• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #486176  autor: Musli
 01 lip 2011, 22:25
Witam!
Mam problem w wyborze przenośnego internetu.
Dotychczas miałem Play Online na abo firma. Jednak używam przenośnego internetu raz na jakiś czas. I postanowiłem wraz z kończącą się umową przejść na kartę.
Która ofert wybralibyście do sporadycznego użytkowania.

Wymagania:
-spore pokrycie kraju ( używam internetu przy okazji wyjazdów, spotkań firmowych)
-długi czas ważności konta
-bez modemu, ponieważ mam modem play który bez problemu mogę odblokować.

Z góry dziękuje za propozycje
Pozdrawiam

#486183  autor: Sig
 01 lip 2011, 22:48
Do podanego opisu najlepiej pasuje Orange Free na Kartę z Allegro (lub sam możesz przygotować kartę, na forum jest opis). Za 42-48 zł z przesyłką dostaniesz 6-7GB ważne 5 miesięcy. Ceny się wahają, ale parametry zawsze w tych granicach. Karta straci ważność/transfer się skończy, kupujesz nową i tyle.
Można myśleć nad czymś tańszym, ale muisz podać więcej konkretów, typu np. wielkość zużycia, ale sądzę, że raz kupiona OFnK zapewni święty spokój.
Tylko uwaga - grafika jest domyślnie kompresowana i jeżeli to przeszkoda w pracy, może być uciążliwe, choć można obejść.
Ponadto warto sprawdzić mapę operatora, jak i http://mapa.btsearch.pl/ w najczęstszych lokalizacjach, żeby mieć pewność co do zasięgu i jego typu. Znaczy pewność przyniesie "żywy" test, ale to lepsze niż nic.
Edit: To formalność, ale w wyszukiwarkę wystarczy wpisać orange free. Część ofert nie ma członu na kartę w tytule.

#486189  autor: Musli
 01 lip 2011, 23:00
Internet uzywany jest sprawdzania poczty, sledzenie notować giełdowych na wakacjach, wyjazdach firmowych wiec 1-4 razy w miesiacu

#486490  autor: dario321
 03 lip 2011, 14:52
Sig- mozesz na PW podeslac linki o ktorych mowisz tzn. o przygotowaniu karty,obejsciu kompresji.
ja w grudniu koncze umowe na abonament stacjonarny...i mysle nad mobilnym,orange ma u mnie najlepszy zasieg.

#486510  autor: doncornelone
 03 lip 2011, 16:16
W takim razie ja również mam kilka pytań dotyczących Orange Free na kartę:
zaciekawiła mnie ta aukcja: http://allegro.pl/orange-free-na-karte- ... 24195.html

Zastanawia mnie kilka rzeczy: czy HSDPA będzie działał na mojej E72 - domyślna lokalizacja - centrum Krakowa. Jak korzystanie z HSDPA ma się do kosztów?
Rozumiem, że ten 'starter' to oddzielny nowy numer w sieci Orange, którego nie trzeba uzupełniać doładowaniami itd, tak?

Mój internet w Nowe Orange GO jest jednak za drogi. Kwadrans korzystania - 9 zł...

#486545  autor: dario321
 03 lip 2011, 17:42
co do zasiegu to sprawdz polozenie nadajnikow; http://mapa.btsearch.pl/
a co do kosztow to juz zalezy od operatora i taryfy?