyna kupuje co miesiąc starter Heyah za 5zł dzięki czemu ma nieograniczone smsy do Heyah. Ty kupujesz sobie starter Heyah za 5zł ważny przynajmniej 4 miesiące na odbieranie. Dzięki temu za ok 6-7zł/miesiąc macie rzeczywiście nieograniczone SMSy. Ty nosisz ze sobą 2 telefony (Plus, Heyah) a twoja dziewczyna 3 telefony (T-Mobile, Plus, Heyah).

Poprzedni akapit traktuj w formie żartu. Tak na serio to po prostu nie ma prepaidów z roczną ważnością i nieograniczonymi SMSami.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 16:17 przez mungo, łącznie zmieniany 1 raz.

#491267  autor: elkanguro
 22 lip 2011, 16:13
Hmm, dwa startery Nowe Orange GO?

Doładowanie za 100zł -> na kontach macie po 110zł. SMSy po 1gr czyli daje to 11000 smsów. 11000/80=137,5 - czyli wystarczy to Wam na 137 dni. Ale możecie jeszcze uruchomić sobie promocję Ufomesy i za każde 5 smsów opłaconych z konta głównego dostajecie kolejne 5 smsów gratis (do wszystkich sieci). Czyli wyjdzie tak:
100zł/0,01=10.000 smsów x2 = 20.000 smsów + 1000 smsów z konta promocyjnego = 21.000 smsów / 80 smsów dziennie = 262 dni. Po doładowaniu za 100zł konto jest ważne przez 150 dni. Czyli spokojnie część kasy możecie sprzedać poprzez Przelew SMS i wówczas koszt utrzymania numerów wyjdzie po mniej niż 20zł miesięcznie.

[ Dodano: 2011-07-22, 16:16 ]
Hmm, skoro smsy w heyah są bezpłatne to moje powyższe rozważania są zbędne i lepszej oferty nie znajdziecie.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#491369  autor: Barciur
 22 lip 2011, 22:36
paw.wesoly pisze: przy utrzymywaniu dwóch telefonów nie ma to jak wydawać po 30 zł co miesiąc dodatkowo.
ale nie rozumiem jak dodatkowo jak przy utrzymywaniu dwoch telefonow. tzn utrzymujesz w Playu zamiast w czyms innym, doladowujesz za 30 zl masz darmowe do play a 30 zl na pozostale.

Chyba ze czegos nie zrozumialem? :P

#491382  autor: mkowalski
 22 lip 2011, 23:15
Barciur pisze:ale nie rozumiem jak dodatkowo jak przy utrzymywaniu dwoch telefonow. tzn utrzymujesz w Playu zamiast w czyms innym, doladowujesz za 30 zl masz darmowe do play a 30 zl na pozostale.
Ale oni mają już teraz dwa telefony, za które muszą płacić. Jeśli wezmą Playa w takiej opcji, będą musieli płacić dodatkowo 30 zł miesięcznie, żeby mieć darmowe rozmowy i SMS-y. A tych 30 zł pewnie i tak nie wykorzystają, bo mają przecież swoje podstawowe numery.

#492946  autor: adell1877
 29 lip 2011, 11:47
mungo pisze:Post poprzednika Barciur skomentuje: "Ach ci Playowcy...". Co z tego że we Freshu jest ważność konta na rok skoro żeby załapać się na darmowe smsy trzeba ładować 30zł/miesiąc. To już lepiej wyjdzie chociażby Heyah, gdzie smsy w ramach Heyah są darmowe, a wystarczy doładowywać 50zł/3miesiące (taniocha porównując z horrendalnymi 30zł/30dni w PF ;) ).

M
a jest jeszcze sprawa tego tupu, że potem nie blokują konta po 30 dniach i można sobie tę kwotę przeznaczyć na zakup pakietów albo na połączenia głosowe a przez miesiąc miec te darmowe smsy do wszystkich. Może dla niektórych 1000/mc to mało dla niektórych w sam raz albo zbyt dużo.

#492957  autor: mungo
 29 lip 2011, 12:09
Tak czy tak zrobi mu się niepotrzebna skarbonka, bo paw.wesoly pisał że potrzebuje nową kartę tylko do SMSów. Jego głównym celem są nieograniczone smsy. Żeby je mieć w np Heyah czy Plusie będzie musiał wyłożyć 17zł/miesiąc, a żeby mieć je w Play to 30zł. Czyli miesiąc w miesiąc będzie musiał w Play wykładać 2x tyle kasy i będzie mu się robiła 2x większa skarbonka. Jedyny plus Playa na który zwróciłeś uwagę to to że tą skarbonkę można później łatwiej wydać bo konto jest później blokowane jeśli nie doładuje. To już każdy musi indywidualnie ocenić czy za to warto płacić Playowi 2x tyle.

#492960  autor: KC-KARLOS
 29 lip 2011, 12:15
Można zrobić również tak:
:arrow: W profilu AI Rozmowy w Play doładować za 30 zł - dostaje się darmówki do Play na 30 dni
:arrow: po 30 dniach zmienić ofertę na Zwykłego Fresh'a
:arrow: po zmianie kupić pakiet 600 SMS za 6 zł i dodatkowo uruchomić Nieograniczone rozmowy w Play za 10 zł, albo 100 minut do Play/stacjonarne za 5 zł lub pakiety kwotowe do wszystkich sieci.
:arrow: kwota z doładowań powinna wystarczyć przez 2 miesiące.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#493002  autor: Vieslav
 29 lip 2011, 14:37
Niektórzy będą bronić Playa rękami i nogami mimo, że w tym przypadku w żaden sposób się nie opłaca. Ja nie widzę innej opcji jak kupno drugiego telefonu: albo co miesiąc dwa startery Heyah za 5zł i macie nielimitowane smsy, albo dziewczyna kupuje co miesiąc starter 36i6 za 9zł (całe 9zł jest na wykorzystanie) i pakiet nielimitowanych smsów do Plusa za 5zł. Jest jeszcze starter za 5zł (5zł na koncie), ale nie wiem, jak długo jest ważny na wychodzące. Bardzo dużo osób robi w ten sposób.
Orange w tym przypadku też się nie opłaca.

EDIT:
Już wiem, ten starter Plusa za 5zł jest ważny 15 dni, więc się nie opłaca.

#493016  autor: blady_zl
 29 lip 2011, 15:47
Mając Mixa w Plusie , kupowałem dziewczynie startówkę Simplusa za 9 zł (ważna miesiąc) uruchamiałem Profil ''Bliskie Numery'' - koszt 5 zł , i miała do mnie nielimitowane rozmowy i połączenia przez miesiąc , a ja w plusie wykupywałem Bezlik sms no i wybrany numer (łącznie 18 zł mnie to kosztowało ) , kiedyś była taka opcja w mixie za 10 zł gdzie były smsy i połączenia bez limitu , ale niestety już jej nie ma i trzeba zainwestować 18 zł :)

#493024  autor: thonka
 29 lip 2011, 16:21
blady_zl, ale po co placic za cos co juz jest w innej sieci darmowe?

heyah wystarczy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#493211  autor: Claudec
 30 lip 2011, 16:06
thonka, trzeba też brać pod uwagę zasięg.

#493557  autor: m.sta
 01 sie 2011, 15:24
Jedyny sensowny pomysł dla was to taki aby kupić po osobnym telefonie, mogą być najtańsze byle do SMS-ów wystarczyły.

To tego startery np z tej aukcji http://allegro.pl/rewelacyjna-promocja- ... 23177.html i pisanie za darmo przez miesiąc kosztuje was 1,40 na pewno nic lepszego nie będzie :)