elrond pisze:Niedaleko mnie, na jeszcze większej prowincji (Dukla, zaraz przy przejściu granicznym Barwinek) niedawno Play uruchomił GSM i podwójne 3G. Więc uruchamiać- uruchamia. Zależy tylko gdzie.
Właśnie. Dlaczego, w Wielkopolsce, w wielu miejscowościach, stacje dalej nie działają

A, moim zdaniem, lokalizacje są bardzo dobrze zaplanowane, o czym już nie raz pisałem.
elrond pisze:O ile dobrze pamiętam to właśnie przy 2600 mają taki wymóg.
To tym bardziej mnie dziwi. Stacja LTE 1800MHz, ma mniejszy zasięg, od 900MHz, a co dopiero jeszcze wyższe pasmo. To, gdy założymy spełnienie tych warunków, dla mnie, jest trochę śmieszne. Choćby przykład Konina, gdzie na obrzeżach miasta, jest tylko jeden NodeB HSPA+ 900 MHz Aero2
POZdrawiam*
[ Dodano: 2011-07-03, 19:22 ]
elrond pisze:Choć aż się prosi, żeby dostali 1800, bo biorąc jeden blok 900 strzelili sobie w kolano (znów inną kwestią są koszty samej licencji).
Obyśmy się doczekali, że jednak P4 postara się o to pasmo. Bardzo by się przydało. Tylko pytanie, co zrobiliby, w dużych miastach, z pasmem 900MHz?
POZdrawiam*
[ Dodano: 2011-07-03, 19:29 ]
elrond pisze: podwójne 3G
Takie pytanie: chodzi o sześć sektorów, z 1 NodeB? Czy, może, masz na myśli trzy sektory, z 2 nośnymi?
POZdrawiam*