• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #491665  autor: cyg
 24 lip 2011, 11:54
Witam, już od kilku tygodni pytam się w serwisach w moim małym mieście i nikt nie ma części do mojego modelu. Podobno trzeba wymienić panel dotykowy, aktualnie ekran w ogóle nie reaguje na dotyk. I stąd moje pytanie, czy mógłbym sobie taką część samodzielnie zamówić i zamontować w telefonie? Czy lepiej poczekać, aż w serwisie będą mieli?

Drugie pytanie jest takie, że bateria na tym telefonie trzyma max 1 dzień (jest to tel używany, więc nie wiem jak było wcześniej). I powiedzcie, jak to jest z baterią w tym modelu? Ile trzyma w nówkach? Pewnie będą musiał kupić nową baterie, więc jaką polecalibyście?

Trochę nie ogarniam tematu więc proszę o pomoc :mrgreen:

#491673  autor: orson_dzi
 24 lip 2011, 12:32
cyg pisze:część samodzielnie zamówić i zamontować w telefonie?
Jak najbardziej.
jak to jest z baterią w tym modelu? Ile trzyma w nówkach?
3-4 dni spokojnie. Bardzo lekko używany 5-7. Ale samymi zdjęciami można go rozładować w parę godzin robiąc kilkadziesiąt zdjęć. Strasznie prądożerny ma aparat.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#491682  autor: cyg
 24 lip 2011, 13:30
A mógłbym prosić o linki do panelu i baterii do mojego telefonu? Części są różne, nie wiem które wybrać. Z góry dzięki.

A co do baterii, to zdjęć prawie w ogóle nie robiłem. Wystarczy 1h rozmów dziennie + kilka smsów i musiałem ładować baterie co 12h :/ Czy możliwe jest żeby ona się aż tak "zużyła"?