• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 42 z 99
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 99

#485091  autor: wodzu177
 27 cze 2011, 15:32
W Wieluniu i okolicy(Łódzkie) nadal całkowity brak Cell info.Numer LAC to : 30690.

Mam nadzieję że technicy T-Mobile przywrócą nazwy, i to nie tylko w mojej okolicy.Pozdrawiam z Wielunia.

Nokia-6610/LG-KG275/Siemens-A52/A57/mitsubishi trium Eclipse i wiele innych prawie muzealnych modeli.

#486682  autor: slawnokia
 04 lip 2011, 00:18
W okolicach Bielska i Żywca CI jest na razie obecne.

Nowy screen z Żywca. Tym razem zjadło spację w nazwie osiedla Na Wzgórzu.

Obrazek

#487519  autor: Gadulski
 07 lip 2011, 16:19
Miło mi poinformować o powrocie Cell Info T-Mobile we Wrocławiu :) ;) :) Póki co nie na wszystkich stacjach, ale już w przeważającej części miasta Cell Info jest.

Obrazek

#487622  autor: slawnokia
 08 lip 2011, 00:59
Gadulski miło to słyszec.

Miejmy nadzieję że CI w końcu zacznie funkcjonowac jak za starych dobrych czasów i wróci w te strony, gdzie od dawna nie było widziane.

W Bielsku jak na razie jest , ale działanie nadal dalekie od ideału. Od czasu do czasu brak CI na kilka lub kilkanaście minut. A co jakiś czas (2-3 dni) zaniki trwające ok 2 godzin.

Czy we Wrocławiu też coś podobnego występuje?

Nazwa z Bielska nie nowa, ale z nowym motywem.

Obrazek

#487736  autor: JaneQ_Damian65
 08 lip 2011, 16:51
Od 30 minut na stacji w Bierutowie mamy Cell Info :D Po prawie roku nieobecności

Obrazek

Na wyświetlaczu Erunia jak widać nadal żywa :mrgreen: (karta Heyah, najpierw HEYAH a po chwili Era i Cell Info :-) )

#487748  autor: Gadulski
 08 lip 2011, 17:56
We Wrocławiu Cell Info śmiga az miło popatrzeć :) Oto nowość (znana już z Warszawy):

Obrazek Obrazek

Brawa dla Wszystkich zajmujących się Cell Info w T-Mobile :)

Obrazek

#489422  autor: JaneQ_Damian65
 15 lip 2011, 11:34
Dzisiaj w Cell Info wyświetla mi się coś dziwnego...:

Obrazek

Więc ja się pytam, co to jest? :shock:

#489519  autor: Gadulski
 15 lip 2011, 18:20
Więc ja się pytam, co to jest?
Bardzo ciekawe... Możliwe, że emisja CB została przeniesiona na kanał 44... We Wrocławiu to sprawdziłem i dostałem dość interesujący wierszyk od Tomka... 8)

Co ciekawe we Wrocławiu na chwilę obecną nie ma CB... A wczoraj jeszcze było...

Obrazek

PS. W związku z zasłużonym urlopem do usłyszenia w sierpniu :-)
Obrazek

Obrazek

#489548  autor: JaneQ_Damian65
 15 lip 2011, 21:14
Już się "unormowało" i mam cell info "Dolny Slask". Swoją drogą, już chyba wiem co to było i wcale to nie było nic w cell info.

Kiedy pojawiało się takie coś, przychodziła wiadomość z dziwnym symbolem (dla smsa jest koperta, dla mmsa koperta z kliszą itd., a do tego to koperta i coś, co chyba było [przynajmniej na to mi wyglądało] antenę w BTS'ach :shock: ) i wiadomości takie brzmiały mniej więcej tak:

#44/Nick użytkownika: Numer telefonu: wiadomość

Pozwolę zacytować sobie jedną z nich:

#64/Roberto: "numerek telefonu": oddam mojego konia w usta i rece pani. kontakt cnd :shock:
Treść pozostawię bez komentarza...

Po restarcie telefonu (właściwie się rozładował) te wiadomości znikneły... Szkoda, mogłem zrobić zdjęcie jak ktoś reklamuje swoje usługi budowalne :mrgreen: .

Możecie mi powiedzieć, co to było? Na nokii nigdy czegoś takiego mi nie dochodziło, dopiero kiedy przełożyłem kartę do samsunga zaczęły się dziać takie cuda...

#489549  autor: Gadulski
 15 lip 2011, 21:19
JaneQ_Damian65 Takie informacje pojawiają się w Cell Broadcast na innych kanałach :) Jak masz mozliwosć dodaj wszystkie z zakresu 0-100 i je uaktywnij będziesz dostawał jeszcze inne ciekawe teksty ;)
Pozdrowionka.

Obrazek

#489557  autor: JaneQ_Damian65
 15 lip 2011, 21:54
Hmmm, ciekawe, ciekawe. Czyli to działa jak jakaś taka namiastka "tablicy ogłoszeniowej"? Np. wysyłam smsa, za 2,46zł i moje "ogłoszenie" zostanie umieszczone w CB na jakiś tam okres czasu? :D

A tak ogólnie, jak można uaktywnić, żeby wiadomości z tych kanałów dochodziły na mój telefon Nokia 3120 classic? (na samsungu to chyba nie muszę tego ustawiać, bo samo przychodzi :mrgreen: ).

Czy taka "usługa" jest tylko w T-Era? Bo, wkładałem różne karty do tego telefonu i z takim czymś się pierwszy raz spotykam 8)

(Edit., pośpieszyłem się trochę, już znalazłem w wujku Google jak to włączyć w nokii :) )

#489560  autor: Gadulski
 15 lip 2011, 22:02
JaneQ_Damian65, dokładnie tak jak piszesz :) W Nokii standardowo szukaj tego w "Wiadomosciach" -> "Wiadomosci sieciowe".
Tak, ta usługa działa tylko w "T-Era" ;P
Byc może pomoże Ci strona:
http://www.btsy.eu/aktywacja.html
Zdravim :)

Obrazek

#489561  autor: JaneQ_Damian65
 15 lip 2011, 22:08
Wielkie dzięki za pomoc ;-).

Tak dla odmiany dodam, że poznikały mi wszystkie Cell Info na wszystkich BTSach :|

#489562  autor: Gadulski
 15 lip 2011, 22:12
Nie tylko Tobie poznikały... Jak byś coś ciekwego zauważył to rób zdjecia i pisz :) Wszystkie obserwacje dotyczacee Cell Broadcast w T-Era (bardzo mi sie to spodobało) są mile widziane.

Do usłyszenia w sierpniu :)

Obrazek

#489564  autor: JaneQ_Damian65
 15 lip 2011, 22:16
Oczywiście, że będę robił, chociaż brak u mnie telefonu z symbianem i netmonitorem to zawsze mam aparat :).

Miłego urlopu :wink:

#489825  autor: slawnokia
 17 lip 2011, 01:40
Mam za to kolejny "kwiatek" z Żor z dnia dzisiejszego:

Obrazek Obrazek

Gdzie wcięło literkę K w takim nazwisku?
I tu ponownie ukłon w stronę osób (osoby) odpowiedzialnej (wpisującej) nazwy w CI T-Mobile.
Nazwa już poprawiona:

Obrazek

Widac szybką reakcję i oddzew na wpisy na tym forum.

To czekamy jeszcze na to aby CI w niektórych rejonach wróciło ponownie. A chodzi głównie o Tarnów , gdzie CI nie ma już od ponad roku, i nie pomagają reklamacje w BOA.

Jeśli "dobra dusza" która czyta to forum (a tak jest na pewno-może chocby na PW jakiś oddzew?) coś może zdziałac, to będzie super.

Pozdrawiam.

#490278  autor: JaneQ_Damian65
 18 lip 2011, 21:52
Oto CI jakie udało mi się wychwycić w drodze z Oleśnicy do Wrocławia i samym Wrocławiu :) Dodam, że screenów nie posiadam, a wszystkie Cell Info zapisywałem ręcznie w notatkach w telefonie.

P.S. Tej szajsowaty szajsung jak mu się nie mieści Cell Info to wyświetla co mu się zmieści z końcówką ..(50) :?

Olesnica
gm.Olesnica
gm.Dlugoleka
gm.Dlugoleka-E67
Mirkow
Dolny Slask

al.Jana III Sobieskiego
Psie Pole-Kowale
al.A.Bruckera
al.M.Kromera-al.Torunka
kard.S.Wyszynskiego
Olbin
H.Sienkiewicza-ka...(50)
Most Uniwersytecki-Grodzka
St.Dubois
B.Drobnera-...(nie zdążyłem przepisać do końca :oops: )
al.M.Kromera-al.T...(50)
al.M.Kromera-Torunka

Czyli chyba jeden pozytywny prezent dała nam T-Mobile po tym jak "wywaliła na zbity pysk" Erunie... :-D
"Prawie GPS" działa we Wrocławiu 8)

GRATULACJE DLA TECHNIKÓW T-MOBILE :wink:

Edit. Dzisiaj telefon połączył mi się z przekaźnikiem "gm.Twardogora-gm...(50)" :smt004

#490465  autor: Pawrzes
 19 lip 2011, 15:05
slawnokia, świetnie, byłem pewny, że ta literówka będzie poprawiona i tak się stało :)

-------

W budynku B biurowca Ochota Office Park przy Alejach Jerozolimskich 181 czyli siedzibie PTC gdzie było Cell Info "OOP Era" teraz po rembrandingu jest nazwa:

Obrazek

Pozdrawiam

#490841  autor: slawnokia
 21 lip 2011, 01:30
Pawrzes, ja też byłem pewny, że poprawią :D .

Dlatego tu to opisuje,bo wiem ,że będzie dobrze.

A w Warszawie to widzę, że się dzieje w CI. Super te nowe nazwy.

JaneQ_Damian65

Wszystkie te nazwy (a przynajmniej wiekszośc) i nie tylko możesz zobaczyc tu:http://www.btsy.eu/cell.html

A w szczególności tu: http://www.btsy.eu/wojewodztwa.php?strona=dolnoslaskie
i tu: http://www.btsy.eu/miasta.php?strona=wroclaw

Już wkrótce także trochę nowości z woj.śląskiego i nie tylko na stronie http://www.btsy.eu/

Pozdrawiam.
  • Strona 42 z 99
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 99
  • 1
  • 40
  • 41