• Wszystko co tyczy się serwisów VOD i telewizji dowolnego rodzaju (antena, kablówka, IPTV itd.) oraz ich oferty filmowej.
Wszystko co tyczy się serwisów VOD i telewizji dowolnego rodzaju (antena, kablówka, IPTV itd.) oraz ich oferty filmowej.
  • Strona 7 z 22
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 22

#479377  autor: forum_tg
 02 cze 2011, 20:47
Polski film Weekend, daje radę i można się pośmiać.

#479476  autor: Rafix
 03 cze 2011, 10:08
Ja wybieram się dziś z małżonką na nowych X-Menów. Zapowiada się ciekawie, młodość Xaviera, Magneta i innych, w dodatku bez udziału aktorów występujących we wszystkich tego rodzaju filmach :) No i najważniejsze, bez przymusowego 3D :) Opisy są ogólnie zachęcające, ma nie być typowej sieczki i efektu na efekcie przez cały film, więc czekam z niecierpliwością do 18:20 :P

Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V -> Xperia L ->

Siemano! Jest luźno! :smt006
Kocie dziecka

#491876  autor: dechomenon
 25 lip 2011, 00:15
Wrecekd główną rolę gra Brody, akcja toczy się w lesie, koleś budzi się i nie wie co jest grane, obok leży trup, znajduje broń, nic nie pamięta. I zaczyna się walka o przetrwanie, bez fajerwerków, ale Brody gra na prawdę bdb.
Aha, dużo wulgaryzmów, film dla dorosłych!

#491983  autor: neoptb
 25 lip 2011, 13:51
Triage - o foto-korespondentach wojennych. Poważniejsze kino. :roll:

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#492248  autor: thonka
 26 lip 2011, 18:52
limitless - obejrzalem w ciagu ostatnich 2 tygodni dwa razy. naprawde dobre. film o tym co by bylo, gdyby istniala substancja wykrzesajaca z naszego umyslu jeszcze wiecej.

transformers 3 - jak ktos chce zobaczyc dobre efekty. jezeli jest gdzies wersja 2D to polecam. w 3D efektow jak na lekarstwo. za to dzwiek i animacja - po prostu najlepsze ze wszystkich 3 czesci.

z takich jeszcze co obejrzalem ostatnio to zona na niby - prosty, ale smieszny humor, do obejrzenia we dwoje. fabula jak w wielu romkomach...

sherlock holmes - mi sie podobalo. zaznaczam jednak, ze ksiazek nie czytalem. mimo to wydalo mi sie interesujace. humor co prawda wydal mi sie prostacki miejscami, ale tok myslenia glownego bohatera naprawde interesujacy ;)

adjustment bureau - bardzo ciekawy thriller, mi jednak mocno przypominal Bourne'a

source code - poczatek wydal sie nuzacy, ale pozniej sie rozkreca.

rango - genialne! zaznaczam, ze ogladalem po angielsku wiec nie wiem jak wypadl dubbing. nie kazdemu sie spodoba, bo to western tyle ze animowany. bardzo duzo nawiazan do filmow. mimo sympatycznej aparycji glownego bohatera z pewnoscia nie polecam ogladac z dziecmi, bo a) znudza sie, b) niektore sceny nie sa dla nich.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#492274  autor: Forest
 26 lip 2011, 21:00
thonka pisze:rango
U mnie Bluray czeka na odpalenie :) Jestem ciekawy bo krążą pozytywne opinie o tym filmie :)

Z obejrzanych ostatnio polecam Unknow / Tożsamość z Liamem Neesonem. Tzn ponadczasowego hitu nie ma, ale mnie się przyjemnie oglądało.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#492278  autor: thonka
 26 lip 2011, 21:18
Forest pisze:Unknow / Tożsamość z Liamem Neesonem.
juz drugi miesiac sie przymierzam i nie mam czasu obejrzec.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#492326  autor: orson_dzi
 26 lip 2011, 23:21
Nadrobiłem zaległości w postaci Batmana: Mrocznego Rycerza. Strasznie mi się spodobał. Chyba pierwszy Batman, który nie miał takiego rozmachu, a historia była taka bardziej kameralna. I miałem też wrażenie, że głównym bohaterem nie był tu Nietoperz, a Dwie Twarze. Poza tym rola Jokera bardzo mocna.

Jak ktoś lubi polskie filmy o wszelkiej maści problemach typu "Galerianki", czy "Cześć Tereska", to polecam "Świnki". Młody chłopak starający się coś osiągnąć, widząc beznadziejną sytuację i brak możliwości zarobienia czegokolwiek postawiana z pomocą kumpla z branży sprzedawać się Niemcom w celach seksualnych. Proste ale dość dobre w odbiorze.

Ostatni Harry Potter wiadomo, nasycony efektami i nie ma co się cudów spodziewać ale poniżej jakiegoś tam poziomu nie zszedł i uważam, że był dobrze zrobiony.

Do obejrzenia mam "Battle of LA" o inwazji obcych na Ziemię. Oryginalny temat ;) .

I z wielką nadzieją czekam na koniec roku 2012, czyli pierwszą część "Hobbita".

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#492328  autor: Forest
 26 lip 2011, 23:22
thonka pisze:juz drugi miesiac sie przymierzam i nie mam czasu obejrzec.
Dobre kino, nie sugeruj się niektórymi opiniami na FilmWebie. Według mnie nie jest to thriller jak piszą, ale dramat szpiegowsko z elementami kryminału, tak mi się wydaje przynajmniej.

"Battle of LA" ponoć szkoda czasu.

#492332  autor: orson_dzi
 26 lip 2011, 23:45
Forest pisze:"Battle of LA" ponoć szkoda czasu.
Bardzo możliwe ;) . Widziałem sam wstęp, z 15 minut. Ot jakaś historia wyższego stopniem z armii, który w dniu, w którym składa papiery o emeryturę zostaje przydzielony do misji. W Ziemię nagle zaczynają lecieć meteoryty z nikąd, które okazują się w ostatniej chwili czymś innym, a owy wojskowy razem z oddziałem (który go nie lubi i nie chce go u siebie) zmierza na miejsce lądowania. Tak jak z grubsza przejrzałem, to przez następną godzinę jest wymiana ognia :P .

#492345  autor: thonka
 27 lip 2011, 01:42
pewnie bajka jak 2012 ;)

znajomy mi polecal Czas Apokalipsy, ale boje sie, ze klasyk do mnie nie przemowi, choc lubie filmy wojenne.

#492398  autor: comander009
 27 lip 2011, 10:59
Mój kuzyn, fanatyk Bolywood, namówił mnie na "Mam na imię Khan". Jest to opowieść o muzułmanie z autyzmem, który wyjeżdża do stanów i trafia akurat na zamach na World Trace Center. Ogólnie fajny, nie śpiewają zbyt dużo.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą - najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
COMANDER

#492527  autor: Forest
 27 lip 2011, 19:20
Zdala odemnie z Bolywoodem :D

#492538  autor: wtd
 27 lip 2011, 19:57
Jak kogoś interesuje temat to polecam film Senna, niby biograficzny, ale zrealizowany na tyle ciekawie że ani razu nie miałem ochoty usnąć.

#492561  autor: forum_tg
 27 lip 2011, 21:00
I.D. (1995) może troszkę leciwy, ale warty obejrzenia, opowiada o kibicach.

#492583  autor: comander009
 27 lip 2011, 22:11
Forest pisze:Zdala odemnie z Bolywoodem :D
Ale tam tyle Bolywoodu co w tanich Androidach multimedialności.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą - najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
COMANDER

#495769  autor: Forest
 10 sie 2011, 22:33
Obejrzałem dziś oscarowy Wielki Mike i zadaje sobie pytanie, dlaczego Sandra Bullock dostała za rolę Oscara? Tym bardziej, że wcale nie gra najlepiej :D Film nie jest najgorszy, według mnie to zwykłe kino familijne na trochę wyższym poziomie niż zwykle. Jako gatunek oceniam na 7/10. Można obejrzeć, ale osobiście spodziewałem się zupełnie innego filmu.

[ Dodano: 2011-08-03, 20:40 ]
Polecam Legend of the Guardians - Legendy Sowiego królestwa.

Jako animacja chyba najlepsza jaką widziałem do tej pory, bija nawet Rango. Według mnie film się nadaje do tych starszych i młodszych, nie tak jak w przypadku Rango - tylko dla starszych. Fabuła nie wyszukana, ale nie można zbyt wiele oczekiwać po takim filmie, jednak pod względem wizualizacji, muzyki itd jest bardzo dobrze.
Film oglądałem w wersji Blu-ray i w takiej też wersji film polecam ;)

[ Dodano: 2011-08-10, 22:33 ]
Panowie jakiś czas temu natknąłem się na trailer filmu Rise of the planet of the apes, po naszemu Geneza Planety Małp. Pomyślałem, efekciarski lifting, ale dziś natknąłem się na recenzje i cholera ten film chyba jest bardzo dobry. Zbiera dobre noty no i nie zbyt "zamerykańszczony". Trochę przeszedł bez echa, pewnie za sprawą Transformersów 3. Film jak nabardziej może się podobać. Ktoś może już widział?

http://www.youtube.com/watch?v=K8B5kt_21sg

#495782  autor: orson_dzi
 11 sie 2011, 00:15
Forest pisze:Ktoś może już widział?
Trailer widziałem już dawno (skutki oglądania transmisji NBA z amerykańskich kanałów :P , sporo takich zwiastunów można wcześniej wyłapać niż u nas ;) ). Może być dobre, bo film opowiada o tym, skąd w ogóle wzięły się tytułowe małpy z wszystkich dotychczasowych filmów.

#496206  autor: Rafix
 12 sie 2011, 21:34
Już ogólnie był film pokazującu upadek ludzkości, żałosny bo żałosny, ale zawsze :P Też się powoli do tej Planety Małp najnowszej przymierzam.

Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V -> Xperia L ->

Siemano! Jest luźno! :smt006
Kocie dziecka
  • Strona 7 z 22
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 22
  • 1
  • 5