• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #490269  autor: McCm
 18 lip 2011, 21:35
O to jak można zainstalować "zamaskowany" BTS, tak aby maszt kratownicowy nie straszył w lesie. Czechy.

Zdjęcie, źródło

Dodatkowo na tej stronie możecie oglądnąć nietypowe stacje bazowe z różnych krajów. Ciekawe są instalacje w sztucznych kaktusach w USA (?), choć jestem ciekaw jak doprowadzona jest transmisja.

Czy w Polsce też można gdzieś spotkać się z nietypowymi konstrukcjami? Może posiada ktoś zdjęcia i chciałby się podzielić.

#490613  autor: kello
 20 lip 2011, 07:11
W Polsce raczej spotyka się mistrzów pędzla i kleju oraz wciskania anten w różne szczeliny i załamania budynków. Jedyną ciekawą rzeczą, o jakiej słyszałem, było wykonanie przez Kathreina na zamówienie chyba dla PTC anteny dookólnej w kształcie krzyża specjalnie na kościół.

A na pytanie zadane pewnemu proboszczowi w Gdańsku, czy nie chciałby mieć anten wyklejonych w cegiełkę, ten odpowiedział, że "Panie, co Pan, to ma zarabiać, a nie wyglądać, wieszaj Pan białe jak leci". :)

#490821  autor: Spacedust
 20 lip 2011, 22:35
kello pisze:W Polsce raczej spotyka się mistrzów pędzla i kleju oraz wciskania anten w różne szczeliny i załamania budynków. Jedyną ciekawą rzeczą, o jakiej słyszałem, było wykonanie przez Kathreina na zamówienie chyba dla PTC anteny dookólnej w kształcie krzyża specjalnie na kościół.

A na pytanie zadane pewnemu proboszczowi w Gdańsku, czy nie chciałby mieć anten wyklejonych w cegiełkę, ten odpowiedział, że "Panie, co Pan, to ma zarabiać, a nie wyglądać, wieszaj Pan białe jak leci". :)
To jest to ;)

http://iddd.de/rys/TorunulWyszynKolbego5.jpg

#490934  autor: kello
 21 lip 2011, 14:57
Nie, nie. Tu masz schowana sektorowke w krzyzu, a mnie chodzilo o wykonana na zamowienie antene dookolna w ksztalcie krzyza.