Spora kasa tam wisi na tej karcie
jak odzyskać kasę ? Jest to Orange.

Ostatnio zmieniony 16 lip 2011, 09:31 przez Andros, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie. W Orange wystarczy mieć ze sobą kartę SIM - ważne żeby jej numer nie był starty, bo jest potrzebny do formularza rejestracji. Kod PUK nie jest wymagany.tytanowy_janusz pisze:Andros, pamiętaj, żeby mieć ze sobą kartę z której wyłamałeś SIMkę. Prawdopodobnie będzie podobny PUK.
Pewnie dalej życzą sobie, za wymianę karty SIM, "tylko" 25zł? A może jednak, w wyjątkowych sytuacjach, duplikat wydają bezpłatnie?mkowalski pisze:Jeśli numer zarejestrowany, to po prostu pójść do salonu i wyrobić duplikat.
O to super! Dzięki za info. W 2007r. kolega, mając pre-paid Centka, musiał zapłacić 25zł, za duplikat karty SIM. Tylko, że ją zagubił. Często przekładam karty, do mojego modemu. Obie SIMki (Orange Free na Kartę i Nowe Orange Go) trochę się wytarły już. I tak sobie pomyślałem, że jak się uszkodzi karta DATA, a będzie mniej, niż 25zł na koncie głównym, to czy byłby sens wymieniać. To dobrze, że wystarczy zanieść do Salonu tę uszkodzoną kartę SIM, a duplikat otrzymam za darmoszperacz87 pisze:Wymiana jest bezpłatna jeśli karta jest uszkodzona.
Dzwoniłeś na BOK w celu rejestracji karty i zapytano Cię o PUK? Bo jak dzwoniłeś w innej sprawie, to nic dziwnego - telefonicznie do weryfikacji używa się właśnie kodu PUK lub hasła abonenckiego.tytanowy_janusz pisze:mkowalski, To dziwne. A właściwie to nawet nielogiczne... bo ktoś mógłby daną kartę znaleźć na ulicy i podać się za właściciela. Kiedyś (jakieś 2-3 lata temu) jak dzwoniłem na BOK, to pytano mnie o PUK...
Dzięki za info. Ciekawe, czy tylko ma tak Centertel, w swoich pre-paid'ach?Marens pisze:Warto jeszcze dodać, że w przypadku prepaid możemy płacić za duplikat środkami z konta.
Niestety, tylko osobiście. Natomiast odnośnie konieczności rejestracji w salonie firmowym, było to już poruszane - każdy punkt sprzedaży ma możliwość rejestracji.blady_zl pisze: Chodzi mi o to :
jakie są jeszcze sposoby rejestracji?
- Czy mogę to zrobic telefonicznie ( i co muszę podać , zapewne cały swój dowód, nr tel, nr karty sim i coś jeszcze? )
- Czy mogę wydrukować kartę rejestracyjną, wypełnić, dodać skan dowodu i wysłać listem? jak tak to na jaki konkretnie adres?
Czy Oni w Poręczy są poważni. Jeśli chcę uciec od Nich (czyli MNP), to mnie zarejestrują w każdym Salonie/Punkcie? A jak chce się zarejestrować, by po prostu być dalej w Centertelu, np. w celu "ochrony" numeru (o czym kiedyś było głośnio, w przypadku niezarejestrowanych pre-paid Orange), to już nie mam takiej możliwości w każdym APS (czy jak kto woli POS)?blady_zl pisze:zarejestrować tak ''po prostu'' można tylko w salonach firmowych (do takiego mam 140 km) . Natomiast w celu MNP nie ma problemu z rejestracją, ale później weryfikują to.
rogmaniek pisze:Czy Oni w Poręczy są poważni. Jeśli chcę uciec od Nich (czyli MNP), to mnie zarejestrują w każdym Salonie/Punkcie? A jak chce się zarejestrować, by po prostu być dalej w Centertelu, np. w celu "ochrony" numeru (o czym kiedyś było głośnio, w przypadku niezarejestrowanych pre-paid Orange), to już nie mam takiej możliwości w każdym APS (czy jak kto woli POS)?blady_zl pisze:zarejestrować tak ''po prostu'' można tylko w salonach firmowych (do takiego mam 140 km) . Natomiast w celu MNP nie ma problemu z rejestracją, ale później weryfikują to.