Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
To już chyba zależy od konkretnej umowy. Pamiętam że na jednej, wiele lat temu, miałem zapis, że blokadę można za darmo zdjąć w salonie operatora dopiero po zakończeniu umowy, jednak nie wcześniej niż po 24. miesiącach.Maniek99 pisze:Liczy się chyba tylko te 24m-ce od kupna telefonu (mowa o tych z przed 23.01.2009).
Miałem dwuletnią umowę, wydłużoną w wyniku jej zawieszenia i przy zdjęciu locka brana była pod uwagę tylko data z faktury, a sama umowa jeszcze trwała kilka m-cy.
U mnie było dokładnie tak samo. Mniej więcej rok temu ściągałem w salonach simlocki z kilku telefonów. Z jednego telefonu się nie dało (ale to była kwestia techniczna).Mel pisze:Ściągałam w salonie firmowym w ub roku. Zero problemów, kilka minut i po wszystkim. Pani się upewniła tylko czy minęły dwa lata od zakupu telefonu (miałam umowę jesień 2007 - jesień 2009, ściągałam rok temu). Miałam dowód zakupu, umowę, gwarancję, wszystkie potrzebne i niepotrzebne dokumenty, ale pani nie była nimi zainteresowana (co nie oznacza, ze w innym salonie tez nie będą zainteresowani).
Ja nie musiałam sprawdzać czy sim był ściągnięty - pani sama wyciągnęła fioletowo-białą kartę i sprawdziłaQuetzal pisze:Konsultanci załatwiali to bardzo szybko. Być może zależny im nawet na pośpiechu bo klient ściągający simlock (i sprawdzający od razu konkurencyjnym simem czy działa) nie jest zapewne najlepszą reklama dla sieci.