Karlos20 pisze: w drugą stronę zasięg Plusa czasem trzyma tak mocno, że powrót do zasięgu macierzystego też może potrwać
I tego nie mogę zrozumieć, dlaczego P4 nic z tym nie robi. Tym bardziej, że przelogowanie na zasięg Polkomtela nie następuje od razu. Dlaczego więc, pozwalają, aby telefon tak długo był zalogowany do zasięgu operatora
Plusa, gdy ma dostępny maksymalny zasięg sieci macierzystej?
słoneczny pisze:Trzeba by dodać że zasięg też zależy od telefonu jakim się posługujemy. Żeby tu nie robić reklamy, napiszę tylko że na niektórych modelach wygląda on mizernie, na innych doskonale.
Jak najbardziej racja. Gdybyś Mógł mi jeszcze wskazać nowsze telefony, które mają dobrą czułość radiową na zasięg (takie z 3G)
Ruben pisze:W przypadku Play nie zawsze zasięg Plusa jest lekarstwem na wszystko.
Jak nie raz pisano, sam znam miejsca, gdzie P4 ma już lepszy zasięg od Polkomtela. W tym moja rodzinna miejscowość, bo stacje nie są na obrzeżach, a prawie w centrum. Nawet w
POZnaniu*, są osiedla, gdzie operator
PLAY, ma lepszy zasięg od
Plusa.
MK_ pisze:Wszelkie mieszańce typu przełączanie Play->Plus są do kitu, bo sieci komórkowe w Polsce chyba nie są przystosowane do takich skoro cały czas ludzie płaczą, że nie działa handover Play->Plus czy telefon zbyt długo przełącza sieci.
Nie do końca się zgodzę. Czasami warto mieć automatyczny wybór operatora (i oczywiście tryb podwójny wyboru sieci). Niestety, w samym
POZnaniu*, pod Rondem Kaponiera, P4 nie ma tam zasięgu w niektórych miejscach. A telefon, dość szybko, loguje się do sieci Polkomtela. Także mam ustawiony automat