playonline pisze:Forumowicz pyta, to fajnie by było, żeby odpowiedzieć na jego pytanie - nieważne, jakim kosztem: czy to "darmowej reklamy Play" czy wrzuceniem tematu do kosza.

Przerost formy nad trescia... Zapomniales dodac, ze np wideo rozmowy nie dzialaja na zasiegu Plusa. Ze w razie problemow to Play (w Regulaminie jest to zapisane) nie ponosi odpowiedzialnosci za jakosc czy w ogole brak swiadczenia uslug u partnerow roamingowych. O ile da sie to przyjac w pewnym stopniu jezeli chodzi o roaming miedzynarodowy to nie do przyjecia jest jezeli chodzi o roaming krajowy - czyli wlasnie Plus. Tak wiec Play moze LEGALNIE (skoro tak lubisz to slowo to pozwolilem sobie je uzyc

) sie wypiac (jezeli problem bedzie jednostkowy).
Ja powiem tak, na Play nie narzekalem tak do marca tego roku (pomijam pojedyncze wpadki). Od marca problemy zaczely sie mnozyc i poki co ciesze sie, ze umowa mi sie konczy. Problemy techniczne mam na mysli choc w zasadzie wg Play wszystko jest ok i dziala idealnie.

Bo tak maja w systemach...

I zeby nie bylo, sprawdzane na kilku simach, na kilku telefonach, w wielu lokalizacjach...
W skrocie - Play jest bardzo fajna siecia do momentu az nie zaczna sie problemy. Pozniej albo czlowiek musi je przebolec albo poczekac az SAME ustapia...
Ja przenosząc się do Play też miałem obawy o zasięg, itp. Też miałem z nimi problemy, ale od jakiegoś czasu jest bardzo elegancko - żadnych problemów.
Jeśli chodzi o wideorozmowy to jest mały szczegół, gdyż nie wierzę, że wszyscy klienci Play'a używają takiego typu połączeń i nie każdy jest akurat zalogowany do 3G - więc blokada wideorozmów w roamingu Plusa mi akurat nie przeszkadza. Owszem, w niektórych przypadkach może to być sieć dla cierpliwych - ale wierzcie mi, bez podstawowych usług w roamingu Plusa (umowa o roamingu krajowym), wszyscy by się odwracali, skarżyli, pluli i wiele nieprzyjemnych rzeczy byłoby adresowanych przeciwko Playowi. I nie byłoby również 6 mln działających numerów w tej sieci...
Zresztą, powiedzcie, która infrastrukturalna sieć komórkowa w PL nie zrobiła tyle rzeczy w zaledwie 4 lata - co T-Mobile, Plus i Orange PL w ciągu tego samego okresu, od uruchomienia tych sieci? Aż sam się dziwie, że "mały" może więcej

Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam