• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #491684  autor: anelim
 24 lip 2011, 13:41
Witam,

spodobala mi sie oferta All Inclusive BlackBerry, przeczytalam sobie wszystko na stronie, wybralam telefon BlackBerry® Curve™ 9300 i poszlam do salonu dopytac juz o szczegolowe informacje dot. podpisania umowy. Tylko, ze jestem bardzo zdziwiona faktem, ze pracownik salonu poinformowal mnie, ze telefon ktory wybralam w abonamencie All Inclusive BlackBerry 75 bedzie kosztowac mnie 349 zl!!! Nie moglam w to uwierzyc i korzystajac z dostepu do internetu pokazalam, ze na stronie przy tym abonamencie jest w cenie 149 zl. Zadzwonilismy takze do BOK i tam dopytalam o oferte, przez telefon takze poinformowano mnie o cenie 149 zl ale Pan w salonie powiedzial, ze obowiazuje cennik ktory ON posiada. W czym problem? Czy jest jakas roznica zwiazana z cena telefonu zakupionego przez internet lub salonie? Moze mi to ktos wyjasnic.

#491685  autor: mkowalski
 24 lip 2011, 13:44
anelim pisze:Czy jest jakas roznica zwiazana z cena telefonu zakupionego przez internet lub salonie?
Tak, w salonie mogą obowiązywać inne ceny niż przy zakupie przez internet. To typowa praktyka, która występuje chyba u wszystkich naszych operatorów.

Najlepiej będzie, jeśli zamówisz sobie ofertę właśnie w e-shopie. No chyba, że są jakieś specjalne powody, dla których chcesz podpisywać umowę jedynie na miejscu.

//EDIT
Z tym, że w Twojej konkretnej sytuacji cena powinna być identyczna. Tutaj są szczegółowe cenniki z rozróżnieniem kanału sprzedaży - http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/d ... y-i-modemy
Ostatnio zmieniony 24 lip 2011, 13:46 przez mkowalski, łącznie zmieniany 1 raz.

#491686  autor: anelim
 24 lip 2011, 13:46
Pan z salonu nie potrafil mi jednak wyjasnic tej roznicy w cenie... To dziwne :) Slyszalam o roznych przygodach zakupu oferty abonamentu przez internet. Chociaz sa wieksze profity z tego, to nie chce pozniej "bujac sie" w jakies odsylanie itp.

Poza tym gdzie jest napisane, ze jest to oferta obowiazujaca tylko przy zakupie przez internet? Jako potencjalny Klient zapoznaje sie z oferta przez strony internetowa, ide do salonu, sprawdzam informacje, pytam o szczegoly i kupuje :)

mkowalski to w czym problem? moze pracownik salonu zwyczajnie nawalil...

#491690  autor: eel_mot
 24 lip 2011, 15:08
Zobacz cennik na samym dole są ceny terminali w ofercie All Inclusive BlackBerry. Model 9300 przy tej taryfie kosztuje 149zł i jest to cena obowiązująca w salonie.

#491694  autor: anelim
 24 lip 2011, 15:25
w takim razie nie pozostaje mi nic innego, jak tylko klocic sie z panem w salonie o sprzedaz telefonu za 149 zl :) jak dla mnie troche zenujace, ale moze w ten sposob testuje naiwnosc osob i sprzedaje telefony drozej :)

#491829  autor: pakierhakierxd
 24 lip 2011, 22:29
Ja bym na twoim miejscu jeśli masz taką możliwość poszedł do innego salonu.

Pozdrawiam :)

#492049  autor: anelim
 25 lip 2011, 17:39
postanowilam przy okazji pojsc do innego salonu tak ja radziliscie... zapytalam o koszt telefonu w tym abonamencie i pani podala mi taka sama cena jak w salonie poprzednim czyli 379 zl (wczesniej pisalam ze 349 zl ale pomylilam sie o te kilkanascie zlotych). Powiedzialam jej w czym rzecz, spojrzalysmy obie na stronie internetowa i na ta oferte - potwierdzila sie moja wersja. Pani na to: czasem takie bledy sie zdarzaja :) No tak! Poprosilam ja zeby mi chociaz doradzila co powinnam zrobic. Zadzwonila do BOK, na poczatku tez jej powiedziano, ze 149 zl kiedy wyjasnila w czym rzecz (roznica w cenie w salonie, a w internecie) Pani z infolinii zmienila zdanie - jednak 379 zl :))) Naprawde zenujace!!! Zastanawiam sie czy kupic sobie ten abonament/telefon przez internet (chociaz slyszalam, ze rozne rzeczy dzieja sie przy takiej formie zakupu) czy sobie po prosu darowac... Co radzicie?

#492053  autor: pakierhakierxd
 25 lip 2011, 17:42
Ja bym brał przez neta powiem tak niektórzy mają problemy a niektórzy nie różnie to bywa znam trochę osób które kupowały przez e-shop i kuriera i wszystko było ok:)
Tylko przy kurierze jako tako przeczytaj umowę ,minus e-shopa może być taki że trzeba będzie czekać do 2 tygodni czasem jest szybko,czasem wolniej,czasem zdarza się im zgubić,anulować zamówienie tak przynajmniej ludzie piszą temu o nim jest taka sobie opinia ... powiem tak w razie czego w e-shopie masz 10 dni na zwrot czego nie ma w salonie

Pozdrawiam :)

#492093  autor: SACZI
 25 lip 2011, 20:13
anelim pisze:... kupic sobie ten abonament/telefon przez internet (chociaz slyszalam, ze rozne rzeczy dzieja sie przy takiej formie zakupu) czy sobie po prosu darowac... Co radzicie?
Kupuj przez internet, bo:
- umowy zawsze możesz nie podpisać, jak każą Ci zapłacić za telefon 380 PLN,
- masz 10 dni na rezygnacje z umowy bez podania przyczyny.

Tylko przestudiuj w szczegółach warunki oferty i na szybko sprawdź umowę!

#492144  autor: anelim
 26 lip 2011, 08:59
a jak jest z przeniesieniem numeru kupujac przez internet? a jesli zwroce tel. w ciagu 10 dni, to cofaja takie przeniesienie?

#492147  autor: maniek
 26 lip 2011, 10:23
Skoro juz na poczatku sa takie problemy to ja bym sobie odpuscil i kupil na raty BB.

#492176  autor: anelim
 26 lip 2011, 12:58
no tak... kupic na raty placic miesiecznie 50-100 zl a dzwonic tez za cos trzeba :)))

#492193  autor: maniek
 26 lip 2011, 13:45
anelim pisze:no tak... kupic na raty placic miesiecznie 50-100 zl a dzwonic tez za cos trzeba :)))
Hmmm wszystko zalezy od budzetu. Nie wiem ile miesiecznie przeznaczasz na rozmowy.Telefon nie jest przesadnie drogi a w abonamencie bez telefonu ma sie lepsze warunki. Kazdy ma jednak inne mozliwosci finansowe i od tego zalezy wariant zakupu.

#492549  autor: anelim
 27 lip 2011, 20:34
Dziekuje wszystkim za pomoc! W trzecim salonie doszlam w koncu do porozumienia - cena telefonu 149 zl. Jednak teraz mam inna watpliwosc i chyba powinnam zalozyc nowy, oddzielny watek.

#492553  autor: sosen
 27 lip 2011, 20:44
a jaka to wątpliwość? :-)

#492555  autor: anelim
 27 lip 2011, 20:46
Zalozylam nowy watek :) ale kopiuje tego tresc ponizej:

Bardzo prosze o pomoc na czym dokladnie polega usluga BlackBerry w Play. W jednym salonie Pan wspominal tylko o nieograniczonym dostepie do poczty i chata BB, w innym z kolei o nielimitowanym dostepie do internetu - czy to mozliwie? Dodam tylko, ze w regulaminie, ktory czytalam nie jest to w sposob jasny (dla mnie) okreslone. Bardzo prosze o wyjasnienie, jutro mam podjac decyzje czy decyduje sie na abonament u nich.