• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 154 z 208
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 208

#490874  autor: dawciol
 21 lip 2011, 10:37
A czy pozostając przy starym planie taryfowym przy przedłużeniu umowy można wziąć nowy telefon? I jaki cennik wtedy obowiązuje?

#490877  autor: kamil1221
 21 lip 2011, 10:43
dawciol pisze:A czy pozostając przy starym planie taryfowym przy przedłużeniu umowy można wziąć nowy telefon? I jaki cennik wtedy obowiązuje?
Można pozostać przy aktualnej taryfie o ile jest to Orange Abonament lub Mix.
Pozostałem taryfy typu Plan na Rozmowy, Twój Plan, Nowy Twój Plan, One, Mega itp. jest tylko możliwość migracji na nowe taryfy Delfin, Pelikan, Pantera w Orange.

Nikt nie da Tobie cennika do ofert archiwalnych z cenami telefonów aktualnie znajdujących się w ofercie. Po prostu wszystko generuje już system.
 #490881  autor: lelekd
 21 lip 2011, 11:06
Witam. Mam pytanie odnośnie regulaminów "zwierzaków". Mogę przedłużyć umowę ze starego DELFINA na PANTERĘ II 120 z telefonem. Jako dodatkową usługę dostaję WiW na cały okres umowy z rabatem. Wiem, że w trakcie trwania umowy mogę dowolnie migrować między taryfami z zastrzeżeniem, że zmiana nie może być na niższy abonament. Co się stanie z usługą WiW jeśli zmigruję z Pantery II 120 na Delfina II 150 ? Czy dalej będzie naliczana z rabatem? Byłbym wdzięczny za odesłanie linka z regulaminem dotyczącym tej sytuacji - przeglądałem dzisiaj je na necie, ale nic nie znalazłem.

#490910  autor: ubuntulnx
 21 lip 2011, 13:11
Juwak pisze:Wiec teraz pytanie za 100 punktów dla wszystkich cichutkich pracowników Pomaranczy.
- czy moge przedluzyc na tym samym planie? (opcja - sam sim)
- jest szansa "w gratisie" na usługę BIS (25 zl / miech) na cały czas trwania umowy
Nie i nie.

[ Dodano: 2011-07-21, 13:15 ]
lelekd pisze:Czy dalej będzie naliczana z rabatem? Byłbym wdzięczny za odesłanie linka z regulaminem dotyczącym tej sytuacji - przeglądałem dzisiaj je na necie, ale nic nie znalazłem.
TUTAJ

Obrazek

#490914  autor: lelekd
 21 lip 2011, 13:42
[ Dodano: 2011-07-21, 13:15 ]
lelekd pisze:Czy dalej będzie naliczana z rabatem? Byłbym wdzięczny za odesłanie linka z regulaminem dotyczącym tej sytuacji - przeglądałem dzisiaj je na necie, ale nic nie znalazłem.
TUTAJ[/quote]

Dzięki. Ale to nie daje odpowiedzi, bo w regulaminie traci się tą uslugę przy zmianie MIX na ABO (i odwrotnie), a nie ma mowy co w przypadku zmiany ABO PANTERA na ABO DELFIN (lub odwrotnie). Czyli zmiana następuje w obrębie abonamentu lub Mixa. A po drugie regulamin który przesłaleś tyczy się usługu tylko SIM, a w moim przypadku jest to oferta z telefonem i rabatem na WiW

#490917  autor: ubuntulnx
 21 lip 2011, 13:55
lelekd pisze:Dzięki. Ale to nie daje odpowiedzi, bo w regulaminie traci się tą uslugę przy zmianie MIX na ABO (i odwrotnie), a nie ma mowy co w przypadku zmiany ABO PANTERA na ABO DELFIN (lub odwrotnie). Czyli zmiana następuje w obrębie abonamentu lub Mixa. A po drugie regulamin który przesłaleś tyczy się usługu tylko SIM, a w moim przypadku jest to oferta z telefonem i rabatem na WiW
Wydaje mi się, że ta usługa Ci nie przepada, ponieważ masz ją zapisaną na aneksie "Przez okres 24 okresów rozliczeniowych PTK Centertel przyznaje Abonentowi na zasadach promocji 100% rabatu na usługę Wieczory i Weekendy". Jeżeli w aneksie nie masz zastrzeżenia, że zmiana planu taryfowego w ramach rodziny powoduje utratę usług, to mam rację.

Na necie nie znajdziemy odniesienia do Twojej sytuacji, ponieważ nie istnieją regulaminy i cenniki określające przyznawania tej usługi nie z defaulta (czyli nie w sytuacji tylko sim).

Obrazek

#490931  autor: lelekd
 21 lip 2011, 14:35
ubuntulnx pisze:
lelekd pisze:Dzięki. Ale to nie daje odpowiedzi, bo w regulaminie traci się tą uslugę przy zmianie MIX na ABO (i odwrotnie), a nie ma mowy co w przypadku zmiany ABO PANTERA na ABO DELFIN (lub odwrotnie). Czyli zmiana następuje w obrębie abonamentu lub Mixa. A po drugie regulamin który przesłaleś tyczy się usługu tylko SIM, a w moim przypadku jest to oferta z telefonem i rabatem na WiW
Wydaje mi się, że ta usługa Ci nie przepada, ponieważ masz ją zapisaną na aneksie "Przez okres 24 okresów rozliczeniowych PTK Centertel przyznaje Abonentowi na zasadach promocji 100% rabatu na usługę Wieczory i Weekendy". Jeżeli w aneksie nie masz zastrzeżenia, że zmiana planu taryfowego w ramach rodziny powoduje utratę usług, to mam rację.

Na necie nie znajdziemy odniesienia do Twojej sytuacji, ponieważ nie istnieją regulaminy i cenniki określające przyznawania tej usługi nie z defaulta (czyli nie w sytuacji tylko sim).
Właśnie jestem na etapie przedłużania umowy i sympatyczna Pani z Propozycji po konsultacjach stwierdziła, że w przypadku zmiany z Pantery na Mix usługa zostanie wyłączona.

#490942  autor: Juwak
 21 lip 2011, 15:24
@ ubuntu

Podziekowal za konkret (niezbyt zadowalający, lecz zawsze konkret).

Pytanko jeszcze jedno: czy ktoś z osób o mocach umozliwiających przedluzenie umowy, spotkał się z usluga bis "wydartą z gardła" przy przedluzaniu umowy?
Czy wogole jest sens marudzic, plakac i grzecznie prosić "dajcie bisa w gratisie" bo ja nie chce pakietów SMS ?

[...guǐ yóu xīn shēng...]

#490943  autor: ubuntulnx
 21 lip 2011, 15:25
lelekd pisze:Właśnie jestem na etapie przedłużania umowy i sympatyczna Pani z Propozycji po konsultacjach stwierdziła, że w przypadku zmiany z Pantery na Mix usługa zostanie wyłączona.
Z abo na mix?

[ Dodano: 2011-07-21, 15:27 ]
Juwak pisze:dajcie bisa w gratisie
o jaką usługę konkretnie Ci chodzi?

edit:

BB Bis? W taryfach indywidualnych usługi tej nie ma przy przedłużaniu. W biznesowch jest, bodaj 19,90zł.

Obrazek

#490947  autor: lelekd
 21 lip 2011, 15:40
ubuntulnx pisze:lelekd napisał/a:
Właśnie jestem na etapie przedłużania umowy i sympatyczna Pani z Propozycji po konsultacjach stwierdziła, że w przypadku zmiany z Pantery na Mix usługa zostanie wyłączona.

Z abo na mix?
Sorki z Pantery Abo na Delfin Abo -:)

#490949  autor: Juwak
 21 lip 2011, 15:42
EEE...nie chcąc nic tu sugerować, ani wywyzszac sie czy cus.
Ale obywatelu nie wprowadzajcie dorosłych ludzi w błąd.

Mozna napisac, "a nie wiem". "Sprawdze","dam znać".

BIS jest dostepny dla osob prywatnych.

Regulamin:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 417288.pdf

Dla leniwych fragment:
"korzystaja z aktywnego numeru abonenckiego w ofertach lub planach taryfowych: Meritum, Meritum Bis,
Meritum Optymalny, Meritum 20, Meritum 50, Meritum 100, Meritum 150, Meritum 200, Meritum 250, Meritum
Adapter 1000, Meritum Hurtowy 500-5000, Idea Firma 25-100, Idea Top Firma 200, Idea Top Firma 400, Nowa
Idea dla Firm 25-400, Taryfa Malejaca dla Firm, Taryfa Malejaca dla Firm 100, Taryfa Malejaca dla Firm 200,
Firma 25-1000, Top Firma 300, Top Firma 800, Orange dla Firm 40-600, Oferta dla Firm 60-1000, Optymalny
100-1800, Optymalny 450 z Internetem, Optymalny 900 z Internetem, Optymalny 1800 z Internetem, Pakiet dla
Firm, Nowy Pakiet dla Firm, Firma, Var 1, Nowy Var, Business Everywhere, Business Everywhere TP, Taryfa
Telemetryczna 10, Jedna Idea z rachunkiem, Twój Plan, Twój Plan Oferta Wewnetrzna, Mega 150-350, Start
Optima, Idea Optima 30–360, Nowa Idea Optima Oferta Wewnetrzna, Nowa Idea Optima 30–240, Premium,
Orange Premium, Orange Premium Platinium, Starter 10, Jedna Idea 10-200, Jedna Idea 200 Premium, Jedna
Idea 400 Premium, Jedna Idea Oferta Wewnetrzna, Plan na Rozmowy, Orange Abonament, Delfin, Pelikan,
Pantera, zgodnie z obowiazujacym Abonenta Regulaminem swiadczenia usług telekomunikacyjnych..."

Tak więc, czy ktoś kto wie co to BIS, wie ze jest dostepny dla osób prywatnych, moze cos tutaj skrobnąć :)

edit.
przy przedłuzaniu: http://www.bbforum.pl/showthread.php/72 ... post126807

#490952  autor: ubuntulnx
 21 lip 2011, 15:52
Juwak pisze:BIS jest dostepny dla osob prywatnych.
Tak, ale przy przedłużaniu dla osób ind. usługi tej nie ma, podobnie jak np. Zatrzymaj Czas Pro.

To, co wymieniłeś jest to spis taryf, z którymi usługa jest kompatybilna.

Dla abo firmowych usługa jest w ProPozycji.

[ Dodano: 2011-07-21, 15:54 ]
lelekd pisze: Sorki z Pantery Abo na Delfin Abo -:)
Dzwoń na *100 ale z pytaniem a nie chęcią przedłużenia, bo w ProPozycji babka Ci może nawkręcac żeby tylko sprzedac

Obrazek

#490953  autor: Juwak
 21 lip 2011, 15:55
W firmowej sam skorzystalem z tego. W prawdzie na 18 miechów, ale dostalem.

Odnosnie prywatnych to widze ze lipa.

Nie chce do tej cholernej fioletowej plejowej plamki...ale no nie ma na nich bata :P
Ich oferta blacbkerrowa jest po prostu dobra.
Podziękował za info!

#492173  autor: Bobrov
 26 lip 2011, 12:47
Czy 6-letni stali klienci dostają jakiś rabat np. 20-30 % na nowy telefon przy przedłużeniu umowy ????

#492183  autor: Marens
 26 lip 2011, 13:12
Przyszedł aneks, wszystko jest zgodnie z ustaleniami.
Mam tylko pytanie kiedy wejdzie w życie.

Poprzednia umowa była do 23.10.11, okres rozliczeniowy 16.
Konsultantka twierdziła, że od 16.11.11, natomiast na aneksie jest zapis, że warunki wejdą z najbliższym okresem rozliczeniowym od dnia doręczenia zwrotnego aneksu do Orange.

#492187  autor: baranek21
 26 lip 2011, 13:21
Marens pisze:Przyszedł aneks, wszystko jest zgodnie z ustaleniami.

Konsultantka twierdziła, że od 16.11.11, natomiast na aneksie jest zapis, że warunki wejdą z najbliższym okresem rozliczeniowym od dnia doręczenia zwrotnego aneksu do Orange.
Dokładnie moja żona ma taką samą sytuację jak Twoja znajoma. Nie byłem zachwycony na przejście na "zwierzaki". Ma OA 35zł, z czego dostępne 70zł+30min+prezenty. Bardzo mnie ucieszyła opcja przedłużenia na takich warunkach co Ty. Umowę ma do 29.10.11, więc pewnie będę próbował to uzyskać.

Co do aktywności aneksu to znajomy przedłużał umowę warunkowo rok wcześniej niż miał koniec umowy i nowy aneks wszedł mu od nowego okresu rozliczeniowego następującego po otrzymaniu aneksu przez Orange, oczywiście umowa wydłużyła się o kolejne 2 lata od końca poprzedniej umowy, czyli po 3 latach będzie koniec, ale aneks zadziałał od razu.

#492222  autor: BeCkS
 26 lip 2011, 15:51
Bobrov pisze:Czy 6-letni stali klienci dostają jakiś rabat np. 20-30 % na nowy telefon przy przedłużeniu umowy ????
Nigdy nic nie wiadomo. Najprawdopodobniej nie. Nawet jakbys był 40 lat w tej sieci to oni mają to w...

#492235  autor: ubuntulnx
 26 lip 2011, 17:32
Marens pisze:Mam tylko pytanie kiedy wejdzie w życie.
16.11
BeCkS pisze:Nigdy nic nie wiadomo. Najprawdopodobniej nie. Nawet jakbys był 40 lat w tej sieci to oni mają to w...
w żadnej sieci staż nie ma wpływu na cenę terminala.

Obrazek

#492236  autor: Mila89
 26 lip 2011, 17:34
Marens pisze:Przyszedł aneks, wszystko jest zgodnie z ustaleniami.

Konsultantka sie pomylila :) Warunki wchodza z najblizszym okresem rozliczeniowym
czyli w twoim przypadku od 16 sierpnia

Pzdr

Edit
ubuntulnx pisze:
Marens pisze:Mam tylko pytanie kiedy wejdzie w życie.
16.11
o lol i ty pracjesz w Orange??? <szok> Warunki wchodza od najblizszego okresu rozliczeniowego natomiast umowa jest przedluzana od konca poprzedniej...
Jak juz sie podpisujecie ze pracujecie w Orange to nie kompromitujcie firmy swoimi glupimi wypowiedziami <prosi>

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#492241  autor: ubuntulnx
 26 lip 2011, 18:22
Mila89 pisze:o lol i ty pracjesz w Orange??? <szok> Warunki wchodza od najblizszego okresu rozliczeniowego natomiast umowa jest przedluzana od konca poprzedniej...
Jak juz sie podpisujecie ze pracujecie w Orange to nie kompromitujcie firmy swoimi glupimi wypowiedziami <prosi>
Przeczytaj kilka postów wcześniej Marens wyraźnie napisł, że sprawa dotyczy:

1. Klienta indywidualnego
2. Starej taryfy OA
3. Wartośc commitmentu nie została zwiększona ani o zł.

Więc zanim zaczniesz innych oskarżac o niekompetencję naucz się sama czytac ze zrozumieniem, to już naprawdę mały kroczek jak samo czytanie masz w miarę opanowane.

Obrazek
  • Strona 154 z 208
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 208
  • 1
  • 152
  • 153