• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #486181  autor: dumbo89
 01 lip 2011, 22:36
Witam, poproszę o opinie nt. tego telefonu. Konkretnie chodzi mi o:
1. czas pracy baterii
2. obsługę wyświetlacza
3. jakość głośnika
4. jakość zdjęć i wideo (aparat ma AF ?)
5. ogólną szybkość działania
6. działanie WiFi (czy zrywa połączenie)
7. czy telefon posiada normalne gniazdo mini-jack 3,5 mm ?

Ten telefon jest podejrzanie tani jak na model z Androidem , a w końcu czas zmienić wysłużonego Secreta na coś nowego :D

Obrazek
Obrazek

Siemens C60>>>Sagem my501x>>>Benq-Siemens EF81>>>LG KF750 Secret

#486194  autor: orson_dzi
 01 lip 2011, 23:22
dumbo89 pisze:jest podejrzanie tani jak na model z Androidem
Że słucham?!
Na Allegro chodzi po 600-800zl. To nie jest tanio. To jest śmiesznie wysoko, bo telefon jest wart połowę tego.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#486198  autor: DeLirQa
 01 lip 2011, 23:43
Co do tego telefonu to tak:
Wykonanie: plastikowe, ale materiały są dobrej jakości i nieźle spasowane
Bateria: przy średnim korzystaniu z telefonu trzyma 2-3 dni
Ekran: 3,5 cala, rozdzielczość 480*800, jakość obrazu w porządku
Aparat: autofocus oraz dioda są, jakość fotek przeciętna-zbyt dobry aparat to nie jest
Kamera: przyzwoita
Jakość rozmów: jakiś większych zastrzeżeń nie mam
Szybkość działania: telefon jest szybki, ale jest strasznie niewydajny w grach 3D-zacina się. Oglądanie filmów również do zbyt przyjemnych zajęć nie należy, bo lubią się one po prostu przyciąć
Wifi: jest w porządku, jednak czasami gdy inne telefony pokazują 5 kresek, to ten pokazuje 2
Muzyka: tutaj jest biednie, dźwięk mocno przeciętny, podobnie jak w tanich Androidach
Dotyk: jest czuły

Ogólnie mówiąc: telefon jest zbyt drogi w stosunku do swoich możliwości

Miałem: Sagem myX5m, Siemens C75; J700; N73; ME45; K310i; X700; S7220; S8300 x2; KP500; U8500; N8; KE970; E2600.
Teraz mam:Alcatel One Touch Idol+8GB, Samsung G810, Samsung U900.

#486203  autor: cruel
 02 lip 2011, 00:09
W tej cenie raczej z Androidem nic lepszego nie kupisz, ale juz taki np. Samsung Wave to polka wyzej, zarowno jesli chodzi o wykonanie, jak i bebechy (jakosc muzyki tez).

Ace to na pewno polka wyzej niz i5700, ale to nie znaczy ze nie zdarza mu sie przymulic. Wykonanie za to sporo lepsze, plastik, ale taki z gatunku solidnych, na szybie podobno Gorilla Glass. Jack 3.5mm jest, ale telefon dosc cicho gra nawet na sluchawkach.

#486205  autor: orson_dzi
 02 lip 2011, 00:30
cruel pisze:W tej cenie raczej z Androidem nic lepszego nie kupisz
Nowego, tak.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#490582  autor: kowcio
 19 lip 2011, 23:49
No i tutaj napisałem coś więcej o tym telefonie: http://www.plusblog.pl/test-samsung-s5830-galaxy-ace/ Niestety, ale Samsung mnie rozczarował. Przeniesienie fabryk do Wietnamu im nie służy. Telefon nie działa w pełni stabilnie (mój HTC nigdy się nie restartował ani nie zawieszał), obudowa taka sobie, na tym niby super szkle Gorilla Glass miałem rysę, ta nakładka Samsunga kompletnie mi nie pasuje, nie wiem. Jakoś coraz bardziej negatywnie będę nastawiony do tego producenta, bo jakoś ostatnio mi do tych telefonów nie po drodze. Gdzie są te czasy, kiedy Samsung debiutował? 2006-8 rok, gdzie są te telefony robione na jakość? :-( Szkoda, że mają taktykę jak Nokia, wyrobić dobrą opinię na rynku i kurdę buble sprzedawać, i to za coraz większą kasę. Chciałbym czasy D900i, X480, X200... Mimo swoich wad, tęsknię za tymi czasami.
Mam też GALAXY Mini i powiem Wam, że mimo gorszych parametrów, słabego ekranu, znacznie lepiej mi się z niego korzysta i jest made in china, czyli jednak chińczycy trzymają tę jakość "jako tako".