• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #491534  autor: jeslo70113
 23 lip 2011, 18:47
Powiedzcie mi czym się różnią tak naprawdę oba modele? Planowałem wziąć Arca przy przedłużeniu, ale Neo wychodzi taniej. Ja zauważyłem, że Neo jest cięższy, ma mniejszy ekran, ale posiada videorozmowy. Komponenty użyte w Neo są jakieś tańsze?

#495825  autor: Xy
 11 sie 2011, 10:32
Neo ma 3,7" ekranik, Arc ma 4,2".
Neo ma Androida 2.3, Arc starszego.
Muszę iść na dwór i będę prawdopodobnie jutro po południu to napiszę Ci dużo więcej o Xperii Neo :-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#495846  autor: Marek
 11 sie 2011, 12:46
Androida mają tego samego. Neo ma kamerę połączeń wideo i lepsze rozmieszczenie złącz. Podczas intensywnego użytkowania górna cześć obudowy mocno się nagrzewa, podobnie jak w Arc. Neo ma niewygodny przycisk aparatu, a Arc ma go na krawędzi obudowy. Neo ma ten sam problem z płynnością nagrywanych filmów. Być może aktualizacja zapowiedziana kilka dni temu naprawi ten błąd, ale aktualizacja do 2.3.3 też to miała poprawiać. Arc i Neo są oparte na tych samych podzespołach. Oba telefony nie mają najlepszych obudów.

#496157  autor: Xy
 12 sie 2011, 17:30
Marek pisze:Podczas intensywnego użytkowania górna cześć obudowy mocno się nagrzewa
Dokładnie. Rozmowa, korzystanie z Internetu, długie filmowanie czy oglądanie filmu powoduje nagrzanie się obudowy. 1 Ghz procesor wydziela trochę ciepła ;)

Marek pisze:Neo ma niewygodny przycisk aparatu
Dwa dni i można się przyzwyczaić. Chociaż fakt, nie jest tak wygodny jak chociaż w K800i.

Marek pisze:Neo ma ten sam problem z płynnością nagrywanych filmów.
Mój nagrywa płynnie. Nie zaobserwowałem klatkowania przy nagrywaniu jak i odtwarzaniu. Filmowałem w dzień w słońcu i po zachodzie słońca (lekki zmrok).

Marek pisze:Być może aktualizacja zapowiedziana kilka dni temu naprawi ten błąd, ale aktualizacja do 2.3.3 też to miała poprawiać.
Coś nowszego niż 2.3.3? Do 2.3.5 da się już podciągnąć?

Arc i Neo są oparte na tych samych podzespołach. Oba telefony nie mają najlepszych obudów.
Do Samsunga im daleko ale nie jest tak źle jak w opisach i testach. Obudowa nie skrzypi, nie trzeszczy. Ogólnie rzecz ujmując nie wydaje z siebie podejrzanych i niechcianych dźwięków. Spasowanie elementów bardzo dobre. Klawisze w ilości sztuk trzech, pod ekranem, są minimalnie niestabilne ale absolutnie nie przeszkadza to w korzystaniu z telefonu.

Mam urządzenie już całe 3 dni i z wad wymienię:
-okrutnie palcujący się wyświetlacz.
-muzyka na słuchawkach wcale nie gra głośno (głośniej od mojej poprzedniej Nokii ale zdecydowanie ciszej niż K550i. Jakościowo bardzo dobrze).
-bateria póki co nie wytrzymała mi dłużej niż półtora dnia. Ale to faza poznawania telefonu więc wiadomo, że krótko trzyma.

Zalet nie wypiszę bo nie ma to sensu. Trzeba dłużej poobcować z telefonem aby cokolwiek na jego temat napisać. Poznać jego rzeczywiste wady i zalety, a nie powtarzać jak papuga to, co się wyczytało w Sieci.
Jeśli już to wspomnę, iż w tym oto telefonie zaskoczyły mnie na plus takie fakty jak bardzo dobry wyświetlacz, świetnie reagujący na dotyk (śmiem twierdzić, że lepiej od Wave 1. Tak, używałem Wave na tyle długo by wyczuć różnicę), filmy bdb jakości, zdjęcia przeciętne (ale to moje zboczenie hobbystyczno - zawodowe), wygodny do długich rozmów, bardzo fajnie leży w dłoni. No i w końcu nie ma tego kretyńskiego złącza FastPort!!! Ile lat musiało upłynąć aby firma zaczęła stosować oddzielne wejścia do urządzeń, a nie jedno do wszystkiego :evil:
Zobaczymy jak telefonik będzie się spisywał dalej. Mogę się postarać o test / mini test :-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#496205  autor: Rafix
 12 sie 2011, 21:30
Xy pisze:Mogę się postarać o test / mini test
Ba, pamiętaj, że już się praktycznie do tego zobligowałeś w swoim temacie w dziale JTW :P Albo właśnie chociaż takie krótkie relacje z poznawania kolejnych funkcji :)

Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V -> Xperia L ->

Siemano! Jest luźno! :smt006
Kocie dziecka

#498864  autor: jeslo70113
 24 sie 2011, 13:57
Dzięki wielkie za pomoc! :smt006