• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #48501  autor: baton_km
 25 sty 2006, 19:11
Mam dylemat co do następnego mojego telefonu... Nokia ma napewno lepszą baterię, a SE pamięć i mp3.

#48506  autor: pawelek32
 25 sty 2006, 19:18
niedawno mialem oba te telefony w rękach. mimo nienawiści do nokii wybrałbym własnie 6020. co do baterii do nie wiem ile trzyma. zdjęcia wychodzą zdecydowanie lepsze na nokii. mp3 nawet ładnie grają na k300, ale a 12 MB dużo nie zmieścisz.
nokia jest bardziej ekskluzywna, SE k300 jakiś za bardzo dziecinny jak dla mnie.

z poważaniem

#48510  autor: kamil1221
 25 sty 2006, 19:26
Moja pierwsza mysl nie lubie noki.
Do rzeczy wybralbym SonyEryka dlatego:
:arrow: lepsza polifonia,
:arrow: aparat tez ma lepszy niz te nokie bo rozdzielczosc mozesz rozszezyc do 1 megapixela,
:arrow: lepszy rejestrawor video (bawilem sie ta nokia i w porownaniu do k300i wymieka),
:arrow: mp3 (nikt tobie nie karze miec tego telefonu jako odtwarzacz ale funkcja mp3 jest przydatna jak na robisz sobie dzwonki mp3 mnie zajmuje ja uzywam w tym celu programu WAVEPAD KLIK opis programu ),
:arrow: czy ja wiem bateria i tak bedzie tobie dobrze sluzyc (zywotnosc bateri zalerzy od wielu czynnikow)
:arrow: jedyne co ma lepsze te nokie to PtT (push to talk ??) i praktycznie niczym wiecej
:arrow: :arrow: :arrow:Wolalbym k300i ale i tak to ty wybierzez
Ostatnio zmieniony 06 lut 2006, 12:10 przez kamil1221, łącznie zmieniany 4 razy.

#48515  autor: pawelek32
 25 sty 2006, 19:35
kamil1221 pisze:Moja pierwsza mysl nie lubie noki.
:arrow: aparat tez ma lepszy niz te nokie bo rozdzielczosc mozesz rozszezyc do 1 megapixela,
:arrow: lepszy rejestrawor video (bawilem sie ta nokia i w porownaniu do k300i wymieka),
:arrow: mp3 (nikt tobie nir arze miec tego telefonu jako odtwarzacz lae funkcja mp3 jest przydatna jak na robisz sobie dzwonki mp3 mnie zajmuje ja uzywam w tym celu programu WAVEPAD KLIK opis programu ),
:arrow: czy ja wiem bateria i tak bedzie tobie dobrze sluzyc (zywotnosc bateri zalerzy od wielu czynnikow)
:arrow: jedyne co ma leprsze te nokie to PtT (push to talk ??) i praktycznie niczym wiecej
:arrow: :arrow: :arrow: Wolalbym k300i ale i tak to ty wybierzez

chodzi mi o to, że jak weźmiesz jeden telefon w jedną rekę, drugi- w drugą to lepsza jakość (aparat) jest niestety w nokii. wiem, bo konkretnie to przetestowałem. najlepiej dołożyć kilka zł i kupić k500

z poważaniem

#48516  autor: Dragon
 25 sty 2006, 19:36
tez wybralbym Sony Eryka, wiecej pamieci, nagrywanie video itp, tylko co do kamila to aaprat 1mpix to po prsotu sztucznie rozciagniete zdjecie (przy znacznej utracie jakosci) i to mozna zrobic praktycznie z kazdym zdjeciem

#48522  autor: kamil1221
 25 sty 2006, 19:46
Dragon pisze:tylko co do kamila to aaprat 1mpix to po prsotu sztucznie rozciagniete zdjecie (przy znacznej utracie jakosci) i to mozna zrobic praktycznie z kazdym zdjeciem
Wiem o tym ze to jest wynatuzony 1 mega ale to zawsze cos a i tak aparat ma lepszy niz ta nokia kiedys mialem okazje to porownac.

#48525  autor: pantera
 25 sty 2006, 19:50
SE, chociaz nie lubie ;) ale ... większa pamięć ... lepsza polifonia (mp3) ... 6020 miałem, taki przeciętny telefonik ... K300 ma moja dziewczyna i w porównaniu stwierdzam ze SE jest lepszy :)

re

#48532  autor: Saracen
 25 sty 2006, 20:04
do Kolegii kamil1221
Chciałem prosic kolegę aby w pisanych postach uzywac standardowego koloru czarny-jak inni uzytkownicy.Kolorystyka Twoich postów kłuci się z załozeniami pisania postów-staja się bardzo nie czytelne -to nie bal maskowy :prayer:

Dodatkowo Bardzo prosiłbym o usunięcie z podpisu słowo które nie pasuje na forum PIERDOŁA..

dodatkowo zastanawiam się czy nie wyłaczyc ci podpisu a tak zrobię tymczasowo za niestosowanie się do poleceń-prośby Moderatora

[email protected]
Obrazek

#48542  autor: piotrz
 25 sty 2006, 20:22
ja bym wział sonyericssona.

#48548  autor: mation
 25 sty 2006, 20:28
co do baterii w SE to nie jest wcale taka najgorsza. mi przy 2minutach rozmow i ok. 50 esow dziennie trzymala 4-5 dni. do tego nalzezy dolozyc to ze sporo tez gralem w gry :D

#48552  autor: Vin
 25 sty 2006, 20:33
Zdecydowanie K300i :)Ma więcej pamięci, mniejszy i jakiś taki ładniejszy mi się wydaje :)

#48558  autor: Przemek
 25 sty 2006, 20:37
VINAMP pisze:Zdecydowanie K300i :)Ma więcej pamięci, mniejszy i jakiś taki ładniejszy mi się wydaje :)
Takie zabawne?
 #48568  autor: kamil1221
 25 sty 2006, 20:53
Saracen pisze:do Kolegii kamil1221
Chciałem prosic kolegę aby w pisanych postach uzywac standardowego koloru czarny-jak inni uzytkownicy.Kolorystyka Twoich postów kłuci się z załozeniami pisania postów-staja się bardzo nie czytelne -to nie bal maskowy :prayer:

Dodatkowo Bardzo prosiłbym o usunięcie z podpisu słowo które nie pasuje na forum PIERDOŁA..

dodatkowo zastanawiam się czy nie wyłaczyc ci podpisu a tak zrobię tymczasowo za niestosowanie się do poleceń-prośby Moderatora
Juz byla mowa o kolorach i wiekszosc nic nie ma do tego.
A co do pierdoly to zart nie rozumiesz ?? PIER - imie francuskie DOLA - ktos ma dola PIERDOLA - pesymista z Francji. Czy to takie skomplikowane??

#48707  autor: tomekk
 26 sty 2006, 10:55
Mam propozycje zeby raz na zawsze skonczyc ten temat o kolorkach bo to juz sie mdle wszystko robi jak przy kazdym temacie sie o nie kłucimy. Osobiscie nic do nich nie mam ale czasami lepiej odpuscic...

Do tematu:
Z wygladu mi sie bardziej noki podoba i ja bym chyba wybrał bo u mnie w szkole to masa osób ma tego se.
Ale lepszy jest chyba jednak se wiec jak ci odpowiada jego wyglad to bedzie pewnie lepszy dla ciebie

#51863  autor: thundercrash
 06 lut 2006, 10:20
SE jest 100% lepszy , ta nokia to lipa . Jedyną fajną opcją w niej jest chyba "push and talk " . K300i ma mp3 , lepszą pamięć , polifonie i wogóle SE-y są lepsze ( Jak dla mnie , bo nie przepadam za Nokiami ) .

#51888  autor: Marek
 06 lut 2006, 11:36
mam k300 i nokie 6020, musze powiedziec ze nokia robi naprawde gorsze zdjecia od k300, ruznice na kompie są przerarzające nigdy takiego g... nie widziałem (zdjecia są rozdwojone(...) mimo że ustawiłem na najlepszą jakosc , nawet c65 robi ładniejsze) nokia jest zablokowana na kompa , nieda sie wysyłać plików , jest tępa, k300 bije ją na łeb ,jak sie zastanawiasz nad nokią to kup cx65 naprawde niezły bateria trzynie 3dni po 1,5roku, filmy troche lepsze od k300 ,a zdjecia bajka . bierz k300 lub cx65(jak myslisz ze nokia jest lepsza to on) zamiast n6020

#51961  autor: piotrz
 06 lut 2006, 15:59
Marek pisze:mam k300 i nokie 6020, musze powiedziec ze nokia robi naprawde gorsze zdjecia od k300, ruznice na kompie są przerarzające nigdy takiego g... nie widziałem (zdjecia są rozdwojone(...) mimo że ustawiłem na najlepszą jakosc , nawet c65 robi ładniejsze) nokia jest zablokowana na kompa , nieda sie wysyłać plików , jest tępa, k300 bije ją na łeb ,jak sie zastanawiasz nad nokią to kup cx65 naprawde niezły bateria trzynie 3dni po 1,5roku, filmy troche lepsze od k300 ,a zdjecia bajka . bierz k300 lub cx65(jak myslisz ze nokia jest lepsza to on) zamiast n6020
1. rozdwojone??? jak ruszasz podczas robienia zdjęć to tak! ale nie normalnie!
2.co do IR to nie wiem jak jest z kompem, ale z telefonem się łatwo łączy (można przesyłać zdjęcia z 6020 do innych telefonów.).a z tego co wiem to raczej nie można wysyłać na drugi telefon, a na komputer zawsze! nie wiem, może się mylę.

#51973  autor: Kropek
 06 lut 2006, 16:27
kamil1221 pisze:Moja pierwsza mysl nie lubie noki.
:arrow: mp3 (nikt tobie nie karze miec tego telefonu jako odtwarzacz ale funkcja mp3 jest przydatna jak na robisz sobie dzwonki mp3 mnie zajmuje ja uzywam w tym celu programu WAVEPAD KLIK opis programu ),
:arrow: jedyne co ma lepsze te nokie to PtT (push to talk ??) i praktycznie niczym wiecej
:arrow: :arrow: :arrow:Wolalbym k300i ale i tak to ty wybierzez
Kamil1221 podal ci wiele PLUSÓW SE ja gdybym dostal tyle informacji poszedlbym i wzial SE pozatym chyba bardziej sie oplaca :)