Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Pierw sprawdzic, potem udzielac rad. To NIE JEST deaktywacja wszystkich przekierowan tylko deaktywacja bezwarunkowego przekierowania. Deaktywacja wszystkich: ##002#.hettman pisze:#21# -anulowanie wszystkich przekierowan. Jezeli chcesz zmienic nr przekierowania to *21*xxxxxxx# (xxxxxx -to nr na ktory ma zostac przekierowana rozmowa) reszta opcji opisana TUTAJ
Nareszcie poprawny numer, dzięki wielkie.armator11 pisze:Zmień numer przekierowania na 790998725 w każdym z trzech przypadków.
Było bo technicy coś zrypali.Marens pisze: było "pik-pik-pik"
Wyłączasz notkę sms (sms STOP NOTKA na 8042), ustawiasz ręcznie przekierowania na numer 790998725 i powinno działać. Sam się z tym ostatnio męczyłem i to pomogło.qper pisze:To niestety nie pomoże bo jest to coraz częstszy problem z konfiguracją sieci po wyłączeniu notki sms
Problem w tym, że to powinno się robić z automatycznie, a to co piszesz nie zawsze działa o czy się przekonałem.armator11 pisze:Wyłączasz notkę sms (sms STOP NOTKA na 8042), ustawiasz ręcznie przekierowania na numer 790998725 i powinno działać. Sam się z tym ostatnio męczyłem i to pomogło.qper pisze:To niestety nie pomoże bo jest to coraz częstszy problem z konfiguracją sieci po wyłączeniu notki sms
To, że na trasie play będzie gubił zasięg jest oczywiste jedynie kluczowym tutaj elementem jest czas przelogowania na plusa. U jednych to idzie od razu u innych niekoniecznie. Ostatnio miałem przykład w roamingu: play abonament przelogował sie do czeskiej sieci od razu a play fresh po jakis 5-10 minutach. Oczywiście w tym czasie był bez zasięgu. I kto mi powie od czego to zależy? Karty sim, telefonu, rodzaju umowy?Marens pisze:Nokia E51 wariowała, gubiła zasięg przelogowywała się z Plus/Play 2G/3G gubiła zasięg etc.
Od Priorytetu, dostępnosci kanałów na nadajnik, dla danego Klienta. Widocznie Ci co mają Abo, mają szybsze wpuszczanie, do logowania w Plusie , a Ci z Play Fresh, no cóż trochę wolniejsze. Ale też zależy, od tego, jak czuły mamy telefon, pod względem łapania sygnału sieci i jego przelogowywania. Obecnie mam Play Fresh i góra loguje mi do Plusa ok. 1 min.armator11 pisze:I kto mi powie od czego to zależy? Karty sim, telefonu, rodzaju umowy?
To tez możne być znaczący czynnik. Jeśli telefon jest mniej czuły nie łapie macierzystego sygnału wcześniej to się przelogowuje. Moja e51 jest dość czuła i być może łapała jeszcze szczątki sygnału gsm i podejmowala próby logowan do sieci. Być może. A być może priorytety.Ale też zależy, od tego, jak czuły mamy telefon, pod względem łapania sygnału sieci i jego przelogowywania.
Moja już, można powiedzić cegiełka N70, jakoś radzi sobie z logowaniem. Wiem, że E51 świetnie łapie zasieg, brat ma i sprawuje się świetnie, w trudnych miejscach.armator11 pisze:Moja e51 jest dość czuła i być może łapała jeszcze szczątki sygnału gsm i podejmowala próby logowan do sieci. Być może.
Nie wykluczam.armator11 pisze:A być może priorytety.