• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #487467  autor: nessuno
 07 lip 2011, 13:19
Ostatnio wszedłem w posiadanie tego telefonu, aparat wcześniej był w Plusie, teraz ja używam go w Play'u. I niestety wystąpił problem z aktualizacją oprogramowania z poziomu telefonu. Wyskakuje mi komunikat: "Serwer nie odpowiada". W chwili obecnej nie posiadam kabla usb, a chciałbym wgrać nowe sterowniki, bo poprzedni właściciel raczej tego nie robił (oprogramowanie z 2009 roku). Próbowałem ręcznie coś zmieniać w ustawieniach serwera aktualizacji ale wszystko na próżno. W czym tkwi błąd?

#487493  autor: dario321
 07 lip 2011, 15:21
moze masz soft w telefonie i product code z sieci plus?

najnowszy soft do tego modelu to 031.022 v5 ,euro3 z j.polskim i product code;
0583423 RM-566 EURO3 CERAMIC WHITE
0583257 RM-566 EURO3 MIDNIGHT BLACK

polecam przeczytac to; http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=11761&start=0

#488894  autor: nessuno
 13 lip 2011, 15:05
dario321 pisze:moze masz soft w telefonie i product code z sieci plus?

najnowszy soft do tego modelu to 031.022 v5 ,euro3 z j.polskim i product code;
0583423 RM-566 EURO3 CERAMIC WHITE
0583257 RM-566 EURO3 MIDNIGHT BLACK

polecam przeczytac to; http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=11761&start=0

Moja wersja oprogramowania to: 022.001
Data wersji oprogramowania: 23 czerwiec 2009
Wersja niestandardowa: 022.001.216.04
Data wersji niestandardowej: 5 wrzesień 2009

Przeczytałem polecony temat i mam w związku z tym pytanie: czy istnieje możliwość zmiany product code bez pośrednictwa kabla usb? Na mój chłopski rozum wydaje mi się, że nie. No cóż, jednak będę musiał się zaopatrzyć w to dziadostwo i pokombinować z tym fonem.

PS Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, ale wcześniej nie miałem czasu :wink:

#488967  autor: dario321
 13 lip 2011, 20:52
spoko,niestety kabek musisz miec :wink:

#489843  autor: nessuno
 17 lip 2011, 12:04
Ekhm, jeszcze nie zdążyłem zmienić product code i softu, ale zauważyłem pewien kolejny problem. Wydaje mi się, że to może być coś związanego z Symbianem więc nie będę zakładał nowego tematu. Do rzeczy:
Otóż przy korzystaniu z aplikacji, gdy trzeba coś przewijać ciągle przyciskając góra/dół lub przy intensywnym korzystaniu z dżojstika (np gry) telefon jakby na moment łapał zawiechy. Tzn. załóżmy, że przewijam listę i po jakimś czasie następuje przestój, aplikacja przestaje odpowiadać, po czym przewija się dalej z zawrotną prędkością - w zależności od tego czy podczas zawiechy naciskałem w dalszym ciągu klawisz czy nie. Eeeee, coś chyba na mój chłopski rozum jest nie halo. Poprzedni właściciel mówi, że nic takiego sobie nie przypomina, a znając go, wiem, że dbał o ten aparat i raczej żadnych wypadków z nim nie miał. Pomoże ktoś?

#490073  autor: dario321
 18 lip 2011, 09:09
uaktualnij oprogramowanie,powinno pomoc.

#490313  autor: rogmaniek
 19 lip 2011, 00:03
A ja mam do Was inne pytanie, odnośnie tego modelu. Czy nie wiecie, czy ta Nokia, ma antenę na górze czy na dole telefonu? Oczywiście chodzi mi, inaczej pisząc, o jej czułość na zasięg. Miał ktoś, z Was, możliwość jej porównania z inną Nokią, choćby 6220 classic?

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#492011  autor: nessuno
 25 lip 2011, 14:52
rogmaniek pisze:A ja mam do Was inne pytanie, odnośnie tego modelu. Czy nie wiecie, czy ta Nokia, ma antenę na górze czy na dole telefonu? Oczywiście chodzi mi, inaczej pisząc, o jej czułość na zasięg. Miał ktoś, z Was, możliwość jej porównania z inną Nokią, choćby 6220 classic?
Yyyy, nie wiem czy o to biega, ale mam przed sobą instrukcję 6730 i anteny są tutaj zlokalizowane: z tyłu - u góry, i z przodu - na dole. Przynajmniej taki widnieje tutaj rysunek. Jak zwykle odpowiadam rychło wczas, więc i tak pewnie już się dowiedziałeś :D

Druga sprawa: Udało mi się zmienić product code i zaktualizować soft do najnowszego. Jednak mam pewien problem z kablem usb, otóż po podłączeniu go do przedniego panelu komputera telefon zaczyna wariować. Zrywa połączenie i bez przerwy je nawiązuje. Problem znika gdy podpinam telefon z tyłu kompa, bezpośrednio do płyty głównej. Nie sądzę bym miał jakiś problem z tym przednim panelem usb, bo inne podłączane do niego urządzenia działają prawidłowo (przynajmniej tak mi się wydaje). Kabel nabyłem dość tanio na allegro, po okazyjnej cenie :mrgreen: Oczywiście są wgrane do niego najnowsze stery od Nokii. Yyyy, gdzieś wyczytałem (niestety nie mogę znaleźć gdzie), iż występuje problem z podłączaniem niektórych Nokii za pomocą kabla usb do przedniego panelu. Tylko czy w moim przypadku jest to właśnie ten problem czy też wina leży po stronie tego kabla (być może to podróbka). Jeżeli zetknął się ktoś tutaj z czymś takim to proszę o informacje.

#492242  autor: Ramirez
 26 lip 2011, 18:33
rogmaniek pisze:A ja mam do Was inne pytanie, odnośnie tego modelu. Czy nie wiecie, czy ta Nokia, ma antenę na górze czy na dole telefonu? Oczywiście chodzi mi, inaczej pisząc, o jej czułość na zasięg. Miał ktoś, z Was, możliwość jej porównania z inną Nokią, choćby 6220 classic?
Miałem ten telefon i niestety ma słaby zasięg, szczególnie 3G. Poza tym ma słabą spasowana klapkę od baterii ale ogólnie telefon jest fajny, szybki, z dobrej jakości rozmowami, głośnymi dzwonkami, dobra baterią. Trochę żal mi było sprzedawać ten telefon ale ten zasięg to powtórka z e52 i tym podobnych dokonań Noki w ostatnim czasie. Bateria ładuje się tylko 1 godzinę i 15 minut, to też zaleta.