• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#492439  autor: rogmaniek
 27 lip 2011, 13:18
blady_zl pisze: chcę go ''chronić'' wiec chyba jedyną opcją jest rejestracja w celu MNP a na drugi dzień powrót do Orange i wtedy z racji przejścia do Orange 10 zł premii przez chyba 12 pierwszych doładowań po 25 zł na konto promocyjne , do wykorzystania w sieci. No ale trochę mi się nie chcę ?
I dobrze, jeszcze na tym Skorzystasz :smt047 Kolega otrzymał 10zł za free na konto główne, bo nic nie Mówił, że może dzwonić tylko do Orange. Muszę jeszcze dopytać. Może, oprócz tych 10zł na konto głowne, dają 10zł przy kolejnych 12 doładowaniach za minimum 25zł, ale już na konto promocyjne. To i tak się opłaca :smt042

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#492443  autor: blady_zl
 27 lip 2011, 13:22
dają, dają, przenosiłem do Centusia numer i właśnie było 10 zł na głównym. W sumie racja ! Lece do miasta zarejestruje , przeniosę do T - kombajn ,a jutro przeniosę się do Orange :-D

#492448  autor: rogmaniek
 27 lip 2011, 13:39
blady_zl pisze:dają, dają, przenosiłem do Centusia numer i właśnie było 10 zł na głównym
To się opłaca taki zabieg :smt042 Chciałem Ci powiedzieć o przeniesieniu do Fresha, by zgarnąc 60zł na konto promocyjne. Tylko trzeba najpierw uzupełnić konto za te 5zł.
blady_zl pisze:przeniosę do T - kombajn
Czyżby 5zł na konto główne, przenosząc do pre-paid PTC, dawali od razu bez potrzeby uzupełnienia konta, tak jak w Centku?

O2 - Together is better!

#492449  autor: KC-KARLOS
 27 lip 2011, 13:42
rogmaniek pisze:Czyżby 5zł na konto główne, przenosząc do pre-paid PTC, dawali od razu bez potrzeby uzupełnienia konta, tak jak w Centku?
Tak, w T-Mobile dają 5 zł po aktywacji numeru w T, ważne 366 dni. Środki do dowolnego wykorzystania :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#492494  autor: blady_zl
 27 lip 2011, 16:55
rogmaniek pisze:To się opłaca taki zabieg :smt042 Chciałem Ci powiedzieć o przeniesieniu do Fresha, by zgarnąc 60zł na konto promocyjne. Tylko trzeba najpierw uzupełnić konto za te 5zł.

Tak, wiem. Ja prowadzę w moim mieście salon P4 , ale niestety musiałem go zamknąć do odwołania :P dlatego też pomyślałem o T-Mobile.

W każdym razie obeszło się bez przenoszenia.. Sprzedawca zaznaczył ze numer rejestrowany w celu MNP , powiedziałem mu o co chodzi - powiedział że nie muszę przenosić... po prostu jak zadzwonią z BOK wystarczy powiedzieć ze się rozmyśliłem jeżeli chodzi o przeniesienie , a numer i tak będzie zarejestrowany 8)

#492550  autor: mkowalski
 27 lip 2011, 20:34
blady_zl pisze:W każdym razie obeszło się bez przenoszenia.. Sprzedawca zaznaczył ze numer rejestrowany w celu MNP , powiedziałem mu o co chodzi - powiedział że nie muszę przenosić... po prostu jak zadzwonią z BOK wystarczy powiedzieć ze się rozmyśliłem jeżeli chodzi o przeniesienie , a numer i tak będzie zarejestrowany
Trochę dziwny ten sprzedawca, bo nie ma znaczenia dla samej rejestracji w jakim celu rejestrujesz swój numer. Może to jedynie dla celów informacyjnych, ale formalnie rejestracja to rejestracja i tyle, bez zbędnego kombinowania.

#492554  autor: blady_zl
 27 lip 2011, 20:45
mkowalski pisze:Trochę dziwny ten sprzedawca, bo nie ma znaczenia dla samej rejestracji w jakim celu rejestrujesz swój numer. Może to jedynie dla celów informacyjnych, ale formalnie rejestracja to rejestracja i tyle, bez zbędnego kombinowania.

Sprawdzałem na portalu Orange jeszcze nie ma wprowadzonych moich danych... kiedyś jak rejestrowałem były praktycznie od razu, no ale czekam dalej.
Po duplikat i tak bym musiał się wybrać do salonu firmowego , okazało się ze mam bliżej niż wcześniej pisałem, ale nadal jest to 60 km i dodatkowo płacić za duplikat... :smt012

#492632  autor: rogmaniek
 28 lip 2011, 01:19
Karlos20 pisze: po aktywacji numeru w T, ważne 366 dni.
Te 366 dni, to nie pomyłka o 1 dzień za dużo? Czy jest tak na serio? :smt042

O2 - Together is better!

#492652  autor: KC-KARLOS
 28 lip 2011, 08:35
rogmaniek pisze:
Karlos20 pisze: po aktywacji numeru w T, ważne 366 dni.
Te 366 dni, to nie pomyłka o 1 dzień za dużo? Czy jest tak na serio? :smt042
To nie pomyłka, rok 2012 jest przestępny, dlatego dają ten 1 dzień dłuższą ważność konta. To jest atut prepaidów PTC, że sumują ważność konta do 12 pełnych miesięcy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#492654  autor: ezaq
 28 lip 2011, 08:47
Karlos20 pisze:To jest atut prepaidów PTC, że sumują ważność konta do 12 pełnych miesięcy.
Co prawda w Orange nie ma sumowania ważności konta, ale tam rok ma 372 dni. Wynika to z faktu, że Orange jakiś czas temu zmienił definicję miesiąca z 30 na 31 dni. Dlatego 3 miesiące to 93 dni, rok 372dni itd.

#492715  autor: rogmaniek
 28 lip 2011, 13:35
Karlos20 pisze:To nie pomyłka, rok 2012 jest przestępny, dlatego dają ten 1 dzień dłuższą ważność konta. To jest atut prepaidów PTC, że sumują ważność konta do 12 pełnych miesięcy.
Aha. O sumowaniu oczywiście wiedziałem, mając wcześniej numery w Heyah czy Era Tak Tak.
ezaq pisze:Co prawda w Orange nie ma sumowania ważności konta, ale tam rok ma 372 dni. Wynika to z faktu, że Orange jakiś czas temu zmienił definicję miesiąca z 30 na 31 dni. Dlatego 3 miesiące to 93 dni, rok 372dni itd.
Ale, z tego co pamiętam, gdy uzupełniałem konto za 25zł, w Era Tak Tak, to ważność konta na połączenia wychodzące wynosiła 31, a nie 30 dni. Ale te trzy miesiące w Orange, to ciekawe. Jakoś nie zwróciłem uwagi, że otrzymałem nie 90, a 93 dni na połączenia wychodzące, po doładowaniu za 50zł :smt042

O2 - Together is better!