• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #406889  autor: iperyt
 27 maja 2010, 09:24
Dziś chciałem zarejestorwać numer operatora w Rodzinie.Ku mujeomu zdiwieniu po rozmowie z BOK dowiedziałem się że można to zrobić tylko osobiście w Warszawie.
Bok pinformował że list oplecony nie wchodzi w rachubę nie mówiąc już o powszechnie stosowanych dziś rozwiązań internetowych.
Ktoś się bardzo stara żeby utrudnić życie abonentowi.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2011, 12:04 przez iperyt, łącznie zmieniany 1 raz.

#406913  autor: jay
 27 maja 2010, 12:28
Ciesz sie ze nie trzeba jakis dokumentow z parafii i pieczatki ze sie wyspowiadales.

#406926  autor: elkanguro
 27 maja 2010, 13:17
jay pisze:Ciesz sie ze nie trzeba jakis dokumentow z parafii i pieczatki ze sie wyspowiadales.
Teraz to dołożyłeś :mrgreen: :mrgreen:

A tak poważnie to naprawdę jakieś niepojęte procedury albo raczej ich brak :/

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#406960  autor: cesarz
 27 maja 2010, 17:05
Po prostu brak infrastruktury operatora . Wszystko aby zmniejszyć koszty .

CNN

#407011  autor: Matyk
 27 maja 2010, 22:56
ta sieć to w ogóle całe nieporozumienie!

#407018  autor: amigo007
 28 maja 2010, 00:28
Hmm sam mam 2 testowe starterki w rodzinie. Specjalnie dla tego zakupiłem kiedyś 2x nasz dziennik kiedy rozdawali startery. W sumie w play, orange i plusie (w erze to można chyba wysłać poleconym kartę rejestracji) także trzeba osobiście stawić się w salonie żeby zarejestrować numer. Różnica tutaj polega na tym że wrodzinie praktycznie nie ma salonów i trzeba niestety odwiedzić ich siedzibę w Warszawie :|

#407019  autor: knopers
 28 maja 2010, 00:30
amigo007 pisze:orange
W Orange kartę można zarejestrować też poprzez wysłanie karty rejestracyjnej meilem.

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#407061  autor: potargany
 28 maja 2010, 11:21
Dobre że nie trzeba do Torunia jechać :D

Pieniądze to nie wszystko ...

#407067  autor: Sig
 28 maja 2010, 11:43
Tylko nie zapomnij zaświadczenia od xsiędza proboszcza, powinno pomóc... No i może jakiś test na wejściu z aktualnej ramówki Radia M. i tivi T.
O ile się nie mylę, nawet w Simplus można zarejestrować kartę drogą pocztową - chyba wysyłałem formularz drogą pocztową (zwykłym listem) i po jakimś czasie zarejestrowane dane były w profilu na stronie.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#407127  autor: thonka
 28 maja 2010, 16:55
nastepne jakies glupie teksty o Toruniu, ksiezach itp. nie na temat beda odpowiednio nagradzane.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#491363  autor: martini
 22 lip 2011, 22:19
czy coś w kwestii rejestracji numerów w sieci wRodzinie się zmieniło? jeśli nie to można połączyć odwiedziny w Aero 2 z odwiedzinami w CenterNecie - jeśli ktoś jeszcze tego nie wie to: siedziba Centernetu, Aero2 i Mobylandu znajduje się pod tym samym adresem, tylko znaczka Polsatu tam brakuje :)
kontrowersje w sprawie przenosin numeru od sieci wRodzinie są prawie jak Darmowy Internet od Aero2

#491429  autor: Pawrzes
 23 lip 2011, 11:13
Zmieniło się i nie trzeba jechać do Warszawy a dokumenty przywiezie kurier ;) Tutaj jest opisana procedura: http://www.wrodzinie.com.pl/oferta/przeniesienie-numeru

P.S. Lepsza Lwowska 19 w Śródmieściu Południowym niż Łubinowa 4A czyli siedziba Cyfrowego Polsatu na odludnej Utracie w pobliżu spalarni śmieci ;)

Pozdrawiam

#491514  autor: martini
 23 lip 2011, 17:53
Pawrzes pisze:Zmieniło się i nie trzeba jechać do Warszawy a dokumenty przywiezie kurier ;) Tutaj jest opisana procedura: http://www.wrodzinie.com.pl/oferta/przeniesienie-numeru

P.S. Lepsza Lwowska 19 w Śródmieściu Południowym niż Łubinowa 4A czyli siedziba Cyfrowego Polsatu na odludnej Utracie w pobliżu spalarni śmieci ;)
czy aby napewno - mi chodzi o ucieczkę ze złotymi numerami z ich sieci, czyli przeniesienie z CenterNetu do np.Play, w tym celu muszę zarejestrować kartę u nich, nie wierzę jakoś że będą w tym celu kuriera wysyłać, jest weekend więc się nie dodzwonię na ich Party Line :)

#491831  autor: piotros.org
 24 lip 2011, 22:39
martini pisze:muszę zarejestrować kartę u nich
Ja ostatnio po pół roku korzystania z wRodzinie, przy okazji odbierania karty SIM Aero2, zawiozłem również kartę rejestracyjną wRodzinie.
Wszystko załatwiłem u jednej i tej samej Pani... :)
Po 2-3 dniach dostałem SMS'a, że numer mam zarejestrowany.
Kiedyś przed zmianą wizerunku strony była informacja, że rejestracja odbywa się wyłącznie przez dostarczenie karty rejestracyjnej na Lwowską, ale teraz przed rejestracją sprawdzałem i nic takiego nie znalazłem... może coś się zmieniło...

piotros

#492223  autor: martini
 26 lip 2011, 15:58
dzwoniłem na BOK operatora i niestety nic w kwestii rejestracji się nie zmieniło, lecz wprowadzili mozliwość poprzez pełnomocnictwo :)

#492228  autor: Espi
 26 lip 2011, 16:47
Nie dokońca jest to zalezne od operatora , ponieważ nowelizacja prawna z lipca roku 2010r. wymusza na operatorach potwierdzenie danych osobowych na które jest rejestrowana karta, natomiast drogą elektroniczną operator nie ma możliwości werfikacji i potwierdzenia rzetelności danych rejestracyjnych które są mu wysyłane ;)

#492286  autor: Espi
 26 lip 2011, 21:51
Jak chcesz w związku z wymogiem odgórnym powtierdizć iż informacje z dokumentu torzsamości są przedstawiane bezpośrednio przez faktycznego właściciela danego dokumentu bez jego osobistej wizyty w salonie i wtedy porównaniu ?;) Takie prawo, nie wymóg operatora ;)

#492290  autor: mkowalski
 26 lip 2011, 21:55
Espi pisze:Jak chcesz w związku z wymogiem odgórnym powtierdizć iż informacje z dokumentu torzsamości są przedstawiane bezpośrednio przez faktycznego właściciela danego dokumentu bez jego osobistej wizyty w salonie i wtedy porównaniu ?;) Takie prawo, nie wymóg operatora
No właśnie nie do końca "takie prawo" - żadne przepis nie wymusza osobistej identyfikacji klienta. Z resztą, zobacz na innych operatorów - Heyah czy FreeM nie robią problemów z rejestracją korespondencyjną.

#492298  autor: Blank
 26 lip 2011, 22:07
Skan Dokumentu osobistego. Podanie danych wrażliwych. Przelew z konta osobistego na niewielką kwotę (nawet 0,01 zł - wiem, że z mBanku można taki wykonać), stworzenie systemu weryfikacji (pod nadzorem Państwa). I jeszcze kilka innych pomysłów można znaleźć. Trzeba tylko chcieć, a tego polskim operatorom się po prostu nie chce.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament