• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #487833  autor: ludwikas
 08 lip 2011, 23:24
Cześć.

Mam problem, który zjadł mi już kilkanaście złotych zanim się zorientowałem. Mianowicie po przyciśnięciu klawisza 'e-mail' po prawej u góry ciągle łączy mi z internetem bez zapytania o moją zgodę i rzecz jasna pobiera mi kasę. Chciałem prosić o wskazówkę żeby to zmienić, najlepiej żeby pytał mnie o zgodę czym może się połączyć z internetem, albo żeby w ogóle ten przycisk nie miał przypisanej funkcji. Szukałem w panelu sterowania, w instrukcji, ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie więc zwracam się do Was :) Dzięki z góry dzięki

Pozdrawiam
Ludwik

#487875  autor: dario321
 09 lip 2011, 09:45
wejdz w internet/ustawienia/inne i tam zdefiniuj punkt dostepu (najlepiej ustaw wifi lub zawsze pytaj)
skroty klawiszy to chyba w aktywnym trybie lub gdzies ,,blisko,, niego-pozdro

#487925  autor: ludwikas
 09 lip 2011, 14:29
Zrobiłem 'zawsze pytaj' i nic, to samo. dalej mi łączy i pobiera kasę po naciśnięciu klawisza 'koperta'... a ze zmianą funkcji klawisza to znalazłem i można wybrać pomiędzy: 'PLUSNET' a 'domyślne'. jakieś inne może wskazówki macie?

#487939  autor: dario321
 09 lip 2011, 15:12
a ustawiles inny punkt dostepu niz ten przypisany?
wejdz w kreatora wlan i znajdz siec wifi ,ustaw i zapisz te siec,pozniej ustaw ja jako domyslna.
co do klawiszy to chyba masz brandowane menu,jesli go wywalisz (zmienisz) to pewnie pozbedziesz sie i klopotow z pobieraniem kasy i zmienisz klawisza skrot.
robiac to przez NSU tracisz gwarancje,jesli wylapia to w nokia care moga nie chciec serwisowac telefonu w jej ramach.

mozna to zrobic np. phoenix'em
pozdro

#487942  autor: ludwikas
 09 lip 2011, 15:28
tak, mam domyślną swoje wifi, priorytet moje wifi 1, potem internet, potem wap. połączyłem się do wifi, rozpocznij wziąłem ustawienia/ogólne/pkt dostępu/zawsze pytaj. tak miałem to zrobić? czy gdzieś w panelu sterowania?

#487944  autor: dario321
 09 lip 2011, 15:33
jest taka ikonka/aplikacja w menu o nazwie internet,to chyba wbudowana przegladarka-i tutaj w inne ustaw siec wi-fi w pkt.dostepu.
podpowiadam z pamieci...nie mam aktualnie nokii z s60v3 :?

#487957  autor: ludwikas
 09 lip 2011, 16:05
robię jak mówisz, i nic... dalej to samo, łączy się przez edge mimo że mam zaznaczone moje wifi... wolałbym zachować gwarancję, bo to nowy telefon. więc jest jakaś inna możliwość wyłączenia funkcji łączenia się przez edge?

[ Dodano: 2011-07-09, 16:11 ]
poradziłem sobie! wszedłem menu/email/plusnet/opcje/ustawienia/ustaw skrz poczt/zaawansowane/i ust poczty przychodzącej dałem 'zawsze pytaj'. i problem zniknął. dzięki za pomoc! temat do zamknięcia.

#487961  autor: dario321
 09 lip 2011, 16:19
co dwie glowy to nie jedna :-)
pozdrawiam.