• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 91 z 217
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 217

#484718  autor: michalratt
 25 cze 2011, 19:30
thonka pisze:
michalratt pisze:jak myślicie, da radę wynegocjować pakiet 100mb za darmo? normalnie kosztuje 5zł
czytal pierwsza strone?
dopiero teraz przeczytałem:P szkoda, że nie ma takiej możliwości^^

#484727  autor: Agenciorrr
 25 cze 2011, 22:08
Witam.

Chcę przedłożyć umowę w T-mobile.
Aktualnie mam taryfy R40 (płace 35zł) gdy poszedłem dziś do salonu zaproponowano mi tą samą taryfę za 49zł.
Pani jest dosyć stanowcza co mnie zdziwiło i nawet nie dała zbytnio zacząć negocjować :/

Moje pytanie jest takie czy przez I-Boa da się jakoś bardziej dogadać ??
Chodzi mi o taryfę Multimedialną (poprzednio była zwykła)
oczywiście wybrałem już telefon htc wildfire s. tylko te 49zł abonamentu tak mnie lekko zniechęca.
Czytając kilka postów zauważyłem że pisanie, o swoim niezadowoleniu coś tam ułatwia ale czy ktoś próbował tego przy multimedjalnej??

Edit. Ach na pierwszej stronie pisze że nie da się multimedialnej negocjować ale może ktoś próbował ??

#484742  autor: st.konsultant
 25 cze 2011, 23:11
Agenciorrr pisze:Witam.

Chcę przedłożyć umowę w T-mobile.
Aktualnie mam taryfy R40 (płace 35zł) gdy poszedłem dziś do salonu zaproponowano mi tą samą taryfę za 49zł.
Pani jest dosyć stanowcza co mnie zdziwiło i nawet nie dała zbytnio zacząć negocjować :/

Moje pytanie jest takie czy przez I-Boa da się jakoś bardziej dogadać ??
Chodzi mi o taryfę Multimedialną (poprzednio była zwykła)
oczywiście wybrałem już telefon htc wildfire s. tylko te 49zł abonamentu tak mnie lekko zniechęca.
Czytając kilka postów zauważyłem że pisanie, o swoim niezadowoleniu coś tam ułatwia ale czy ktoś próbował tego przy multimedjalnej??

Edit. Ach na pierwszej stronie pisze że nie da się multimedialnej negocjować ale może ktoś próbował ??
nie da się

#484904  autor: vert0
 26 cze 2011, 18:33
Ja mam inny problem. Przedłużyłem przez internet umowę z T-M, wybierając taryfę "Rodzina 40 Mutlimedialna", gdzie za 49zł miało być 120min + BC12 + HTC Wildfire za 49zł. Wchodzę teraz w zakładkę "Moja taryfa" i jest napisane jak byk "Rodzina 40" 100min + BC9 (umowa na pół roku). WTF?! Coś mnie tknęło i na szczęście zrobiłem printscreeny przy "zawieraniu umowy". Dziś oczywiście nie można się połączyć z konsultantem, a jutro rano ma przyjść telefon. Teraz zastanawiam się czy go odbierać, bo wg mnie umowa jest na innych warunkach niż je ustalałem, a że nie lubię jak ktoś mnie robi w bola i kusi mnie żeby ją zerwać i przenieść się do normalnej sieci (o ile taka istnieje, bo firmowy tel mam znowu w orange i jest wieczny problem z połączeniami, a to brak zasięgu w budynkach - centrum Wawy!!- a to linie przeciążone), gdzie stałych klientów, jak w moim przypadku od początku istnienia Ery, traktuje się bardziej poważnie. W Erze zawsze lubiłem stabilność sieci i brak problemów z połączeniami, mimo często gorszej oferty od konkurencji, ale mimo wszystko powinni bardziej się troszczyć o starych klientów niż nowych.

#484906  autor: thonka
 26 cze 2011, 18:42
vert0, przyjda dokumenty, przeczytasz warunki z regulaminu i bedziesz sie martwic... nie ma takiej oferty jak 100 minut w zadnej z opcji.

byc moze dostales 100 minut w ramach wyrownania abonamentow...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#484916  autor: vert0
 26 cze 2011, 18:59
Może jakiś błąd na stronie. Bo teraz pojawiło się:

"Twoja taryfa:

Taryfa - Zmiana możliwa w kolejnym cyklu rozliczeniowym."

...pomimo, że nic nie zmieniałem. Masz rację, w takim razie trzeba do jutra poczekać na papiery, przy okazji emocje opadną, a i może admin strony T-M już wytrzeźwieje po weekendzie (ach te ścisłe umysły) i wszystko wróci do ładu ;)

#484985  autor: pjacek
 26 cze 2011, 22:13
Pisałem już że chciałem przedłużyć umowę, była nie dla mnie i ostatecznie przesyła poszła z powrotem.

Wczoraj nieźle się zdziwiłem jak po zalogowanie do BOA nie mam minut, a za połączenia policzono mi wg stawki. Napisałem maila, bo nie mogłem się połączyć z bok. Zadzwoniła dziś konsultantka, wszystko grzecznie wytłumaczyłem i też stwierdziła że minut nie ma i zleci żeby moja stara taryfa dalej obowiązywała. Trochę to dziwne, że taryfy nie weszły w tym miesiącu.
Oczywiście konsultantka próbowała mnie namówić na przedłużenie umowy, powiedziałem że jestem zainteresowany, ale niech zadzwoni za dwa tygodnie...

#485101  autor: mobilefan992
 27 cze 2011, 15:57
mam pytanie. Oferta z telefonem umożliwiająca przedłużenie umowy z operatorem pojawia się na miesiąc przed wygaśnięciem umowy, czy na miesiąc od daty podpisania aneksu? Data wygaśnięcia umowy przypada na grudzień, a data podpisania aneksu to 30 września. Z tego co pamiętam liczył się chyba miesiąc przed końcem 2 roku od daty podpisania aneksu. Pytam bo nie wiem czy teraz się coś zmieniło. Oferta bez telefonu już się pojawiła.

:D

#485275  autor: st.konsultant
 28 cze 2011, 00:02
mobilefan992 pisze:mam pytanie. Oferta z telefonem umożliwiająca przedłużenie umowy z operatorem pojawia się na miesiąc przed wygaśnięciem umowy, czy na miesiąc od daty podpisania aneksu? Data wygaśnięcia umowy przypada na grudzień, a data podpisania aneksu to 30 września. Z tego co pamiętam liczył się chyba miesiąc przed końcem 2 roku od daty podpisania aneksu. Pytam bo nie wiem czy teraz się coś zmieniło. Oferta bez telefonu już się pojawiła.

Liczy się data końca umowy. I nie na miesiąc przed końcem tylko nawet 5,5 miesiąca wcześniej.

#485357  autor: michalratt
 28 cze 2011, 14:44
thonka napisał/a:
michalratt napisał/a:
jak myślicie, da radę wynegocjować pakiet 100mb za darmo? normalnie kosztuje 5zł
czytal pierwsza strone?

dopiero teraz przeczytałem:P szkoda, że nie ma takiej możliwości^^
a jednak udało się:) za 45 zł (umowa bez tel, 18miesięcy) mam 300 minut (komuś wcześniej też proponowano taką ofertę) + aktywowałem paczkę smsów (500 do wszystkich za 5zł) + bezpłatna usługa Zawsze rozmawiaj + za darmo przez cały okres paczka 100mb intenretu
Powiedziałem konsultantowi z SUK, że np w Play'u miałbym lepsze warunki, prosiłem o ten internet i mówił, że jest darmowy ale w wyższym abonamencie. Spytał się czy odpowiadają mi te warunki to powiedziałem, że jeszcze się zastanowię ale znowu wspomniałem o Play'u i necie, to on powiedział, że zobaczy co da się zrobić i że musi się spytać swojego kierownika, który był na urlopie:P zadzwonił ponownie do mnie w pn i okazało się że da radę bezpłatnie tę paczkę aktywować:) dla niedowiarków za parę dni mogę zrobić screen'a z konta na iboa, na razie nie mogę bo wyświetla się komunikat, że oferta w trakcie realizacji (kurier musi dostarczyć dokumenty).

#485363  autor: arkady
 28 cze 2011, 15:19
"Zawsze rozmawiaj" dostałeś na cały okres Aneksu, a nie tylko na 6 mcy?

GA628, 3310, T10s, 6100, 6020, 6131, 6151, 6300, 6303, ZTE GRAND X In, G2 MINI

#485396  autor: michalratt
 28 cze 2011, 18:18
arkady pisze:"Zawsze rozmawiaj" dostałeś na cały okres Aneksu, a nie tylko na 6 mcy?
na 6 miesięcy, zapomniałem napisać:)

#485400  autor: thonka
 28 cze 2011, 18:34
michalratt, 300 minut to standard w SUK jedyne co dostales to te 100mb i tu tez bylbym ostrozny - jezeli nie bedziesz tego mial w umowie moze byc platne.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#485447  autor: michalratt
 28 cze 2011, 22:48
Co do tych 300min to wiem, że to standard:P nie no konsultant powiedział, że on sobie tam jeszcze zapisał żeby mi opłatę anulować za transfer i jeszcze powiedział, że rozmowy są nagrywane i specjalnie chyba pod koniec rozmowy jeszcze raz przedstawił mi warunki oferty mówiąc jeszcze właśnie o tej paczce 100mb:)

#485536  autor: Zibulas
 29 cze 2011, 11:45
Ja mam trochę inne pytanie, nie przejrzałem 120stron tematu, ale chyba nie wystąpiło ;)

Oferta kończy mi się w grudniu, dostałem już ofertę na przedłużenie.
Czy warto poczekać do końca mojej aktualnej umowy - do grudnia - czy lepiej wziąć telefon i wybrać taryfę już teraz?

pewnie każdy przypadek jest inny (mnie interesuje R40 i HTC Wildfire S), ale może jest jakaś ogólna reguła, że lepiej przedłużać od razu jak się dostaje ofertę, albo pod koniec aktualnej umowy?

Dzięki za odpowiedzi :)

#485539  autor: Konsultant_play
 29 cze 2011, 11:58
generalnie z doswiadczenia wiem ze jednak na swieta telefony sa drozsze
mysle ze warto wczesniej skorzystac z jakiejs oferty

Chcesz wziac telefon w play na najbardziej korzystnych warunkach z tanszym telefonem napisz na PW
Lub wyslij sms-a o tresci kontakt na nr 797-099-974
Koszt jak za zwyklego sms-a

#485542  autor: st.konsultant
 29 cze 2011, 12:01
Zibulas pisze:Ja mam trochę inne pytanie, nie przejrzałem 120stron tematu, ale chyba nie wystąpiło ;)

Czy warto poczekać do końca mojej aktualnej umowy - do grudnia - czy lepiej wziąć telefon i wybrać taryfę już teraz?

pewnie każdy przypadek jest inny (mnie interesuje R40 i HTC Wildfire S), ale może jest jakaś ogólna reguła, że lepiej przedłużać od razu jak się dostaje ofertę, albo pod koniec aktualnej umowy?

Dzięki za odpowiedzi :)

Nie ma żadnej reguły. W grudniu mogą być zupełnie inne promocje, ale niekoniecznie lepsze dla Ciebie. To, że czym bliżej końca umowy tym oferta lepsza to tylko mit.

[ Dodano: 2011-06-29, 12:05 ]
Konsultant_play pisze:generalnie z doswiadczenia wiem ze jednak na swieta telefony sa drozsze
mysle ze warto wczesniej skorzystac z jakiejs oferty

Masz złe doświadczenia.

p.s

ten post wygląda właściwie jak reklama :lol:

#485654  autor: darus161
 29 cze 2011, 16:46
Jak potrzebujesz telefon i odpowiada Ci oferta to bierz:) A jak nie to nie i czekaj do świąt. Pewnie coś nowego na święta będzie, ale czy lepsze czy gorsze tego nie wiadomo:)

#485683  autor: thonka
 29 cze 2011, 18:56
pamietaj, ze przedluzajac umowe teraz umowa zakonczy sie Tobie i tak za 29 miesiecy bez gwarancji, ze po 24 miesiacach nie wskocza wyzsze oplaty...

#485743  autor: keczup80
 29 cze 2011, 22:28
Witam na forum.
Jestem dzisiaj po rozmowie z konsultantem,a nastepnie po przelaczeniu z SUK.
Tak jak pisane w temacie, multimedialnej nie da rady zbic tzn jeden i drugi zaproponowali:
abo 89 zł 300 minut i 300 MB - Galaxy S II za 899zl przy 24m i 699zl przy umowie na 30m,
Sensation natomiast za 999zl/24m i 799/30m. Oczywiscie cene mozna troche zbic punktami Era premia.
Gosc z SUK zaproponowal jeszcze wariant taryfy za 85zl - 600minut + 100mb na caly okres oraz na 6miesiecy Zawsze w kontakcie. Galaxy sII w tej taryfie 949zl (chybu juz ze znizka 150zl za punkty).
To jest chyba maks co moga dac?
Glownie zwracam sie do Was w innej sprawie. Do tej pory nie byl mi potrzebny smartfon i swoj telefon mam od 6lat (2ostatnie umowy w opcji bez telefonu) faktury w granicach 150zl miesiecznie.
W rozmowie z oboma Panami opieralem sie na ofercie konkurencji.
Wiadomo,ze Play moze dac najwiecej za najmniej,ale sa rozne opinie o funkcjonalnosci tej sieci,wiec skupilem sie w glownej mierze na tym co daje dla klienta "z ulicy" Orange. Gdy powiedzialem,ze daja 1gb,a T-Mobile 300mb to powiedzial mi,ze 300mb to wiecej niz ten 1gb, bo T-mobile ma skondensowane paczki-dane itp. Czy rzeczywiscie tak jest przy przegladaniu www przez telefon w T-Mobile no i czy cos wiecej mozna ugrac badz czy jest jakas lepsza opcja (taryfa) dla mnie? (interesuje mnie internet w telefonie-www,mail; porzadny smartfon w dobrej cenie, okolo 200minut w abonamencie - koszt abo do 100zl).
Z gory dziekuje i pozdrawiam
  • Strona 91 z 217
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 217
  • 1
  • 89
  • 90