• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #487011  autor: szmarcin
 05 lip 2011, 14:09
Podpisalem 2tyg temu umowe z play o przeniesienie numeru, oraz o rezygnacje z uslug Ery. Jednak dzis do mnie dzwoni konsultant ery i wmawia mi, że mogę jeszcze wszystko odkręcić i zostać w erze. Czy jest to możliwe? czy raczej chodziło mu o trick, że przeniesienie anuluja, nr zostanie mi w erze, ale abonament z playa bede mial i tak rownolegle:\ ?

#487012  autor: Pijo
 05 lip 2011, 14:15
Wszystko załeży od tego jaki tryb MNP obrałes: jeśli jednowizytowy - umowa w Play już podpisana, dostałes kartę sim w Play i masz już numer tymczasowy z Play to abonament z Play będziesz musiał płacić . Jeśli 2 wizytowy - i umowa w Play zostanie podpisana kilka dni przed przekazaniem numeru, wtedy też dostaniesz kartę sim to możesz anulować przeniesienie numeru i mozesz zostać/ przedłużać umowę w Erze, z Play nic nie będzie Ciebie wtedy wiązać.

#487013  autor: szmarcin
 05 lip 2011, 14:18
nie pamietam co było podpisywane, w domu musze sprawdzic, bo to tata podpisywal, ogolnie telefon i karte sim dostalismy, spoko tak chcialem sie z czystej ciekawości dowiedzieć.

#487065  autor: mkowalski
 05 lip 2011, 19:08
szmarcin pisze:ogolnie telefon i karte sim dostalismy
No to już nie anulujecie - konsultant Ery znów chce Cię naciągnąć. Skoro dostaliście telefon i kartę, to umowa podpisana. W takiej sytuacji jest tak, jak piszesz - jeśli zostaniesz w Erze, to będziesz płacił dwa abonamenty równolegle.

#490459  autor: thonka
 19 lip 2011, 14:46
mkowalski, konsultant ktory dzwoni na "odkrecenie przeniesienia" nie wie jakie przeniesienie zostalo podpisane...
mozna zakladac, ze jednowizytowe (jak u wiekszosci), ale mimo wszystko konsultant nie wie o tym do jakiej oferty sie przenosi dany osobnik (w przypadku prepaidow nawet nie trzeba za wiele robic), ani tego czy juz dostal karte i ew. telefon w drugiej sieci...

w jednym sie zgodze - pierwsze o co powinien zapytac konsultant z TM to to czy juz zostala podpisana umowa i wydana karta sim.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet