• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #486842  autor: anelim
 04 lip 2011, 20:17
czy mozna przeniesc numer z orange ale z prepaid do playa jako abonament i czy mozna to zrobic kupujac abonemant przez internet? bardzo prosze o pomoc :)

#486844  autor: mkowalski
 04 lip 2011, 20:22
Tak. Można przenieść numer do Playa przez internet w przypadku wyboru oferty na abonament. Nie ma znaczenia, z jakiej oferty przenosisz numer.

#486845  autor: anelim
 04 lip 2011, 20:24
mkowalski pisze:Tak. Można przenieść numer do Playa przez internet w przypadku wyboru oferty na abonament. Nie ma znaczenia, z jakiej oferty przenosisz numer.
o dziekuje za szybka odp :) a czy kojarzysz moze jakie sa warunki zeby przejsc do nich na abonament? zatrudnienie itp.

#486853  autor: mkowalski
 04 lip 2011, 20:43
Potrzebny jest jeden z następujących dokumentów: rachunek za telefon komórkowy, rachunek za telefon stacjonarny, decyzja o przyznaniu emerytury, decyzja o przyznaniu renty, legitymacja emeryta, legitymacja studencka, legitymacja służbowa (jedynie państwowa - np. policji, strażaka, sędziego), zaświadczenie o zatrudnieniu.

#486958  autor: thonka
 05 lip 2011, 08:54
przy przeniesieniu numeru ZTCP w Play nie trzeba przedstawic nic po za dowodem.
UPROSZCZONY WYKAZ DOKUMENTÓW NIEZBĘDNYCH DO PODPISANIA UMOWY O
ŚWIADCZENIE USŁUG TELEKOMUNIKACYJNYCH W ZALEśNOŚCI OD TYPU
PODMIOTU PODPISUJĄCEGO UMOWĘ W PRZYPADKU ABONENTÓW PLAY I
KLIENTÓW MNP*.
Podmioty podpisujące Umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych:
[OF 01] Osoba fizyczna będąca obywatelem polskim:
1.dowód osobisty
http://www.play.pl/resources/pdf/Uprosz ... ow_MNP.pdf

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#486959  autor: mkowalski
 05 lip 2011, 08:58
thonka pisze:przy przeniesieniu numeru ZTCP w Play nie trzeba przedstawic nic po za dowodem.
Ale to chyba obowiązuje tylko w salonie, czy nie? Bo w sklepie internetowym zawsze trzeba podać dodatkowy dokument.

#486961  autor: Spamer ;)
 05 lip 2011, 09:09
mkowalski pisze:Ale to chyba obowiązuje tylko w salonie, czy nie?
W salonie się pytałem, bo też chciałem przenieść się na Abo, zamiast do Fresh, to musi być drugi dokument o zatrudnieniu, bądź odcinek za prąd, gaz, z przed ostatnich 3 miesięcy.
Choć słyszałem i taką teorię, że nie gdzie, dają na sam dowód osobisty.
mkowalski pisze:Bo w sklepie internetowym zawsze trzeba podać dodatkowy dokument.
Książeczka Wojskowa, wystarczy?

#486962  autor: mkowalski
 05 lip 2011, 09:18
Spamer ;) pisze:
mkowalski pisze:Bo w sklepie internetowym zawsze trzeba podać dodatkowy dokument.
Książeczka Wojskowa, wystarczy?
Nie, nie ma jej na liście dokumentów. No chyba, że uda się na sam dowód.

Poza tym, o czym miałaby zaświadczać KW? ;) Ani to zatrudnienie, ani zarobki.

#487295  autor: pakierhakierxd
 06 lip 2011, 16:42
Ja jak przenosiłem numer z abonamentu w orange do abonamentu w play potrzebowali tylko dowód osobisty ps. 2 umowy jednocześnie były podpisywane dla mnie i dla mamy na 1 osobę :D

Pozdrawiam :)

#487296  autor: widzimira
 06 lip 2011, 16:47
Pracuje w PLAY i przy przeniesiu jest tylko potrzebny dowód osobisty osoby na, która jest numer u obecnego operatora zarejestrowany :smt006 :smt006 :smt006

[ Dodano: 2011-07-06, 16:55 ]
zapomnial dodać, ze nie ważne czy przenosisz z karty czy pre paid tylko dowód osobisty :lol:

#487324  autor: mkowalski
 06 lip 2011, 19:02
widzimira pisze:Pracuje w PLAY i przy przeniesiu jest tylko potrzebny dowód osobisty osoby na, która jest numer u obecnego operatora zarejestrowany
To w sumie dobrze, ale czemu jest tak tylko przy podpisywaniu umowy w salonie? Przy kupnie przez internet trzeba mieć jeszcze inny dokument z listy.

#487344  autor: widzimira
 06 lip 2011, 21:02
ja Ci moge przeniesc bez dodatkowego dokumentu :)
jak chcesz daj swoje namiary na priv i nawet jutro miesz 9-17 pracuje wiec wiesz ;)

#487355  autor: mkowalski
 06 lip 2011, 21:50
widzimira pisze:ja Ci moge przeniesc bez dodatkowego dokumentu :)
jak chcesz daj swoje namiary na priv i nawet jutro miesz 9-17 pracuje wiec wiesz ;)
Ja akurat nie jestem w tej chwili zainteresowany ;) Używam tylko ofert na kartę, bo uważam to za bardziej opłacalne - ale nie ma sensu poruszać tego tematu, bo ile osób tyle opinii.

W każdym razie zastanawia mnie, dlaczego przy wyborze tej samej oferty w salonie wystarczy dowód osobisty, a przez internet potrzebny jest dodatkowy dokument.

#487439  autor: widzimira
 07 lip 2011, 12:23
przez tez jest tylko dowod potrzebny przy przeniesieniu, my tak wlasnie robimy w sklepie internetowym

#487442  autor: mkowalski
 07 lip 2011, 12:34
No właśnie nie do końca - zamieszczam screena ze sklepu internetowego. Wybieram ofertę bez telefonu, a i tak wymagany jest dokument.

Obrazek

#487479  autor: widzimira
 07 lip 2011, 13:44
Ja jak robie zamowienie na przeniesienie zarejestrowanego już numeru, to tylko dowód osobisty jest potrzebny
 #488519  autor: dertyh
 12 lip 2011, 00:03
Czy istnieje możliwość przeniesienia numeru z Orange (abonament) do Play Fresh na kartę ale bez wizyty w salonie Play z dokumentami?
Mieszkam za granicą i specjalna podroz w tym celu jest mało wskazana a nie chce przedłużac umowy.
Może jakaś możliwość wysłania skanów dowodu osobistego, paszportu ?

#488521  autor: mkowalski
 12 lip 2011, 00:08
dertyh pisze:Czy istnieje możliwość przeniesienia numeru z Orange (abonament) do Play Fresh na kartę ale bez wizyty w salonie Play z dokumentami?
Mieszkam za granicą i specjalna podroz w tym celu jest mało wskazana a nie chce przedłużac umowy.
Może jakaś możliwość wysłania skanów dowodu osobistego, paszportu ?
Niestety nic takiego nie wchodzi w grę. Co by się nie działo, jednak trzeba być w kraju. Zainteresuj się ewentualnie przeniesieniem do Heyah - tam jest dostępna droga korespondencyjna.

#488522  autor: armator11
 12 lip 2011, 00:19
mkowalski pisze:Co by się nie działo, jednak trzeba być w kraju.
A może upoważnienie + jakiś dokument. W urzędach raczej przechodzi w Playu by nie przeszło?