• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem

#486016  autor: gibol1412
 01 lip 2011, 10:11
;Domelo pisze:Tutaj dodam aukcję wystawioną przez mojego brata : http://allegro.pl/lg-p920-optimus-3d-du ... 58597.html - Najtaniej na allegro ;)
Nawet nie sprawdzałem jaka jest najdroższa aukcja :mrgreen:

Nokia 3210---> Sagem Myx5-2---> Sony Ericsson K750i---> Nokia 5200 --> Sony Ericsson K800i---> Sony Ericsson K850i---> Sony Ericsson Hazel---> Sony Ericsson Xperia X10

Pozdrawiam wszystkich ;D

#486027  autor: ;Domelo
 01 lip 2011, 11:51
gibol1412 pisze:Nawet nie sprawdzałem jaka jest najdroższa aukcja :mrgreen:
2999zł :D

c210-->k700-->w610-->w810i-->w715-->w810i-->C905-->Neo V-->Xperia P

Nokia - zakała telefonów :smt005

#486030  autor: Alek06
 01 lip 2011, 12:07
No rzeczywiscie sama cena tez jeszcze robi wrazenie.Na mnie oprócz tego jestem pod wrazeniem aparatu fotograficznego z matrycą 5MP i dwoma obiektywami,po prostu dla mnie rewelacja.

#486032  autor: ;Domelo
 01 lip 2011, 12:11
Na mnie oprócz tego jestem pod wrazeniem aparatu fotograficznego z matrycą 5MP i dwoma obiektywami,po prostu dla mnie rewelacja.
No fakt robi wrażenie, jednak trzeba sporo potrenować żeby zrobić ładne zdjęcie w 3D...

c210-->k700-->w610-->w810i-->w715-->w810i-->C905-->Neo V-->Xperia P

Nokia - zakała telefonów :smt005

#486379  autor: Gitarka
 02 lip 2011, 22:09
O widze, ze mamy speca od tego fona
oj chciałabym zobaczyć jak cos wylatuje na mnie z telefonu :mrgreen:

a telefon rzeczywiście drogi

#486451  autor: blacktel
 03 lip 2011, 12:45
Witam, jestem posiadaczem tego telefonu od czwartku.
Moge troche Pomoc w wyborze niezdecydowanym ;)

Zestaw

W komplecie jaki otrzymalem znajdziemy oprocz telefonu i baterii, zestaw pchelek dousznych, nie jest to jakies cudo, ot zwyczajny dzwiek bez zadnego szalu.
Kabel micro usb z przejsciowka na 24v i skrocona instrukcja obslugi.

Wyswietlacz

Duzy 4,3 calowy i moge sie pokusic o opinie, ze prawie tak samo dobry jak Super Amoled Plus z Galaxy S 2. Bardzo dobre odwzorowanie kolorow, wysoki kontrast. O dziwo malo sie palcuje, uprzednio posiadalem iphona 4 i tam moment i trzeba byla go przecierac, tu jakby slady pozostawiane sa o wiele mniejsze. Katy widzenia w trybie 2D sa bardzo szerokie.

System, szybkosc

Procesor dual core robi swoje, demon szybkosci... Lecz jednak przy uruchomieniu kilku..no moze kilkunastu aplikacji dwa razy chwycil tzw. zwieche na kilka sekund. Dopiero powylaczanie kilku aplikacji pozwolilo powrocic do stalej predkosci.
Przechodzenie pomiedzy pulpitami szybkie, plynne.
Filmy np. w formacie rmvb jak wiadomo, sa ciezkie do odtworzenia, smigaja pieknie, bez zadnego klatkowania

efekt 3D

Najwazniejsze w tym telefonie, innowacyjny system 3D.
I mimo moich obaw jest rewelacyjny!
Po wlaczeniu opcji 3d, ekran zmiejsze swoj kontrast, traci minimalnie kolor i tak jakby rozdzielczosc byla mniejsza, ale rekompensuje to widok 3d.
Zdjecia i filmy wygladaja fantastycznie. Glebie 3d mozemy sobie sami regulowac, co po malej zabawie daje jeszcze wieksze wrazenia.
Preinstalowane gry, rowniez pokazuja, mozliwosci jakie drzemia w tym telefonie, szczegolnie w grze Nova.
Kanal youtube 3d na razie mnie nie zachwycil, malo materialu i jakos jest nijaki i na pewno wymaga pracy aby mogl cieszyc, a spokojnie moglby jej dawac wiele.

zdjecia i filmy w 3d nagrywane wbudowanymi aparatami rowniez wychodza bardzo dobrze.
Jednak najlepszy efekt uzyskujemy gdy fotografujemy z odleglosci 2-4 metrow.
na filmach i zdjeciach widac 1,2 i nawet 3 plan, komponuje sie to bardzo dobrze.
Zdjecia zrobione w 3d mozemy wyswietlic standardowo w 2d w znacznie wiekszej rozdzielczosci nie tracac przy tym jakosci.

Natomiast konwersja z 2d do 3d to totalny niewypal, brak glebi, praktycznie brak efektu, nie polecam.

Katy widzenia niestety male, moze jakies 10 stopni w kazda strone, ale da sie przyzwyczaic.
przez pierwsze 20 minut zabawy oczy dziwnie reagowaly, ale po kilku godzinach zabawy jest juz ok, zero niedogodnosci.

Kwestia baterii...hmm bardzo ale to bardzo kiepsko.
Jesli chcecie sie nim pobawic w ciagu dnia to 2 a nawet 3 ladowania w ciagu dnia!
Jesli tylko zajrzycie do niegp raz na jakis czas to dzien wytrzyma.

Pozdrawiam

#486742  autor: gibol1412
 04 lip 2011, 12:35
blacktel pisze: efekt 3D

Najwazniejsze w tym telefonie, innowacyjny system 3D.
I mimo moich obaw jest rewelacyjny!
Po wlaczeniu opcji 3d, ekran zmiejsze swoj kontrast, traci minimalnie kolor i tak jakby rozdzielczosc byla mniejsza, ale rekompensuje to widok 3d.
Zdjecia i filmy wygladaja fantastycznie. Glebie 3d mozemy sobie sami regulowac, co po malej zabawie daje jeszcze wieksze wrazenia.
Preinstalowane gry, rowniez pokazuja, mozliwosci jakie drzemia w tym telefonie, szczegolnie w grze Nova.
Kanal youtube 3d na razie mnie nie zachwycil, malo materialu i jakos jest nijaki i na pewno wymaga pracy aby mogl cieszyc, a spokojnie moglby jej dawac wiele.

zdjecia i filmy w 3d nagrywane wbudowanymi aparatami rowniez wychodza bardzo dobrze.
Jednak najlepszy efekt uzyskujemy gdy fotografujemy z odleglosci 2-4 metrow.
na filmach i zdjeciach widac 1,2 i nawet 3 plan, komponuje sie to bardzo dobrze.
Zdjecia zrobione w 3d mozemy wyswietlic standardowo w 2d w znacznie wiekszej rozdzielczosci nie tracac przy tym jakosci.
Jestem z tych co muszą zobaczyć by uwierzyć :-D
Chociaż wart tych 3k co teraz stoi na Allegro? :lol:

westia baterii...hmm bardzo ale to bardzo kiepsko.
Jesli chcecie sie nim pobawic w ciagu dnia to 2 a nawet 3 ladowania w ciagu dnia!
Jesli tylko zajrzycie do niegp raz na jakis czas to dzien wytrzyma.
ROTFL :-D

Nokia 3210---> Sagem Myx5-2---> Sony Ericsson K750i---> Nokia 5200 --> Sony Ericsson K800i---> Sony Ericsson K850i---> Sony Ericsson Hazel---> Sony Ericsson Xperia X10

Pozdrawiam wszystkich ;D

#489605  autor: neoptb
 16 lip 2011, 00:04
blacktel, a ja mam jedno zasadnicze pytanie do Ciebie. Nie bolą Cię oczy po dłuższym oglądaniu materiału wykonanym w technice 3D?

Bo mnie osobiście zaczęły boleć oczy i nie mogłem się patrzeć na ekran, było to uciążliwe. Tak też mieli moi znajomi. Aby rozwiać wątpliwości i rożne inne zbędne komentarze, telefon był sprawny :)

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#489868  autor: gibol1412
 17 lip 2011, 13:25
A efekt 3D godny uwagi?

Pozdrawiam wszystkich ;D

#489879  autor: Gitarka
 17 lip 2011, 14:37
Dziękujemy za wyczerpujący opis. Czyli krótko mówiac mimo małych minusów telefon warty kupienia.

A co do bolenia oczu hmm wydaje mi sie, ze nawet jeśli sie ogląda w kinie filmy 3D często to w końcu oczy zaczynają boleć.

#489886  autor: Alek06
 17 lip 2011, 14:58
No tak,ale w kinie siedzisz czesto te 2h bez przerwy w okularach,a tutaj na minute czy wiecej spogladasz w ekran,zeby coś obejrzec,czy napisac smsa...Jest róznica.

#489896  autor: neoptb
 17 lip 2011, 15:17
Gitarka pisze:A co do bolenia oczu hmm wydaje mi sie, ze nawet jeśli sie ogląda w kinie filmy 3D często to w końcu oczy zaczynają boleć.
W tym sęk,że nie. Kinowe 3d a to,które mamy w tym telefonie bardzo się rózni, stąd ten efekt bolenia oczu. Oczywiście nie u każdego może on występować.

Zdziwiłem się też, że na baterii są podane dwie jej pojemności 1500 i 1540. Co autor miał na myśli nie wiem. Ten model jak dla mnie to typowa zabawka, bo bateria znika w mgnieniu oka, także tu mozemy zapomnieć o pełnych 24 h trzymania baterii.

Zaleta jest jego szybkość w przełączaniu się miedzy aplikacjami, tudzież graniu w jakiekolwiek gry.

Osobiście wolę poczekać na kolejne modele 3d,które będą bardziej dopracowane. Tutaj np ciekaw jestem HTC Evo.

żyj i pozwól żyć.

#490225  autor: Gitarka
 18 lip 2011, 19:26
No fakt ta baterie mogli by lepiej dopracować, mimo wszystko to i tak ciekawy model.

#490291  autor: neoptb
 18 lip 2011, 22:52
Gitarka pisze:No fakt ta baterie mogli by lepiej dopracować,
Większa bateria potrzebuje większego chłodzenia. A przy tak cienkim telefonie raczej trudno je tam wcisnąć. :P

żyj i pozwól żyć.

#490396  autor: Alek06
 19 lip 2011, 11:51
No dziwne byłoby gdybyśmy jeszcze mieli nosic wielkie okulary odczytując smsa kiedy do nas przyjdzie,albo zebysmy ogladali filmik ;))
A co do baterii to trudno wymagac zeby w takim telefonie z takimi funkcjami bateria trzymała cały tydzień.

#490504  autor: Gitarka
 19 lip 2011, 17:25
neoptb pisze:
Gitarka pisze:No fakt ta baterie mogli by lepiej dopracować,
Większa bateria potrzebuje większego chłodzenia. A przy tak cienkim telefonie raczej trudno je tam wcisnąć. :P
Oj co od razu taki pesymizm, kiedys nawet nikt nie śnił o takim czymś jak 3 D, także spokojnie, moze kiedyś uda się stworzyć odpowiednia bateria właśnie dla takich telefonów.

#490564  autor: orson_dzi
 19 lip 2011, 23:05
Gitarka pisze:kiedys nawet nikt nie śnił o takim czymś jak 3 D
Ja tam dalej nie śnię, bo to zwyczajna ciekawostka, a nie coś użytecznego. Teraz nawet normalnego filmu nikt zrobić nie potrafi, bo 3D się lepiej sprzeda.
Jak już 3D, to z prawdziwego zdarzenia, czyli hologramy z Gwiezdnych Wojen.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#490893  autor: prefix
 21 lip 2011, 12:15
Ja osobiście nie nazwałbym tego ciekawostką, a raczej dużym osiągnięciem technologicznym LG, które do tej pory nie było doceniane jako równorzędny konkurent na rynku telefonii komórkowej, a jedynie dobry producent TV, dzięki takim telefonom jak 3D pogląd o telefonach LG na pewno się zmieni

#490895  autor: orson_dzi
 21 lip 2011, 12:21
prefix pisze:raczej dużym osiągnięciem technologicznym LG, które do tej pory nie było doceniane jako równorzędny konkurent na rynku telefonii komórkowej
Skoro polecieliście ma markę tylko ze względu na cudo z 3D, to gratuluję. LG już dawno robiło dobre telefony i akurat mi tego tłumaczyć nie trzeba.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)