kaczuszka793 pisze:Tydzień temu zadzwoniła do mnie Pani z obsługi klienta
Przyznam, że nie zapoznałem się ze wszystkimi odpowiedziami w tym wątku, więc jak juz cos było, to przepraszam.
Ogólnie tak:
Jeżeli rozmawiałaś z konsultantem i zostałaś wprowadzona w błąd, masz prawo do złożenia rejklamacji i to też sugeruję. Jak nie minęło jeszcze 10 dni od daty, kiedy otrzymałaś przesyłkę, możesz ją zwrócić zgodnie z prawem. W przesyłce powinnaś mieć też coś takiego, jak formularz zwrotu. Należy go wypełnić i odesłac pod wskazany adres. Jak minęło już 10 dni, to niestety, ale juz pozostaje tylko reklamacja.
W reklamacji zamieść takie dane jak:
- datę rozmowy z konsultantem,
- przyblizona godzinę połaczenia,
- na jaki numer zadzwonił,
- czego dotyczyła rozmowa i jakie warunki Ci przedstawił i na co się zgodziłaś,
- poproś o wstrzyumanie windykacji do czasu rozpatrzenia zgłoszenia reklamacyjnego,
- poproś o polubowne rozwiązanie Umowy (jeżeli był to błąd z naszej strony) i tym samym popros równiez o informacje, na jakich zasadach ta Umowa mogłaby byc ewentualnie rozwiązana.
- opisz zwięźle całą sprawę i zajście
Jeżeli otrzymasz odpowiedź na reklamację, która w pełni nie będzie Cię satysfakcjonowała, masz prawo do złożenia odwołania od tej reklamacji. Niemniej jednak, jezeli jest rzeczywiście tak jak mówisz (wybacz, ale nie moge tego potwierdzic bez odsłuchu), to nie powinno byc kłopotu, aby przychylic sie do Twojej prośby o polubowne rozwiązanie Umowy. Jest tylko jeden warunek. W żaden sposób nie korzystaj zarówno z tego telefonu jak i numeru.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.