Nie mogę się dziś połączyć przez telefon z internetem (GaduAIR -> zasięg Plus). Gdy nie potrzebuję się połączyć, telefon łapie sygnał nadajnika z Pątnowa (bliska miejscowość, mieszkam w Mierzycach k. Wielunia, woj. łódzkie). Gdy tylko włączę Operę Mini i zgodzę się na połączenie, telefon nagle traci zasięg i przelogowuje do innej stacji. Sprawdzałem na CellTracku i jest to mniej/więcej tak: Pątnów-zasięg pełny, po 3 sekundach Rudniki lub Parzymiechy (obie miejscowości dość oddalone, więc zasięg minimalny), trzyma tak 5 sekund i wraca na Pątnów. I taka pętla - non stop przerzuca na inną stację. No i z internetu nici-ciągle pokazuje zawieszone połączenie. Czym to może być spowodowane?
EDIT: Niby takie nico to jest, bo mam laptopa (aktualnie z niego piszę), z tym jednak, że laptop jest po części popsuty i źle się z niego korzysta i jeszcze to, że korzystam na nim także z internetu mobilnego (Orange) na starym modemie, więc prędkości są na poziomie 40-60 kbps...
EDIT: Niby takie nico to jest, bo mam laptopa (aktualnie z niego piszę), z tym jednak, że laptop jest po części popsuty i źle się z niego korzysta i jeszcze to, że korzystam na nim także z internetu mobilnego (Orange) na starym modemie, więc prędkości są na poziomie 40-60 kbps...
Ostatnio zmieniony 27 lip 2011, 17:30 przez user_delete34, łącznie zmieniany 2 razy.