ksz_sz pisze:W Gdańsku zawsze się trzyma 3g i wszystkie rozmowy również idą po UMTS. Przeskok na 2g zdarza się czasem wieczorami jak się rozmawia dłużej tak ponad godzinę.
To Masz dobrze. Też zauważyłem, że te przeskoki na 2G, najczęściej dzieją się wieczorem. Może NodeB są bardziej obciążone, to EcNO (jeśli dobrze pamiętam), zrzuca na E-GSM. Gorzej, jak 2G też jest zapchane

. Tym bardziej, przy tak mizernej liczbie 25 kanałów. Szkoda, bo w Polkomtelu potrafili tak skonfigurować sieć, że na 2G telefon jest zrzucany, gdy już naprawdę trzeba
kowcio pisze:a mi te nadajniki Play potrzebne jak psu zupa, mogą to cholerstwo w ogóle zlikwidować
Byś się Zastanowił, co Piszesz, nawet w żartach. Tym bardziej, że Jesteś Moderatorem tego Forum. Jakbyś trochę Sprawdził, to byś Zobaczył, że w
POZnaniu* P4 ma często lepsze zagęszczenie NodeB, niż Polkomtel. Nie raz pisałem, że są osiedla, gdzie lepszy zasięg 3G, a nawet 2G, ma P4, niż Polkomtel. Choć, oczywiście, bywa też odwrotnie. A na jakość rozmów, w macierzystym zasięgu UMTS, nie mogę narzekać.