mkowalski pisze:Jeśli chodzi o pakiety to wystarczy jakikolwiek kupić by wydłużyć ważność transferu na koncie. Stąd moje pytanie czy jest jakiś maks. limit, który można uzbierać, jeśli np. będzie kupować 1 w miesiącu 1GB a prawie w ogóle go nie używał.
Tak nie uzbiera - trzeba na zmianę różnymi pakietami. Pakiet o danej wielkości możesz aktywować tylko raz w miesiącu, czyli dokładnie tyle ile wynosi ważność promocyjnych megabajtów.
Play nie podaje maksymalnej ilości środków zebranych z pakietów netowych. Trzeba pamiętać, że przedłuża się pakiet innym, który jest aktualnie wolny dla Ciebie - oczywiście ten poprzednio wykupiony jest "zajęty" na 30 dni.
Trzeba też pamiętać, że w profilu "Play Fresh Internet bez limitu danych" jest ustalona maksymalna paczka danych, którą można otrzymać w ramach doładowania konta - 2 GB na szybką transmisję danych.
Jeśli chodzi o naliczanie danych to w Play są one łącznie za wysyłane i odebrane dane - co 100 kB.
[ Dodano: 2011-07-14, 17:07 ]
greenrs pisze:Jestem w play fresh. Wczoraj dostałem sms-a zachęcającego do promocji "weź 10 zł za 5 zł" polegającej na zakupie 10 złotowego pakietu za 5 zł. Pakiet aktywowałem bez problemu, lecz zauważyłem że za każdego wysłanego sms-a ściąga mi z pakietu 18 gr czyli podwójnie! Na czym więc polega ten bonus? Na szczęście za rozmowy ściąga normalnie czyli 29gr za minutę. Jednak ktoś kto pisze tylko sms-y na pewno nic nie zyska a może jedynie stracić jeśli nie wykorzysta pakietu do 30 dni.
Promocja jest prosta - zamieniasz 5 zł z konta głównego na 10 zł na rozmowy, SMSy i MMSy do wszystkich sieci, dzięki temu relatywnie obniżasz koszty podstawowego użytwowania telefonu.
Jeśli chodzi o SMS-y: To nie problem techniczny, jeśli w SMSach przekraczasz 160 znaków (bez polskich znaków) - wtedy opłata jest podwójna.
Jeśli mieścisz się w tych 160 znakach, to również wchodzi w rachubę używanie w nich polskich znaków - wtedy kasują Cię za 80 znaków - czyli napiszesz 160 znaków, to 18 gr w plecy.

Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam