• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 97 z 217
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 217

#490366  autor: tarinQ
 19 lip 2011, 10:47
Więc tak po 24.07 chce pisać do nich w sprawie przedłużenia i obniżenia abo.
25.07 jest nowy okres rozliczeniowy. myślę że do 10.08 naliczą mi pkt ery premia za lipiec.
Jak podejść do rozmowy z konsultantem aby mi dołożył niecałe 500 pkt do żniżki 250 zł albo jakoś inaczej obniżył cenę tel.?
Praktykował ktoś?

#490379  autor: ID okonio
 19 lip 2011, 11:22
Umowa kończy mi się 22 grudnia.
Już w zeszłym miesiącu mogłem przedłużyć bez telefonu.
W tym miesiącu pojawiła się oferta z telefonem.
Do wybory były akurat takie jakie w ogóle mnie nie interesowały.
Byłem już zdecydowany przejść do Play ale wczoraj pojawił się Sensation i mam parę pytań.
W Abonamencie multimedialnym za 69 zł telefon jest za 1100, będę miał 100 zł z Era premia więc 1000 zł za taki telefon to dobra cena, taniej niż w Play.
W tej taryfie jest 300 mb, mogę sobie do tego dokupić np. kolejne 300 mb? czy te usługi się nie łączą? Czy dopiero mogę dokupić kolejne mb jak obecne mi się skończą?
Czy tą ofertę mogę negocjować np. przez telefon? czy ona jest tylko przez iboa?
Przedłużać będę na początku sierpnia dopiero bo aktualnie brak kasy więc mam nadzieje, że oferta się nie zmieni.
P.S. Mój pierwszy post więc witam wszystkich :D

E: Jeszcze jedno pytanie, w sumie dwa. Jestem w Erze tfffu...T-mobile 6 rok, wcześniej jeszcze się uczyłem więc płacił ojciec. Okres rozliczeniowy mam 28 każdego miesiąca, jak np. podpiszę nową umowę 1 sierpnia to zapłacę we wrześniu podwójny abonament? Ten stary i nowy?
Z tego co wiem to cesja u nich kosztuję, ile? I czy można tą cenę negocjować?

#490415  autor: BABEL
 19 lip 2011, 12:25
tarinQ pisze:albo jakoś inaczej obniżył cenę tel.?
Inaczej ci nie obniży tylko punktami.
tarinQ pisze:Jak podejść do rozmowy z konsultantem aby mi dołożył niecałe 500 pkt do żniżki 250 zł
Normalnie, powiedzieć, że ci brakuje i czy dałoby się coś z tym zrobić, konsultant pójdzie się zapytać swojego kierownika czy może dołożyć punkty - jak kierownik się zgodzi to ci konsultant dołoży, a jak nie to trzeba dzwonić jeszcze raz w innej porze - może wtedy będzie inny kierownik :lol:
Bo sprawy dokładania punktów najlepiej się załatwia telefonicznie "w locie", meilowo może być ciężej.

#490421  autor: tarinQ
 19 lip 2011, 12:49
Aha, ok
W takim razie czekam na wystawienie faktury po 24 lipca i zacznę negocjować
Chcę uzyskać Abo za 45 zł + zniżka na tel 250 zł (będę mieć 6520 pkt).
Oraz na drugi nr na tym samym koncie 25 zł. Jednak nie wiem co z telefonem, poradzicie mi coś z cennika do tego abo? (tel max 70 zł?) Jak wygląda sprawa z telefonami z cennika o ograniczonej dostępności?

#490452  autor: thonka
 19 lip 2011, 14:16
ID okonio pisze:W tej taryfie jest 300 mb, mogę sobie do tego dokupić np. kolejne 300 mb? czy te usługi się nie łączą? Czy dopiero mogę dokupić kolejne mb jak obecne mi się skończą?
nie mozesz nic dokupic majac aktywna jedna paczke danych. wykorzystujac caly pakiet przed okresem miesiaca zostalbys najprawdopodobniej rozliczony za te dane proporcjonalnie wg. cennika.
ID okonio pisze: Czy tą ofertę mogę negocjować np. przez telefon? czy ona jest tylko przez iboa?
przeciez jest napisane na pierwszej stronie...
ID okonio pisze: Okres rozliczeniowy mam 28 każdego miesiąca, jak np. podpiszę nową umowę 1 sierpnia to zapłacę we wrześniu podwójny abonament?
niby dlaczego?
przedluzajac 1 sierpnia zaplacisz abonament za ostatnie 4 dni lipca proporcjonalnie do posiadanej obecnie oferty (minuty dostaniesz rowniez proporcjonalnie), a od 1 sierpnia proporcjonalnie do nowej oferty. nic nie bedzie naliczane podwojnie.
ID okonio pisze:Z tego co wiem to cesja u nich kosztuję, ile? I czy można tą cenę negocjować?
cesja kosztuje 50zl i blokuje mozliwosc przedluzenia na 3 lub 6 miesiecy (nie pamietam) oraz kasuje punkty premia. jest mozliwosc jej obnizenia tej oplaty do 1zl, ale jak ze wszystkim - nie proponuja tego kazdemu.
tarinQ pisze:Jednak nie wiem co z telefonem, poradzicie mi coś z cennika do tego abo? (tel max 70 zł?)
nie ten dzial
tarinQ pisze:Jak wygląda sprawa z telefonami z cennika o ograniczonej dostępności?
jest gdzies na stanie, ale albo jest to pojedyncza sztuka, albo bywa bardzo rzadko zamawiany jak w przypadku iphone'ow.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#490469  autor: ID okonio
 19 lip 2011, 15:09
Dzięki za odpowiedź.
thonka pisze:
ID okonio pisze:W tej taryfie jest 300 mb, mogę sobie do tego dokupić np. kolejne 300 mb? czy te usługi się nie łączą? Czy dopiero mogę dokupić kolejne mb jak obecne mi się skończą?
nie mozesz nic dokupic majac aktywna jedna paczke danych. wykorzystujac caly pakiet przed okresem miesiaca zostalbys najprawdopodobniej rozliczony za te dane proporcjonalnie wg. cennika.
Jak to ma się do wymienialności minut na sms/mms/dane?
Jak wykorzystam te 300mb to mi nie spadnie prędkość tylko od razu będę korzystać z minut jako mb?

#490471  autor: thonka
 19 lip 2011, 15:14
ID okonio, bylo juz o tym tutaj.
w przypadku posiadana aktywnej paczki danych (ryczalt) minuty nie sa wymieniane na dane. po prostu spadnie Tobie predkosc i nie ma mozliwosci jej odnowienia.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#490488  autor: ID okonio
 19 lip 2011, 16:21
Szkoda.
Ale minus z ich strony, że wprowadzają klienta w błąd.
Mam w ofercie wyraźnie napisane "Wymienialność minut na sms/mms/dane", a potem paczka 300 mb.

#490491  autor: thonka
 19 lip 2011, 16:47
ID okonio, a w regulaminie promocji blueconnect internet non-stop masz napisane co nastepuje:
"1.8.
Aktywacja Usługi oznacza zmianę typu naliczania dla transmisji danych na formę ryczałtową, w której nie zostaną pobrane żadne opłaty za transmisję danych na terenie Polski inne niż opłata abonamentowa za Usługę oraz nie będą rozliczane żadne posiadane przez Abonenta pakiety danych do wykorzystania w usłudze pakietowej transmisji danych. Zmiana trybu naliczania nastąpi po godzinie 0:00 następnego dnia, po którym Operator otrzymał dyspozycję aktywacji"

pamietaj, ze pakiet danych blueconnect nie jest domyslnie aktywny i jest on gratisem. nie musisz z niego korzystac i wtedy masz rozliczanie danych z posiadanych minut.
zawsze jest wybor.

#490521  autor: donpawełek
 19 lip 2011, 19:27
witam,
zepsuł mi się telefon i natychmiast potrzebuję nowego.
próbowałem negocjować z erą zniżkę na abo (45 zamiast 49) ale najpierw było ponad 3 miesiące do końca umowy a teraz gdy 2 dni temu stało się i mam mniej niż 3 mce :)
jakoś nie mogę przekonać suk. ściemniają, żebym przemyślał itd
pewnie miesiąc przed koncem ulegną ale ja nie chcę i nie mogę czekać.
w związku z tym udałem się do playa i tam miły pan powiedział mi, że nie wcześniej niż 3 miesiące przed końcem umowy można przenieść się do play i nie będzie kary w t-m za zerwanie umowy.
jedyne co to trzeba te 3 miechy płacić 2 abonamenty, ale w play mam przez 3 mc 50% zniżki więc przeżyję.
pytanie: czy to prawda? nie okaże się za tydzień, że pan w play mnie jednak zrobił i przyjdzie kara?

ps. teraz nie poszli na rękę a za 3 mce stracą całą rodzinę, czyli jakieś 150 w abo a w rachunkach ok. 180-200zł
ja zdecyduję się na abo 69 obniżone do 59 i cała umowę za darmo w play +550 min do wszystkich. do tego ojciec, matka, żona i siostra a z nimi najczęściej rozmawiam, więc ravzej abonamentu nie przekrocze :)

#490528  autor: Loka
 19 lip 2011, 19:42
donpawełek pisze:pytanie: czy to prawda? nie okaże się za tydzień, że pan w play mnie jednak zrobił i przyjdzie kara?
To prawda dostaniesz nr tymczasowy w Play (z telefonem oczywiście jak wybierzesz abo na 24miesiące z tele) i w ostatnim dniu promocji w T numer powinien zostać przeniesiony do Play a poza tym ja nie płacę za te 3 miesiące dla play, karat sim z nr tymczasowym z Play leży w szufladzie i czeka, korzystam tylko z katy T do dnia 16.09.2011 kiedy kończy mi się umowa z operatorem T i płacę abo tylko dla T. dnia 16 numer zostanie przeniesiony do Play i na karcie z numerem tymczasowym powinien uaktywnić się nr stary :)

zerknij na
http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/c ... index.html
http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... 8.2010.pdf

przy jednej wizycie w salonie Play podpiszesz umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych, wniosek o przeniesienie numeru do sieci Play i oświadczenie.

pamiętaj że warunek jest taki z dniem zawarcia Umowy, Abonent otrzymuje możliwość korzystania z taryfy tymczasowej do momentu przeniesienia Numeru Telefonu od innego operatora ale nie dłużej niż przez 90 dni od dnia zawarcia Umowy.

proszę dopytać się jeszcze raz w salonie, czy na pewno będziesz musiał płacić abo dla Play moim zdaniem nie, no chyba że włożysz kartę sim do telefonu i zaczniesz korzystać to wtedy policzy ci za min, sms itp.
znalazłem w regulaminie "Okres przez który Abonent może korzystać z taryfy tymczasowej nie jest wliczany do okresu, na który została zawarta
Umowa"
Ostatnio zmieniony 19 lip 2011, 20:14 przez Loka, łącznie zmieniany 2 razy.

#490532  autor: donpawełek
 19 lip 2011, 19:51
Dzięki!
Czyli 3 m-ce korzystam z nowego telefonu za free (z nowym numerem)? bo z tego co gościa zrozumiałem powiedział, że trzeba co prawda płacić 2 aboamenty ale w playu 50% taniej (nie za free)

#490533  autor: st.konsultant
 19 lip 2011, 19:52
donpawełek pisze:witam,
zepsuł mi się telefon i natychmiast potrzebuję nowego.
próbowałem negocjować z erą zniżkę na abo (45 zamiast 49) ale najpierw było ponad 3 miesiące do końca umowy a teraz gdy 2 dni temu stało się i mam mniej niż 3 mce :)
jakoś nie mogę przekonać suk. ściemniają, żebym przemyślał itd
pewnie miesiąc przed koncem ulegną ale ja nie chcę i nie mogę czekać.
w związku z tym udałem się do playa i tam miły pan powiedział mi, że nie wcześniej niż 3 miesiące przed końcem umowy można przenieść się do play i nie będzie kary w t-m za zerwanie umowy.
jedyne co to trzeba te 3 miechy płacić 2 abonamenty, ale w play mam przez 3 mc 50% zniżki więc przeżyję.
pytanie: czy to prawda? nie okaże się za tydzień, że pan w play mnie jednak zrobił i przyjdzie kara?
Skoro cały czas będziesz płacił abonament w T to znaczy, że żadnej umowy nie zrywasz wcześniej.
Skoro żadnej umowy nie zrywasz to oczywistym jest, że nie będzie żadnej kary umownej.

#490553  autor: Skopcony
 19 lip 2011, 22:06
Który abonament w T-mobile jest najbardziej zbliżony do Taryfy za 61,50 brutto firmowej w starej Erze.

Czy ten Nowa Firma za 60zł netto bodajże Nowa Firma 150 czy ten Pakiet dla Biznesu 45 za 50zł netto.

W przypadku pierwszego cena abonamentu brutto skoczy o 13zł w przybliżeniu, natomiast w drugim wyniesie tyle samo.

Jednak jak rozpatrywać minuty bo w Nowej firmie mam 150 + 250 czyli rozumiem że 400 ? A w Pakiecie tylko 166 + 80 czyli = 246, tak ? Na jakiej zasadzie są te minuty dodatkowe bo za bardzo ich nie rozumiem. Bo pisze dodatkowe minuty do wszystkich także czemu piszą jako dodatkowe zamiast jako minuty do wszystkich napisać razem sume ?

I czy odczuwalna by była zmiana płatności w przypadku wzięcia tego abonamentu Nowa Firma 150 w stosunku do starej taryfy Ery

#490620  autor: tarinQ
 20 lip 2011, 08:52
Witam, mam jeszcze 2 pytanka na temat nowych taryf:
1. Czy ktoś z was ma abo za 45 zł (49) dokładnie na rachunku jest 45 czy jakoś jest to zawyżane? vat itp?
2. Jak podpisze aneks np miesiąc przed zakończeniem okresu umowy. To następny abonament płacę przez 24 mc i zniżka znika czy do końca umowy z T?

[ Dodano: 2011-07-20, 10:08 ]
Czy jak jestem uczestnikiem(nie właścicielem) sieci rodzinnej.
To mogę przy przedłużeniu umowy wziąć siec rodzinna jako właściciel??
Albo jak drugi numer weźmie to do niego dołączyć jako uczestnik?

Czy pierw muszę wyjść z tej pierwszej sieci rodz.?

#490640  autor: Boltzmann
 20 lip 2011, 11:20
Musisz zrezygnować z tamtej sieci rodzinnej w ktorej jesteś jako uczestnik. Jeden numer może być tylko w jednej sieci rodzinnej.

#490647  autor: buczu
 20 lip 2011, 11:52
Jak najlepiej odpowiedzieć na maila z BOK, żeby za długo nie negocjować z nimi zniżek?

#490648  autor: tarinQ
 20 lip 2011, 11:52
Co mnie teraz ładnie wkurzyło?
Dzwonie do salonu firmowego aby się dowiedzieć o dostępność telefonu
Typ mi mówi ze tego tel już nie ma, oni go już nie dostają a na IBOA można go zamowić <SZOK>
Czy idzie jakoś tel sprowadzić do salonu firmowego? razem z oferta z suk?

Buczu a co ci odpisali??
Ja od wczoraj czekam na odp od nich;/

#490652  autor: sosen
 20 lip 2011, 12:07
jeżeli możesz zamówić przez telefon to zamów w ten sposób. gdzie widzisz problem?

#490656  autor: tarinQ
 20 lip 2011, 12:15
W tym ze nie przebywam w domu i nie mam zbytnio jak odebrać przesyłki od kuriera? Chyba o 22 nie wpadnie albo o 6 rano no nie? ;/
  • Strona 97 z 217
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 217
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97