Witam... Zgodnie z obietnicą i prosbą innych czytelników Forum Telepolis.pl, przedstawie wynik reklamacji który dotyczyła aktywacji pakietów SMS za 1 gr. (500sms) za 5 zł. Dzis przed godzina otrzymałem list drogą pocztową do domu. Reklamacja została rozpatrzona na moja korzyść, ale postawa Polkomtela w tej sprawie mnie bardzo zdziwiła. Pozniżej zacytuje urywki listu który dostałem.
" Pragniemy wyjaśnić, iz zgodnie z informacjami zawartymi w naszym komputerowym systemie obsługi abonentów w dniu 27.12.2005 zostały aktywowane 3 pakiety ,,SMS za 1gr,,(500SMS), na podstawie wysłanych przez pana sms-ów aktywujących. W związku z powyzszym reklamowana faktura VAT za okres rozliczeniowy 09.12.2005-08.01.2006 r. została wystawiona prawidłowo "
Już w tym akapicie czytamy ze Polkomtel nie przyznał się do zapchania serwerów które odpowiadaja za aktywacje pakietów, ponieważ ja smsy aktywujące wysłałem 23.12.2005, a aktywacja nastapiła dopiero 27.12.2005
" Biorąc pod uwagę powyzsze wyjasnienia nie znajdujemy podstaw do pozytywnego ustosunkowania się do Pana reklamacji "
" Jednakze uprzejmie informujemy, iz mając na uwadze naszą dotychczasową współpracę, w ramach indywidualnego podejścia do Pana problemu postanowilismy jednorazowo anulować opłaty w łacznej wysokości 15 PLN Brutto... "
W tym akapicie mozna wnioskować że jakbym nie był z Plusem ponad 2,5 roku by mi tej reklamacji nie uwzględnili, a może wzieli pod uwagę mozliwość przenoszenia numerów do innych sieci i bali się o utratę klienta, (Chociaż zgodnire z umową z plusem jeszcze muszę być związany przez 1,5 roku) a ja jestem klientem który plusowi miesięcznie daje zarabiac przynajmniej te 70 zł czyli szkoda stracić klienta.
" Mamy nadzieję, że powyzsze rozwiązanie okaże się dla pana satysfakcjonujące. Chcielibysmy jednak podkreślić, iz przedstawione rozwiaznie jest jednorazowe i w przyszłości podobny problem nie będzie podstawą do przyznania racji i rabatu "
Ten akapit to już mała przesada, wniskować z niego mozna że zrobili mi łaskę przyznając mi rację odnośnie reklamacji, a wszyscy wiemy że przyznaie mi racji powinno być tylko formalnoscią, bo to była w 100% wina Polkomtela.
WNIOSKI :
1. Operator nie przynał się do błędu ( zapchane serwery ) !!
2. Stwierdził że nie mam podstaw do roszczenia się zwrotu należności za pakiety
3. Reklamacje unał ze względu na mój długi staż w sieci i najprowdopodobniej mozliwość przenoszenia nómerów do innych sieci
4. Abonenci którzy posiadali by abonament od np. 3 miesięcy otrzymali by negatywne rozpatrzenie reklamacji
To na tyle. Proszę o komentarze na ten temat, jeżeli czyta to osoba która nie czytała mojej pierwszej częsci tego tematu to może ją przeczytać:
TUTAJ